Luni,
22.07.2024
Parțial Noros
Acum
27°C

Valea Oltului nu prinde top 10 în clasamentul celor mai circulate drumuri din România. Sibiu – Mediaș se apropie de valorile de trafic de pe DN7

Valea Oltului nu prinde top 10 în clasamentul celor mai circulate drumuri din România. Sibiu – Mediaș se apropie de valorile de trafic de pe DN7

Extrem de urât din cauza timpului pierdut  din cauza ambuteiajelor, DN7, inclusiv cu partea dintre Râmnicu Vâlcea și Sibiu nu prinde primele 10 poziții într-un clasament al celor mai circulate șosele din România, conform datelor Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), citate de Economica.net.

DN 7 a avut un trafic, conform recensământului, de 10.005 autovehicule, pe 488 de kilometri recenzați și nu prinde primele 10 poziții din acest clasament. Pe poziția 10 se află DN1, unde s-au făcut recenzii pe circa 550 de kilometri și a arătat un trafic de 16.452 de vehicule.

Transfăgărășanul (DN7C) a avut, conform acelorași date, 3.173 de autovehicule pe perioada recensământului.

DN14 (Sibiu (DN 1) - Slimnic - Șeica Mare - Copșa Mică - Mediaș - Dumbrăveni - Limită jud. Mureș) a avut un trafic de 8.235 de autovehicule, foarte apropiat cu cel de pe DN7.

Centura Capitalei, pe primul loc

Centura Capitalei continuă să dețină primul loc în topul celor mai circulate șosele din România, cu un trafic mediu zilnic anual de 28.419 vehicule în total, potrivit Recensământ 2022. La recensământul din 2015, Centura București înregistra un trafic mediu zilnic anual (MZA) de 16.988 de vehicule.

Pe a doua poziție în topul celor mai circulate drumuri din România se află Centura Brașov, cu un trafic de 26.895 de vehicule, conform datelor publicate recent de CESTRIN.

Podiumul este completat de Autostrada Sibiu – Pitești (A1), cu un trafic de 23.240 de vehicule.

În clasament urmează DN6H, adică Centura Mihăilești, cu un trafic de 23.111 vehicule, Centura Municipiului Oradea, unde a fost raportat un trafic de 20.499 de vehicule și DN5 (București - Giurgiu), cu un trafic de 19.450 de vehicule.

Pe următorul loc se situează Autostrada București – Constanța (A2), cu un trafic de 18.332 de vehicule.

Topul continuă cu A3 (Autostrada Transilvania), care a fost recenzată pe 165 de kilometri și a scos un trafic de 17.102 vehicule.

Varianta de Ocolire Cluj Nord Est se plasează pe locul 9, cu un trafic de 16.745 de vehicule.

A zecea poziție este adjudecată de DN1, recenzat pe circa 550 de kilometri și cu un trafic de 16.452 de vehicule.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Florin

Acum 1 an

DN6H adica centura Mihailesti, inseamna DN6 Bucuresti- Alexandria care este mult mai aglomerat decat DN1- Bucuresti Brasov. Solutia este autostrada Bucuresti - Alexandria- in proiectare si pe care multi o blameaza. Din care se va desprinde autostrada spre Giurgiu iar la Alexandria autostrada spre Sofia.
Raspunde

Raluca

Acum 1 an

Pe Valea Oltului problemele sunt date de calitatea drumului nu de numarul de vehicule. Iar DN14 Sibiu- Sighisoara va trebui sa fie completat cu un drum expres, in Sighisoara sa se intalneasca cu drumul expres Fagaras- Agnita- Sighisoara- Targu Mures.
Raspunde

CN

Acum 1 an

S-a dat în folosință A1 porțiunea Pitești - Sibiu și nu s-anunțat!?? Lăsați imbecilitate cu drumuri inventate și măsurători ale traficului făcute din birou!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus