Opt milioane de lei: am pedalat pe cea mai îngustă și nouă pistă din județ. După chipul căreia toate se vor a fi construite

Deși are o lungime de doar 2,1 km, cea mai nouă și îngustă pistă pentru biciclete din județ este relevantă pentru numeroși sibieni. Deoarece, de acum încolo, așa și-a propus Consiliul Județean Sibiu să amenajeze pistele pentru biciclete, cum ar fi cea de la Sibiu spre Rășinari, cea spre Poplaca, Orlat și Cristian ori cea către Ocna Sibiului.

În cadrul unui proiect care a avut un buget total de 24 de milioane de lei (din care mai bine de 19 milioane - fonduri europene nerambursabile), anul trecut a fost finalizată o pistă de biciclete care leagă ieșirea din orașul Avrig de ieșirea din localitatea Mârșa.

Pista este cea mai îngustă din județ, în sensul că cele două sensuri de circulație nu mai sunt amenajate unul lângă celălalt, ci de o parte și de alta a drumului, total diferit față de cele date în folosință până acum. Fiecărui sens îi este alocat, pe cea mai mare parte a traseului, doar un metru de asfalt (minimul prevăzut de lege), deși în zona podețelor acesta ajunge și la o mult mai reconfortantă lățime de 1,8 metri.

Pista este amenajată la lățimea minimă prevăzută de lege

Pista a fost proiectată de Neo Plan SRL și construită de Total NSA AG Construct SRL (care a terminat-o în nouă luni, cu trei luni mai repede decât termenul contractual). Consiliul Județean Sibiu în parteneriat cu Primăria Avrig au plătit opt milioane de lei pentru lucrarea la a cărei inaugurare au participat doar autoritățile și câțiva invitați, mesajele transmise despre investiție fiind neutre. Prin urmare, la finele acestei săptămâni, am pedalat pe prima pistă de biciclete amenajată de actuala conducere a administrației județene.

Ceea ce poate fi de la început remarcat pe noua pistă este că – în mod sigur – oferă cea mai spectaculoasă priveliște pe care o poți admira pe un astfel de traseu asfaltat prin județ: vederea munților Făgăraș însoțește biciclistul pe tot traseul. Din păcate, despre acest peisaj bicicliștii de pe noua pistă nu vor putea povesti niciodată în timp ce pedalează în paralel: nu au loc pentru a se deplasa astfel.

Traseul dintre Avrig și Mârșa oferă priveliști care atrag admirație

Parcă s-au inspirat din „coridorul sigur” de la Sibiu

La fel ca și „primul coridor sigur de deplasare cu bicicleta” din municipiul Sibiu – lung de 2,3 km și care a costat un milion de euro - pista dintre Avrig și Mârșa pare proiectată și executată de oameni care nu se dau, de fapt, cu bicicleta. Și, prin urmare, pista nu este gândită pentru confortul celor care pedalează. 

O altă explicație nu poate fi găsită pentru faptul că, pe ambele sensuri și pe întreaga lungime, pista de biciclete este despărțită de carosabil și acostament cu o bordură înaltă de 15 cm, chiar și în zonele în care pista este la o distanță relativ mare de carosabil. 

Bordura înaltă obligă biciclistul, instinctiv, să se depărteze de aceasta pentru a nu o lovi cu pedalele. Mai mult, pe anumite zone, pe lângă bordura înaltă din stânga, proiectul a prevăzut și amenajarea unor șanțuri în partea dreaptă a pistei. Șanțuri ale căror margini au fost proiectate la un nivel mai jos decât cel al pistei, iar între cele două amenajări există, de asemenea, un șir de borduri înalte 15 cm (situație replicată „la indigo” după pista cocoțată de Primăria Sibiu pe un „postament” de 15 cm, în zona parcului din Ștrand).

Borduri înalte străjuiesc pista de biciclete pe întreg traseul

Lipsa stresului cauzat de traficul rutier – marele avantaj al acestor piste este că sunt construite în afara carosabilului – este compensată, parțial, și de gardurile amenajate pe partea opusă bordurii din stânga. Sunt garduri metalice sănătoase, înalte de mai bine de un metru, care amplifică senzația de îngustime și care sunt amplasate chiar și în zone în care este greu de explicat unui biciclist necesitatea acestora (spre exemplu, în dreptul gabioanelor late de mai bine de un metru, gabioane care sunt amenajate la același nivel cu cel al pistei).

De altfel, amploarea lucrărilor de amenajare a gabioanelor (coșuri de sârmă umplute cu piatră, cu rol de stabilizare a infrastructurii), a zidurilor de sprijin, a podețelor și a șanțurilor de pe traseu lasă impresia că pista de biciclete este, de fapt, rezultatul secundar al lucrărilor de consolidare a drumului dintre cele două localități.

Pentru a compensa faptul că are o lățime de doar un metru, pe ambele sensuri au fost amenajate câteva puncte în care pista devine mai lată, pentru a oferi spațiu de depășire. Respectivele puncte nu își prea ating scopul: sunt atât de scurte încât, dacă e să fie realizată vreo depășire în acele zone, biciclistul care va fi depășit ar trebui să se oprească pe loc, pentru a da timp celuilalt să îl ocolească pe scurta distanță.

Spațiile de depășire sunt scurte

N-au „găsit” asfalt drept

La fel ca și în cazul coridorului sigur de deplasare cu bicicleta de la Sibiu, nici pista de biciclete dintre Avrig și Mârșa nu are vreo continuitate. Adică, din Avrig, traseul pistei pornește și se sfârșește într-un pod, de unde nu mai are vreo legătură cu vreo altă pistă de biciclete din oraș. În partea dinspre Mârșa, pista se termină brusc în câmp. În schimb, pe sensul celălalt, de pornire din Mârșa, pe marginea drumului extrem de lat există delimitat un spațiu pentru bicicliști care pornește din zona de blocuri a Mârșei.

Și pentru a încheia comparațiile cu „coridorul sigur de deplasare” din municipiul Sibiu merită amintită și faptul că, deși este nouă, pista are asfaltul vălurit. Pe șosea, mașinile au parte de un asfalt așternut mult mai drept decât cel de pe pista de biciclete.

„Ne stropesc mașinile”

Avrigul este un oraș care găzduiește de aproape 15 ani una dintre cele mai apreciate competiții de ciclism din țara noastră, Triada MTB. Prin urmare, densitatea mai mare de pasionați ai acestui sport face ca pista recent amenajată să fie des utilizată.

Anamaria, de exemplu, însoțită de cele două fete ale sale spune că pedalează des pe noua pistă. „Venim aproape în fiecare zi să ne dăm. Ne place, ne relaxează, nu este aglomerat”. Pozitiv, despre pistă spune că este utilă deoarece oferă șanse de ieșire din oraș pe un traseu sigur raportat la mașini. „Nu prea avem loc dacă suntem două biciclete”, indică Anamaria referitor la lucrurile care ar fi putut fi făcute mai bine.

Și Ioan Cadar, tot din Avrig, spune că este de apreciat faptul că pista de biciclete este în afara drumului pe care gonesc mașinile. Și aceeași îngustime o remarcă și el. „E bună, că nu îți mai este teamă de te pălește vreo mașină. Pe pista aceasta poți să mergi liniștit. Dacă era un pic mai lată, era mai bine, puteai depăși. Cam săptămânal, de două ori, merg pe pistă. E folosită pista, e plin de copii”, spune Ioan Cadar.

La Mârșa, la unul din barurile cu terasă, părerile sunt împărțite. „Eu sunt șofer, iar prin această pistă au fost scoși bicicliștii de pe stradă. Deci, e foarte bună”, apreciază Ilie. De lângă el, un bărbat care se recomandă Nelu, spune că a mers adesea pe noua pistă înspre Avrig. „Trebuia făcută la nivelul drumului. Știți de ce? Dacă plouă și pe asfalt e apă, când trece câte o mașină și tu ești pe pistă, tot te stropește cu apa de pe drum. Iarna, toată zăpada este aruncată pe pistă”, spune Nelu.

Niciunul dintre cei intervievați nu a amintit vreun cuvânt despre cei 400 de copaci numărați de autorități ca fiind plantați între carosabil și pista de biciclete

După chipul acestei piste

Cei 2,1 km de pistă de biciclete dintre Avrig și Mârșa devin relevanți pentru numeroși sibieni, dacă avem în vedere planurile Consiliului județean Sibiu. În ultimii ani, administrația județeană a anunțat intenția amenajării mai multor piste de biciclete între localități, iar soluția cel mai des discutată este de amenajare fiecărui sens separat, de câte o parte și alta a drumului. 

Așa este propusă, spre exemplu, continuarea pistei care există în prezent între Sibiu și Tropinii Noi, pistă care va avea o lungime de 1,7 km. Din fericire, proiectul prevede zone în care lățimea fiecărui sens să fie mai generoasă decât metrul cerut de legislație drept minim.

Citește și Construcția pistei de biciclete Sibiu-Rășinari, la licitație: va fi amenajată câte o bandă pe sens de 1,5 m

Și tot pe o parte și pe cealaltă a drumului se dorește a fi amenajată și pista de biciclete care să lege Sibiul de Poplaca, Orlat și, la final, de Cristian, proiect cu o lungime de aproximativ 20 de km.

Citește și Licitație: pista de biciclete dintre Sibiu – Poplaca – Orlat – Cristian va fi amenajată pe marginea șoselelor

Și la Avrig (foto sus), dar și la Mârșa (foto jos), pista de biciclete nu are, deocamdată, vreo continuare

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

19 comentarii

A

Acum 10 luni

Dar nu ar fi fost mult mai ieftina daca erau amandoua sensurile impreuna si mult mai lata? Nu mai era nevoie de atatea borduri, de atata gard?
Raspunde

Ovidiu

Acum 10 luni

Bătaie de joc pe bani multi. Iar doamna de la judet cu chirie plătită de firmele căpușă galbene mai vrea 4ani in care să-și bată joc de noi cu asemenea lucrări demne de țări africane.
Raspunde

Kokos

Acum 10 luni

Nu-i prost cine cere , prost e cel care da! Daca sibienii o voteaza , de ce n-ar vrea inca 4 ani?
Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

Pe scurt, 2.1 km de borduri si sant betonat Daca aduni, mai multi bani sunt in beton decat in metrul ala valurit si vai de capul lui
Raspunde

Claudiu

Acum 10 luni

Doamna Campean pedaleaza. Are bicla faina, casca, tot ce trebuie... Ce ar fi sa o invitati (T.S.) intr-un week-end la o plimbare in natura, pe pista asta ?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nonick

Acum 10 luni

A fost deja
Raspunde

Nonick

Acum 10 luni

Astia cu minusurile, ati ratat articolul asta: https://www.turnulsfatului.ro/2023/03/02/avrig-marsa-cea-mai-noua-pista-de-biciclete-din-judetul-sibiu-a-costat-7-milioane-de-lei-si-s-a-finalizat-cu-3-luni-mai-devreme-201008
Raspunde

Bubi Seven

Acum 10 luni

Pistele se fac exact cum sint mintile inguste ale celor ce ne conduc,deci trebuie sa fie inguste !
Raspunde

Emil

Acum 10 luni

Exact, așa idioți de proiectanți nu am întâlnit.

Raspunde

Gicu

Acum 10 luni

In șanțu ăla adanc multi or să-și rupă gâtul. Mult prea adanc si mult prea aproape de pista. Iar bordura dispre drum este ciudat de ridicata. Iar asfaltul a fost sigur intins cu lopata, ca nu aveau cum sa bage utilaj pe asemenea ingustime. Atât s-a putut. Asta e.
Raspunde

Daniela Bizgan

Acum 10 luni

Comentam degeaba pe facebook, Doamna Cimpean si echipa ei sunt o molima peste Sibiu, si e pacat ca nu iesim in strada sa ii aratam asta. Bataie de joc pe banii cetatenilor, ca deobicei, PNL!

Raspunde

Vitchi

Acum 10 luni

Bine spus ca sunt făcute de oameni care nu merg cu bicicleta. Oare acești indivizi nu trebuie sa dea cu subsemnatul la nimeni (cei care proiectează și cei care aproba asemenea prostii)? Eu stau sa ma întreb ce se întâmpla când se impune depășirea unei alte biciclete sau a pietonilor (pentru ca pistele de biciclete sunt folosite și ca promenade de plimbăreți și alergători )
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 10 luni

Stau și mă întreb, cât de grași sunt postacii de la fermă, de nu le ajunge 1 m lățime? La muncă bă, să scadă burdihanele.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Pușcașu Marin

Acum 10 luni

Cui nu-i convine pista, să nu se dea pe ea. Eu m-am dat sâmbătă, e faină
Raspunde

Anca

Acum 10 luni

Jaf Si bataie de joc !
Raspunde

Forest Gump

Acum 10 luni

Incompetenta e mare la Cj Sibiu, asta este pista de biciclete? Poate-i trimite-ti pe proiectantii astia pana in Olanda sau Belgia sa vada cum arata o pista de biciclete. Toate pistele din jurul Sibiului sunt praf si pulbere, merg frecvent pe LANGA ele, cu toate injuraturile pe care mi le iau de la soferi. Dar decat la spital, mai bine injurat de soferi…
Raspunde

Un biciclist

Acum 10 luni

Amatorii, de fapt profesionistii in risipirea banului public de la CJ Sibiu sunt atat de aroganti si autosuficienti incat ei cred ca ar putea opera si pe creier. De ce sa intrebe ei biciclistii despre cum sa faca pistele? Au facut vreun studiu inainte, vreo masuratoare sa vada ce fel de biciclisti pedaleaza pe traseul SB-Poplaca-Orlat-Cristian ? Cumva mame cu copii?? Sau biciclisti semi-profesionisti care ruleaza cu 30-40 kmh? A pedalat cineva din CJ Sibiu pe vreo caricatura de "pista" realizata de CJ Sibiu, cu 35km/h sa simta asfaltul valurit turnat cu lopata? Asfaltul existent pe treaseul de mai sus, trebuie largit – LA STAS, planeitate DE Drum Judetean, fara milioane de borduri si denivelari si trepte / muchii ascutite.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Vasile Grasin

Acum 10 luni

Vad cam multa propaganda electorala pemtru un Consiliu Judetean incompetent ( cred ca ati omis intentionat in articol sa precizati care a fost partea lor de implicare si financiara si de alta natura in proiectul asta ) si mai vad foarte multe "critici dupa razboi". V-a impiedicat cineva sa studiati proiectul sau studiul de fezabilitate? Va impiedicat cineva sa solicitati in scris modificarea solutiei? Nu cred, in schimb va dati cu parerea la final ca niste specialisti biciclisti ce sunteti. Am tot respectul pentru administratia din Avrig. Acel oras incepe sa capete imaginea cocheta a unui burg din Europa de Vest si sunt convins ca pista a fost in intregime munca lor, de care sunt foarte impresionat. Intotdeauna e loc de mai bine insa criticile ar trebui transformate in fapte inainte de executia proiectelor. Acum e tardiv si reflecta doar frustrarea unora care probabil nu au facut nimic altceva in viata decat sa isi dea cu parerea. Sunt curios cate piste de acest fel sunt in orasul Sibiu? Foarte putine, primaria considerand ca trebuie sa se laude cu numarul de km iar nu cu siguranta biciclistilior. Bravo Avrig! Sibiu casca ochii iar, despre Cj = penibili ca de obicei. As fi fascinat daca publicati acest comentariu
Raspunde

Rosu

Acum 10 luni

Sa nu ziceti ca nu v-am zis: cel tarziu cand copacii plantati vor creste mari, pista va fi impracticabila. Sau poate, no, in afara de mauntinbaikuri.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus