Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
11°C

Cros caritabil în Pădurea Șopa, în luna martie. Banii pentru taxa de participare vor ajunge la victime ale violenței domestice

Cros caritabil în Pădurea Șopa, în luna martie. Banii pentru taxa de participare vor ajunge la victime ale violenței domestice

Crosul „Alerg pentru Mama” ajunge anul acesta și la Sibiu, în pădurea Șopa, pe 10 martie.  Evenimentul este organizat de Asociația studențească AMiCUS, acesta desfășurându-se în marile centre universitare din România și Republica Moldova. Scopul este ajutarea mamelor și copiilor acestora care au suferit în urma abuzului domestic și care sunt ajutați să se reintegreze în societate de către Asociația ADRA România.

Donația minimă de participare este suma pe care cei de la AMICUS o vor dona Asociației ADRA România și diferă în funcție de traseul ales și de perioada în care s-a înscris participantul, astfel:

- 70 de lei – pentru participanții care se înscriu în perioada 1-25 februarie și aleg să aleargă pe unul dintre traseele pregătite în țară (2,5 km, 5 km sau 10 km); se va primi kit-ul de participare complet: tricou personalizat, număr alergător, medalie, diploma, baton proteic.

- 50 de lei – pentru participanții care se înscriu în perioada 26 februarie – 10 martie (nu vor primi kit de participare) sau pentru participanții care aleg să alerge pe un alt traseu decât cele pregătite de noi și ne trimit dovada alergării ulterior (Se va primi: număr de alergător, medalie, diplomă. Pentru cei care se înscriu în ziua crosului: se vor oferi diplome și medalii în funcție de posibilități; numărul de alergător și diploma pot fi trimise electronic și ulterior.

- 40 de lei – pentru copiii între 5 și 14 ani care aleargă pe traseul de 500m, indiferent de perioada în care s-au înscris (după 26 februarie, nu se va mai primi tricou).

„Indiferent dacă sunteți alergător experimentat sau doar începător entuziast, vă invităm să vă înscrieți și să vă alăturați comunității noastre în această cursă specială, unde veți putea parcurge unul dintre cele 4 trasee amenajate: 500m (copii 4-12 ani), 2,5 km, 5 km și 10+ km”, arată organizatorii evenimentului.

Despre proiectul „Alerg pentru mama”

„Alerg pentru mama” este un proiect care se va desfășura sub forma unei curse de alergare caritabile, având și anul acesta două modalități de desfășurare. Prima modalitate constă în alergarea pe un traseu pregătit de către voluntarii și organizatorii proiectului. Cea de-a doua modalitate constă în alergarea pe un traseu la alegerea participantului.

Începând cu anul 2009, ADRA România conduce ”Centrul de Primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie – Casa ADRA”. Obiectivul acestui proiect este reintegrarea socială a victimelor violenței în familie prin adăpost, consiliere socială, consiliere psihologică, asistență medicală de urgență, hrană și îndrumare către un jurist. Viețile beneficiarelor găzduite în centru au fost schimbate pentru că au cunoscut un alt fel de a trăi: fără violență fizică, verbală, economică, psihică, sexuală și religioasă, bazându-se pe valori spirituale și cultivând obiceiuri sănătoase în alimentație, exercițiu fizic, instruire și recreere. Din 2009 și până în 2023, prin Centrul Casa ADRA au fost sprijinite 3710 mame și copii.

Înscrierile pentru cros se pot face completând formularul de aici

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus