Duminică,
03.12.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Investitorii ocolesc „litoralul Ardealului”. La licitația pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din Ocna Sibiului nu au existat ofertanți

Investitorii ocolesc „litoralul Ardealului”. La licitația pentru proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din Ocna Sibiului nu au existat ofertanți

Anunțat cu mult fast în 2019, apoi uitat în sertarele primăriei, ca până la urmă lucrurile să fie încurcate de rocadele guvernamentale, proiectul de dezvoltare a infrastructurii turistice din stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului rămâne încă în faza dorințelor, dacă nu a promisiunilor. Prima licitație pentru identificarea unui investitor care să realizeze, printre altele, o zonă de campare pentru rulote, dar și să amenajeze zona lacurilor naturale pentru suma de aproape 10 milioane de lei, a fost anulată. Motivul: nu au existat ofertanți.

Este vorba despre proiectul „Execuție lucrări pentru obiectivul de Investitii: Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului”. Investiția include mai multe tipuri de lucrări în cadrul cărora zonele inerte ale localității vor deveni utile, iar valoarea totală a lucrărilor se apropie de 10 milioane de lei. Aceasta ar urma să aibă loc cu bani de la Compania Națională de Investiții.

Potrivit caietului de sarcini, pentru licitația care a avut loc pe 16 octombrie, pentru a asigura o diversitate cât mai mare a ofertei turistice şi a serviciilor puse la dispoziţia turiştilor, administraţia locală își propune să amenajeze în zona lacurilor naturale şi un camping. Zona de campare va putea fi utilizată de către iubitorii de drumeţii şi excursii care folosesc rulotele de vacanţă pentru cazare.

„Se propun lucrări de amenajare exterioară și modernizare a terenului. Lucările de modernizare cuprind realizarea de alei pietonale pavate, alei carosabile din pietriș și locuri de parcare verzi pentru rulote și mașini, amenajarea de spații verzi, plantarea de arbori ornamentali, cosmetizarea arborilor existenți, curățarea terenului de deșeuri, înlocuirea sistemului de iluminat exterior, realizarea de noi împrejmuiri, crearea de locuri de campat cu cortul, crearea a două pavilioane cu regim de înălțime parter, sistematizarea terenului și dotarea cu mobilier urban de ședere, coșuri de gunoi. Se vor amenaja locuri de joacă pentru copii și un teren de sport multifuncțional. De asemenea, se va rezolva scurgerea apelor pluviale și se vor prevedea rigole stradale”, este descrierea din anunțul de licitație.

Zonele la care se referă investiția se află pe strada Gării, precum și pe str. Salinelor - teren aproape în totalitate acoperit de vegetație înală. 

„Această procedură a fost anulată automat, deoarece la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți care au depus oferte” - este rezultatul procedurii de achiziție.

Citiți și: Cu rulotele la Ocna Sibiului: a fost lansată licitația pentru amenajarea zonei de campare, cu bani de la CNI. În 2019, primarul semna un contract de finanțare cu ministrul Turismului Trif, dar nu a mai solicitat banii

Amintim că despre acest proiect a vorbit primarul din Ocna Sibiului și înainte de a începe actualul mandat, fiind menționat la capitolul investiții în curs - „proiecte finanțate din fonduri guvernamentale”. Atunci, investiția era estimată la 5,5 milioane lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Anais only vacay vibes

Acum 1 lună

Ca influencer consacrat, consider ca sibienii au atins un nivel de bunastare si dezvoltare care le permite petrecerea concediilor si a weekendurilor in destinatii exotice, potrivite veniturilor lor. Sa nu uitam ca aeroportul Sibiu este al doilea din tara dupa Otopeni, cu aproximativ 64 de rute operate si 36 de companii aeriene. Sigur ca Ocna a fost frumoasa pe vremea bunicilor, dar acum poate fi atragatoare pentru cei din judetele mai sarace: Cluj, Brasov, Prahova, etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus