Sâmbătă,
28.01.2023
Ninsori Usoare
Acum
1°C

Licitație în județul Sibiu: Tricouri semnate de Adrian Ilie, Eric de Oliveira sau mănușile lui Duckadam

Licitație în județul Sibiu: Tricouri semnate de Adrian Ilie, Eric de Oliveira sau mănușile lui Duckadam

O licitație cu articole sportive donate de nume mari ale sportului românesc are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticați cu autism din Mediaș și satele limitrofe. Licitația este organizată de Asociația Sfântul Casian Mediaș, iar dacă își va atinge scopul 15 copii diagnosticați cu autism, care în momentul de față se află pe lista de așteptare a asociației, vor putea beneficia de tratament.  

Asociația Sântul Casian Mediaș a început în data de 1 decembrie o licitație cu articole sportive donate și semnate de mari sportivi ai României sau chiar de echipe și loturi naționale. Printre aceștia se numără și Adrian Ilie, Gică Popescu, Eric de Oliveira, Gabi Torje sau Helmut Duckadam. Câte trei, patru articole sunt scoase la licitație zilnic, pe pagina de facebook a asociației până în data 12 decembrie, iar licitația se va termina în data de 20 decembrie. Astfel, în fiecare zi, sunt postate fotografii cu articolele sportive, iar în dreptul fotografiei este trecut prețul de pornire.

licitatie medias

„Autismul nu trebuie să fie o sentință definitivă. Urmând în mod consecvent o terapie adecvată, simptomele pot fii ameliorate. Acest lucru poate fii realizat doar cu ajutorul dumneavoastră. Fiecare persoană resimte în urma unei fapte bune făcute, bucuria de a contribui la binele și fericirea cuiva. Prin licitația noastră oamenii se pot bucura de un articol sportiv semnat de către idolul lor din lumea sportului și în același timp ajută un copil cu autism să facă un pas în față”, spune Adrian Badea, președintele asociației.

În această seară, de exemplu, vor fi scoase la licitație tricouri de la Gaz Metan Mediaș, tricou care a aparținut jucătorului Eric de Oliveira, un fular a lui Răzvan Pleșca. Mâine va fi scoasă la licitație o minge a celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și un tricou a lui Paul Pârvulescu și, de asemenea, un tricou al Lotului Național de Rugby. În total sunt în jur de 40 de astfel de articole care sunt scoase la licitație.

„Până acum avem în jur de 9.000 de lei strânși, bani care vor ajunge la noi la finalul licitației. Sperăm ca oamenii să participe, în continuare, pentru că în momentul de față avem 23 de copii în terapie și 15 copii pe lista de așteptare. Banii strânși din această licitație îi vor putea ajuta și pe acești copii să aibă parte de terapie. Salariul unui terapeut este de peste 50.000 de lei pe an. Este o sumă mare și avem nevoie de sprijin”, mai spune Adrian Badea.

Președintele mai spune că asociația mai are nevoie și de angajați. De aceea precizează că oricine este interesat de un post de terapeut, logoped sau de psihoterapeut își poate depune CV-ul. Toate detaliile despre Asociația Sântul Casian Mediaș le găsiți AICI

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus