Duminică,
04.06.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Profesorii din Sibiu continuă greva generală. Peste 1.000 de angajați din educația sibiană vor protesta mâine în fața Prefecturii

Profesorii din Sibiu continuă greva generală. Peste 1.000 de angajați din educația sibiană vor protesta mâine în fața Prefecturii

Vineri, 26 mai, între orele 10.00 și 12.00, aproximativ 1.000 de angajați din educație vor picheta sediul Prefecturii Sibiu. Dascălii sunt deciși să-și ducă mai departe protestele în condițiile în care, până la acest moment, nu s-a ajuns la vreun acord între guvernanți și sindicaliști. Miercuri a avut loc o ședință reunită a Colegiului Liderilor Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Colegiul Național al Liderilor F.S.L.I.. la care au fost invitați și guvernații dar, negocierile nu au dus către niciun rezultat.

„În negocierile care au avut loc aseară s-a făcut o ofertă care a fost îmbunătățită și care a devenit o altă ofertă. Noi oferta am adus-o la cunoștința colegilor, pentru că nu o singură persoană a pornit greva și colegii au spus: nici vorbă, continuăm greva. Mi-ar plăcea ca oamenii să înțeleagă că nu are nimeni nimic nici cu părinții, nici cu elevii. Este vorba despre abordarea sistemului ca suport societal”, a spus Leonard Stancu, liderul de sindicat al cadrelor didactice din Sibiu.

În acest context greva generală a celor din educație continuă, iar mâine dimineață angajații din sistem se vor face auziți în fața Prefecturii Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

8 comentarii

Loaza

Acum 1 săptămână

Va mulțumim pentru săptămânile în plus de vacanta și țineți cu dinții de repetentie și picat la bacalaureat ca ele va dau meditațiile de care e nevoie nu pentru olimpiada interstelara ci pentru trecut clasa , la cât de bine va țineți orele.
Raspunde

@@@

Acum 1 săptămână

Te-ai semnat cu un nume care chiar te reprezinta! Sa traiesti!

Raspunde

Rob

Acum 1 săptămână

Ți se potrivește numele perfect. Ce culoare ai?

Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 1 săptămână

Profesorii au vrut sa faca greva si in 2020 si in 2021 dar nu au putut din cauza covidului . In cei 2 ani salariile au fost ok?
Raspunde

Emil

Acum 1 săptămână

Ce-i pasa hotului cel mare de burta pagubasului... https://www.youtube.com/watch?v=X6C4uev39Lc

Raspunde

Eu

Acum 1 săptămână

De ce e greva? Munciți 8 ore-9 ore pe zi și atunci ridicați pretenții. E adevărat că e greu 4-5 ani la început după care totul curge ok. Nimeni nu vorbește de meditații sau de profesori care vor salarii că in vest cu nota la titularizare de 3-4. Cum naiba sa predea la copii și să aibă pretenții de 10. E posibil că toți copii sa fie de 10 că el nu poate evalua, toți par buni. Sunteți penibili. Când veți cere salarii pe performanță și implicare e ch totul altceva. Acum nu cred că e cazul

Raspunde

Rob

Acum 1 săptămână

Ăia cu nota 3-4 rămân. Nici un om cu ceva în cap nu va accepta un salariu de 2400 cu posibilitatea de a ajunge la 4000 după 25 de ani. Exact gândirea asta a pus în fața copilului tău profesorii de care te plângi, deci e și vina ta. Educă-te întâi pe tine, altfel nu vei putea să-ți educi copilul, nimeni nu va putea. Și văzând că 4-5 din 10 sunt analfabeți funcționali, e clar că totul mergea bine. Logic, nu?
Raspunde

Vacanta

Acum 1 săptămână

Nimeni nu se poate titulariza cu 3 -4 doar daca este băgat pe ușa din spate de vreun Director sj Inspectoratul sa închidă ochii , dar odată proptit pe post nu-l mai scoti nicicum de acolo și norma-i norma 18 ore pe săptămână acum cu noua lege chiar micsorandu-se ,deci implicit crescand salariul , vacanta -i vacanta si timp berechet de meditații
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus