Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
12°C

Loturile elevilor sibieni olimpici la limbi moderne se pregătesc de plecarea la Cluj. Olimpicii la geografie pleacă la Pitești

Loturile elevilor sibieni olimpici la limbi moderne se pregătesc de plecarea la Cluj. Olimpicii la geografie pleacă la Pitești

19 elevi din județul Sibiu s-au calificat la Olimpiadele Naționale de engleză, franceză, respectiv spaniolă, ca urmare a punctajelor foarte bune obținute la etapa județeană a competiției.

Cele mai mari punctaje la limba engleză au fost obținute de elevii: Lorena Elena Mereș-Călefariu, Școala Gimnazială „Radu Selejan”, Anamaria Diana Mărgineanu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, Ilinca Gorea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Maria Andra Tatu, Colegiul Național „Octavian Goga”, Maria Alesia Mihăilă, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Cătălina Georgescu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Răzvan Achim Muntean, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Mediaș, Darius Augustin Mohanu, Liceul Teoretic „Gustav-Gundisch” Cisnădie, Adrian Florin Moroi, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Raul Florian Oprișiu, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, și Andreas Octavian Badea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

La limba franceză cele mai mari punctaje au fost obținute de elevii: Eduard Lucas Anghel , Colegiul Național „Octavian Goga”, Albert David Anghel, Colegiul Național „Octavian Goga”, Matei Rociu, Colegiul Național „Octavian Goga”, și Maria Chichioacă, Colegiul Național „Octavian Goga”.

Nici elevii participanți la olimpiada de limba spaniolă nu s-au lăsat mai prejos și au obținut punctaje care i-au plasat în etapa națională: Ponce de Leon Nicolas Tobă, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Alicia Nicoleta Șoaită, Colegiul Național „Octavian Goga”, Mateoiu Maria Alisie, Liceul Teoretic „Constantin Noica” și Maria-Leonor Nicolăescu, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Etapele județene ale Olimpiadelor de limbi moderne (engleză, franceză, spaniolă) au fost organizate de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și s-au desfășurat la Colegiul Național „Constantin Noica” Sibiu, în data de 11 martie 2023 (probele scrise), respectiv 18 martie (proba orală). Participarea numeroasă, precum și rezultatele foarte bune ale elevilor reflectă interesul crescut al elevilor pentru studiul limbilor moderne dar și dorința acestora de a atinge un nivel înalt de performanță.

Olimpiadele Naționale de limbile engleză, franceză și spaniolă se vor desfășura în perioada 9 – 13 aprilie, la Cluj-Napoca. Loturile reunite au fost felicitate dar și instruite în privința participării la etapa națională în data de 3 aprilie 2023, în sala CDI a Școlii Gimnaziale „Regele Ferdinand” Sibiu.

La disciplina geografie, patru elevi s-au calificat la faza națională a olimpiadei, ca urmare a punctajelor obținute la etapa județeană a competiției.

Cele mai mari punctaje au fost obținute de elevii: Paul Ioan Țiplic (clasa a VIII-a – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, prof. Ana Marinescu), Ștefan Ovidiu Pop  (clasa a IX-a – Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș, prof. Ioana Maria Hudea ), Ioan Buda  (clasa a XI-a - Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, prof. Ana Marinescu) și Iulia Alexandra (clasa a XII-a – Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, prof. Ioan Corbea Pop).

Etapa județeană a olimpiadei de geografie a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu în data de 4 martie 2023. Rezultatele foarte bune ale elevilor reflectă interesul lor pentru studiul geografiei, precum și dorința acestora de a atinge un nivel înalt de performanță, chiar dacă această disciplină are o singură oră pe săptămână în trunchiul comun, cu excepția clasei a VIII-a.

Olimpiada Națională de Geografie se va desfășura în perioada 9 – 14 aprilie, la Pitești, lotul județean fiind coordonat de către prof. Ioana Maria Hudea de la Liceul Teoretic „Axente Sever” Mediaș.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus