Marţi,
05.12.2023
Innorat
Acum
-2°C

Un scriitor sibian și un profesor universitar din Tg. Mureș își vor lansa cărțile într-un dublu eveniment la Biblioteca Astra

Un scriitor sibian și un profesor universitar din Tg. Mureș își vor lansa cărțile într-un dublu eveniment la Biblioteca Astra

Vineri, 14 octombrie, de la ora 17:00, în Foaierul Bibliotecii Județene Astra, va avea loc o dublă lansare de carte. Este vorba despre profesor dr. Dorin Ștefănescu care își va lansa trei cărți și de scriitorul sibian Savu Popa, care își va lansa cartea „O hermeneutică a incertitudinii. Incursiuni în poezia lui Aurel Pantea și Ion Mureșan”. Evenimentul va fi prezentat de Răzvan Pop, directorul Bibliotecii Astra, iar printre cei care vor vorbi se numără poeții Radu Vancu, Dumitru Chioaru și editorul Valentin Ajder.

Primul autor este Prof. Dr. Dorin Ștefănescu, de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș, care își va lansa cărțile Sorin Titel sau Povestiri din Lumea Timpului, Înțelegerea Divinului și De la Montaigne la Maine de Biran. Cărțile au apărut la editura Eikon, iar alături de autor vor fi prezenți directorul editurii, domnul Valentin Ajder, moderatorul evenimentului și filosoful Vianu Mureșan. Volume care investighează filosofia post-idealismului german în opera ultimului Schelling, problematica Divinului, așa cum au înțeles-o câțiva gânditori francezi premoderni și, într-un alt registru, fenomenologia timpului în opera lui Sorin Titel.

Al doilea autor este Savu Popa, profesor de Limba și literatura română și scriitor sibian, doctor în filologie cu o teză despre câțiva poeți din generația optzeci, care sunt abordați dintr-o perspectivă hermeneutică a textului poetic.

Autorul își va lansa cartea intitulată „O hermeneutică a incertitudinii. Incursiuni în poezia lui Aurel Pantea și Ion Mureșan”, apărută anul acesta tot la editura Eikon și care cuprinde două studii hermeneutice, dedicate poeziilor a doi dintre autorii optzeciști, Aurel Pantea, care trăiește în Alba Iulia și Ion Mureșan, care trăiește la Cluj-Napoca. Ambii își desfășoară o prodigioasă activitate în domeniul cultural.

Cei care vor vorbi despre volum sunt poetul Dumitru Chioaru, Prof. Univ. Dr. Dorin Ștefănescu și poetul Radu Vancu, alături de editorul cărții, Valentin Ajder.

Editura va fi, de asemenea, prezentă cu un stand care, pe lângă volumele prezentate, va conține și alte apariții sau noutăți editoriale.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus