Vineri,
27.01.2023
Ninsoare
Acum
-0°C

Radu Vancu, reacție la cel mai mic buget pentru educație din istoria recentă. ”Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație”

Radu Vancu, reacție la cel mai mic buget pentru educație din istoria recentă. ”Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație”

Scriitorul Radu Vancu a reacționat astăzi la propunerea de buget pentru educație făcută publică de Guvernul Ciucă.

“Maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori și să dai 2% pentru educație. 2%. Pur și simplu atât le pasă de copiii noștri”, spune Vancu, conferențiar la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și unul dintre intelectualii care au luat atitudine față de schimbările propuse de politicieni în educație, citat de Edupedu.

Bugetul Ministerului Educației pentru anul 2023 va fi de 32,5 miliarde de lei, potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul viitor. Astfel, raportat la Produsul Intern Brut, procentul care revine Ministerului Educației este de 2,1%, fiind cea mai mică alocare raportată la PIB din istoria recentă.

Pentru comparație, anul trecut bugetul Educației a fost de 2,28% din PIB.

“Credeam că maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată – iar guvernul tău să fie plin de plagiatori. M-am înșelat: maximul de ipocrizie e să vorbești despre România educată, guvernul tău să fie plin de plagiatori – ȘI să dai 2% pentru educație. 2%. Pur și simplu atât le pasă de copiii noștri“, a scris Vancu pe pagina sa de Facebook.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

DB

Acum 1 lună

după 1000 de zile de "vă vedem" si incă alte 1000 de tăcere complice, acum iar începe... nah, c-ai văzut pe draq!
Raspunde

Un adrian

Acum 1 lună

Domnule Vancu ! Foarte întemeiat protestul dvs.Din păcate nu l-am citit !
Raspunde

Trotineta

Acum 1 lună

Păi ieși și protestează tâmpitule, nu voi i-ați adus pe ăștia la putere? Cine mama dracului a fost așa de idiot să se calce în picioare pentru Klaus Iohannis? Intelectuali de mâna a paișpea ce sunteți, ați degradat și cultura mizerabililor.
Raspunde

Gmgmhg

Acum 1 lună

Chiar nu isi pune nimeni intrebarea de ce a decazut in halul asta meseria de dascal.? Cui foloseste ca romanii sa fie indobitociti in halul asta. Oare pe vremea coloniilor stapanii francezi si englezi aveau vreun interes sa-si educe sclavii ? Nu! Oare america are vreun interes sa-si educe coloniile ? Nu prea cred. Asa ca domnule Vancu cat ar fi de trist , trebuie sa recunoastem ca varianta Dragnea era ceva superior fata de ce avem acuma.
Raspunde

Muresan

Acum 1 lună

Da, sunt aceiasi oameni pe care dvs. i-ati slujit cu devotament!
Raspunde

Xxx

Acum 1 lună

Ok si??? Acum ...nu i mai...VEDE???? Ca acum citiva ani...II VEDEA !!! A asa era ordinul atunci? Ok... oricum cine avea o minima inteligenta trwbuia sa si dea seama de atunci! Oare citi din sutele...miile de aia care neavind ce face ieseau seara sa incurce circulatia cu....JOS LABELE...DUPA JUSTITIE...etc...din aia cu VA VEDEM...au acum curajul sa recunoasca modul in care au fost manipulati( ca atita i a dus capul!!)???
Raspunde

Rob

Acum 1 lună

Nu cumva există o lege, dată tot de ficus prin 2017, care spune că bugetul educației nu are voie să fie sub 6%? Lege care a fost încălcată în fiecare an de atunci.
Raspunde

Cititor

Acum 1 lună

Este vorba despre Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, care prevede 6% din PIB pentru educatie. Nimeni nu a respectat-o in cei 12 ani care au trecut de atunci. Si, culmea, presedintele este cadru didactic. Rusine !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus