Vineri,
01.12.2023
Cer Senin
Acum
13°C

Un sibian și-a deschis firmă de montat parchet, cu investiție inițială de 15.000 de euro. „Trebuie să îți iubești meseria, să faci totul din pasiune”

Un sibian și-a deschis firmă de montat parchet, cu investiție inițială de 15.000 de euro. „Trebuie să îți iubești meseria, să faci totul din pasiune”

Total Service Parchet este afacerea lui Dorel Chirilă, un sibian de 52 de ani, care din pasiune și din dorința de a avea propriul business a reușit să creeze o firmă prin care oferă servicii de montaj parchet masiv, pardoseli, podele, dar și de personalizare parchet în funcție de dorințele clientului.

Dorel a făcut cursurile la Liceul Textil din Cisnădie, iar apoi a urmat Facultatea de Geografie a Tursimului, profilul Management Turistic.

„În '98 am terminat facultatea, am lucrat la Fabrica Dumbrava Sibiu Sitex care s-a desființat, am ajuns până în postul de șef de secție. Anii '96 au fost cei mai duri după revoluție. Situația era foarte dificilă și se tot lăsau oamenii în șomaj. Fabrica se închidea două-trei luni pe an, aveam familie și atunci am zis că o să plec în Vest, în Italia. Țelul meu a fost să am o casă a mea, stăteam în chirie și viața era foarte grea atunci”, a spus aceasta.

Într-un an de zile a reușit să-și împlinească scopul și să-și cumpere o casă, s-a reîntors la fabrică, dar a simțit cumva că poate mai mult.  

„Printr-o conjunctură un prieten din copilărie mi-a spus că are de pus parchet, asta se întâmpla în anul 2001. L-am ajutat și m-am angajat la firma de parchet la care lucra el”.

„Aveam ceva bani strânși și am cumpărat utilaje profesionale”

După ce a lucrat în firmă cu prietenul său și-a dat seama totuși că vrea să-și facă propria afacere. Avea câteva economii, lucru care l-a ajutat în a da startul afacerii Total Service Parchet.

„Am pornit singur, aveam ceva bani strânși și mi-am cumpărat utilaje profesionale. Am lucrat o perioadă singur, apoi au urmat și angajările. Am mai cumpărat altele pe parcurs și treptat am ajuns la patru angajați. Pentru început, investiția a fost de 15.000 de euro, iar de la an la an am investit continuu”, a spus acesta pentru Turnul Sfatului.

„Trebuie să îți iubești meseria, să faci totul din pasiune”

Serviciile pe care le oferă echipa lui Dorel cuprind montaj parchet masiv, pardoseli, podele, dar și personalizare parchet. Acestora li se adaugă, de asemenea, consultanța.

„Oferim montaj parchet masiv, pardoseli, podele. Avem colaboratori, fabrici cu care ne-am format relații, lucrăm artizanal. Am făcut podeaua de la Castelul de Lut. Montăm parchet finisat, dacă vreți un parchet cu modele cu stele, de exemplu, acelea sunt făcute manual. Noi oferim consultanță tehnică din momentul în care luăm o lucrare. Trebuie să am cunoștințe mult mai vaste, trebuie să cunosc despre șapele de ciment, despre tencuieli. Eu tot timpul am fost la cursuri de calificare, la seminare, la colocvii, pentru că în fiecare an apare ceva nou”, mai spune acesta.

Dorel spune că mai presus de partea de bani pe care o implică o afacere, important este să pui pasiune și să iubești ceea ce faci.

„Trebuie să îți iubești meseria, să faci totul din pasiune. Mulți își deschid o afacere să se îmbogățească, este cumva sortit eșecului să vezi doar banii. Trebuie să fi și profitabil, dar acest lucru sde va întâmpla pe parcurs. Trebuie să fi calm, receptiv și îngăduitor. Mi-am dat seama că ceea ce fac implică foarte multă responsabilitate, sunt mulțumit cu ce am și nu am nevoie de mai mult. Îmi place ceea ce fac și asta contează”, concluzionează sibianul. 

Pe Dorel îl găsiți la numărul de telefon 0 741 166 110.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Redactor

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Teo

Acum 1 lună

Felicitari domnului,dar sunt sute de meseriasi asemeni dansului,care nu beneficiaza de publicitate gratuita.Probabil va monta gratis in viitorul apropiat,sau poate a facut-o deja.

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

AMN114

Acum 1 lună

I-a mai rămas domnului de investit (timp) în schimbarea administrativă a prenumelui. Nu de alta, dar "meșterul" Dorel este subiect de glume
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

...

Acum 1 lună

Exact! Cu un nume că acesta, nu l-aș angaja să pună parchet! Și cu geografia turismului ce-a făcut? Bani și timp pierdut!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus