Sâmbătă,
18.05.2024
Ploi Scurte
Acum
10°C

Avertizare imediată cod portocaliu pentru localități din județul Sibiu

Avertizare imediată cod portocaliu pentru localități din județul Sibiu

Actualizare ora 17.30 Meteorologii au emis o alta avertizare meteo cod portocaliu pentru alte localități, avertizare valabilă vineri, de la ora 17:30, până la 18:30. Este vorba despre Mediaș, Dumbrăveni, Copșa Mică, Șeica Mare, Axente Sever, Bazna, Slimnic, Dârlos, Târnava, Moșna, Biertan, Brateiu, Blăjel, Nocrich, Bârghiș, Alma, Vurpăr, Valea Viilor, Șeica Mică, Alțina, Ațel, Mihăileni

Local și temporar vor fi averse torențiale însoțite de descărcări electrice frecvente, iar cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp. 

Știre inițială. Meteorologii anunță vineri un cod portocaliu de vreme rea valabil imediat pentru mai multe localități din județul Sibiu. Este vorba despre Agnita, Dumbrăveni, Șeica Mare, Slimnic, Laslea, Biertan, Moșna, Nocrich, Iacobeni, Bârghiș, Vurpăr, Hoghilag, Valea Viilor, Alțina, Ațel, Brădeni, Chirpăr, Merghindeal și Mihăileni.

Avertizarea imediată este valabilă de la ora 16:40, până la ora 17:30.

Potrivit specialiștilor, local și temporar vor fi averse torențiale însoțite de descărcări electrice frecvente, iar cantitățile de apă vor depăși 35 l/mp și izolat 45...50 l/mp.

Întreg județul Sibiu se află vineri sub un avertisment cod galben de furtuni, cod valabil până sâmbătă dimineața.  

ISU Sibiu a transmis mesaj RO- Alert și pentru avertizarea populației din localitățile vizate. Pompierii militari sibieni sunt la datorie, pregătiți să intervină în orice situație de urgență, transmit reprezentanții salvatorilor. 

Recomandări ISU

- Evitați deplasările pe durata avertizării meteorologice. 

- În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia;

- Dacă este necesară evacuarea, mergi imediat spre o zonă înaltă din apropiere, precizată de autorităţi.

- Dacă ai fost surprins de viitură, urca în părţile de sus ale locuinţei sau pe acoperiş, până la sosirea echipelor de salvare.

- În cazul în care mai ai timp, mută obiectele importante la etajele superioare ale locuinței.

- Decuplează întrerupătorul general de energie electrică (contoar). Scoate aparatele electrice din priză.

- Nu atinge echipamentele electrice dacă ești ud ori stai în apă.

- Întrerupe instalaţiile de alimentare cu apă şi gaze. 

- Încuie uşile casei şi protejează ferestrele pentru a nu fi sparte de vânturi puternice, de curenţii de apă sau de obiectele duse de curenţii de apă.

- Evacuează animalele şi bunurile de valoare în locuri sigure (de refugiu), dinainte stabilite.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus