Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Un avion NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut marţi în Polonia

Un avion NATO a urmărit traiectoria rachetei care a căzut marţi în Polonia

Un avion NATO care survola spaţiul aerian polonez a urmărit traiectoria rachetei ce a explodat pe teritoriul Poloniei marţi, ucigând două persoane, a relatat miercuri CNN, care citează ca sursă un responsabil militar al Alianţei Nord-Atlantice neidentificat, potrivit EFE, citat de Agerpres.

"Informaţiile serviciilor secrete cu datele radar (ale rachetei) au fost furnizate NATO şi Poloniei", a adăugat laconic acelaşi responsabil militar al NATO postului de televiziune citat.

Avioanele NATO efectuează o supraveghere permanentă în jurul Ucrainei de când a început invazia rusă la 24 februarie.

Avionul Alianţei Nord-Atlantice, care survola marţi Polonia, monitoriza prin urmare ceea ce se întâmplă în Ucraina vecină.

Potrivit CNN, oficialul NATO nu a spus cine a lansat racheta şi nici de unde a fost trasă.

NATO a convenit miercuri să sprijine ancheta iniţiată de Polonia cu privire la racheta de fabricaţie presupus rusească, care a lovit teritoriul său.

Cu toate acestea, preşedintele american Joe Biden a afirmat miercuri că este 'puţin probabil' ca racheta să fi fost lansată din Rusia.

'Există o mulţime de informaţii care contrazic asta.Nu vreau să mă pronunţ până când nu vom investiga pe deplin, dar este puţin probabil, din cauza traiectoriei, să fi fost lansată din Rusia', a declarat Biden din Bali, unde participă la summitul G20.

La rândul său, Rusia a declarat marţi că nu a efectuat atacuri împotriva unor ţinte din apropierea localităţii poloneze Przewodow, unde a căzut racheta, calificând drept o 'provocare deliberată' afirmaţiile media şi oficialilor polonezi cu privire la presupusa cădere a unor fragmente de rachetă ruseşti la graniţa dintre Ucraina şi Polonia.

'Nu au fost efectuate atacuri împotriva unor obiective din apropierea frontierei de stat între Ucraina şi Polonia cu mijloace de distrugere ruseşti', a precizat Ministerul rus al Apărării într-o scurtă declaraţie.

Acest incident agravează tensiunile între Rusia şi NATO şi are loc în plin summit G20 în insula Bali (Indonezia), la care au participat Rusia şi Ucraina, pe lângă principalele ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice, care au anunţat că vor sprijini ancheta asupra celor întâmplate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ValKer

Acum 1 an

"NATO", nu are avioane. Sunt toate imprumutate de la tarile sarace care formeaza aceasta alianta a globalistilor faliti.... Era polonez, poate, acel avion. Dar pare o stire asa.... gen nu suntem platiti degeaba si sa facem razboaie prin tari aiurea... urmarim rachete. ..aha.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Okiosel

Acum 1 an

Acest avion nu putea mai bine sa urmareasca africanii care au invadat populatia Europei cu plutele ?
Raspunde

Iulius Vladus.

Acum 1 an

Lasă tu avioanele și ocupă te de evazioniști că suntem sub Africa la corupție și evaziune
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus