Sâmbătă,
13.04.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Dosar de ucidere din culpă. Poliția Sibiu cercetează cazul pacientului care s-a aruncat de la o fereastră a Spitalului Județean Sibiu

Dosar de ucidere din culpă. Poliția Sibiu cercetează cazul pacientului care s-a aruncat de la o fereastră a Spitalului Județean Sibiu

Polițiștii sibieni desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă în cazul pacientului care s-a auncat de la etajul 1 al secției Medicală 1 din cadrul Spitalului Județean Sibiu. IPJ Sibiu a fost sesizată în 25 februarie de medicul de gardă în privința incidentului, anunță sâmbătă pentru Turnul Sfatului, Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. 

„În data de 25.02.2024, ora 03:20, Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată telefonic de către medicul de gardă al Spitalului Clinic Judetean Sibiu, cu privire la faptul că la aceeași dată, în jurul orei 03:10, un pacient s-a aruncat voluntar de la etajul I al pavilionului unde functionează sectia Medicală I din cadrul Spitalului judetean Sibiu. Din păcate, pacientul (un bărbat în vârstă de 86 de ani), a decedat,” transmite sursa citată. 

Polițiștii Biroului investigații Criminale au efectuat cercetarea la fața locului, în cauza fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește și Un pacient de 86 de ani a murit după ce s-a aruncat de la etajul 3 al Spitalului Județean Sibiu

Incidentul care s-a petrecut în noaptea dintre sâmbătă spre duminică a weekendului trecut, a fost relatat vineri în spațiul public de fostul polițist Marian Răduinea, pe pagina de facebook. 

„În noaptea de 24 spre 25 februarie 2024, un pacient in vârstă de 86 de ani s-a aruncat pe geamul unuia dintre saloanele Secției Medicală 1, in jurul orei 3:00. Înainte de producerea acestui eveniment, pacientul era calm, cooperant si nu si-a exprimat in niciun moment dorința de a pleca din spital. 

La momentul producerii nefericitului eveniment, medicul de gardă a respectat procedura in astfel de situații, raportând evenimentul către autoritățile competente, acestea preluând cazul la fața locului. 

Întrucât a fost un eveniment deosebit de sensibil pentru aparținători, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu nu a mediatizat din oficiu acest eveniment,” a transmis vineri seara pentru Turnul Sfatului, Cristina Bălău, purtător de cuvânt al spitalului.

Având in vedere faptul ca nu e o secție cu risc nu se impunea securizarea geamurilor, precizează sursa citată. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Xxx

Acum 1 lună

N am inteles niciodata formularile astea...dosar de ucidere ... cind unul se arunca se atirna...etc. in limba romana ucidere inseamna ...ucidere! Pai in cazul asta cine l a ucis???
Raspunde

HBomb

Acum 1 lună

Sensul este dat de partea a doua a expresiei: ucidere DIN CULPĂ este atunci când uciderea unei persoane rezultă din vina altuia, respectiv neglijență. Tu te gândești de fapt la omor. Diferența între cele două intenția, care la omor este manifestă, la uciderea din culpă intenția nu e prezentă. "Infracțiunea de ucidere din culpă constă într-o acțiune sau omisiune ce implică neîndemânarea, neglijența, neatenția, întârzierea realizării unui act, nesupravegherea unei surse de pericol, ce îi este reținută inculpatului cu titlu de culpă și care are drept consecință decesul unei persoane."
Raspunde

CA

Acum 3 săptămâni

s-a mai aruncat un pacient anul trecut, de la neurochirurgie, nu am mai auzit nimic de caz??!! fiind de garda cine trebuia, s-a musamalizat totul!!! daca era de garda un neica nimeni biet rezident, sigur pierdea si locul de munca si libertatea!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus