Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Programul „Masă sănătoasă”, în 41 de unităţi de învăţământ din județul Sibiu. Turcan: „abandonul şcolar şi absenţa la şcoală au scăzut semnificativ”

Programul „Masă sănătoasă”, în 41 de unităţi de învăţământ din județul Sibiu. Turcan: „abandonul şcolar şi absenţa la şcoală au scăzut semnificativ”

Liderul Organizaţiei Judeţene Sibiu a PNL, deputatul Raluca Turcan, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că programul "Masă sănătoasă" va ajunge în judeţul Sibiu în 41 de unităţi de învăţământ.

"Masă în şcoli - programul pe care l-am iniţiat cu mulţi ani în urmă, ca deputat de Sibiu, care a demarat cu mulţi opozanţi, anul acesta va ajunge la peste 450 000 de copii. Miercuri, în şedinţa de guvern, am aprobat lista unităţilor şcolare unde se va desfăşura Programul Naţional "Masă sănătoasă". Peste 450.000 de elevi vor beneficia de o masă caldă sau un pachet alimentar în fiecare zi de şcoală. Vorbim despre o alocare bugetară de 1,39 miliarde de lei în anul 2024", a afirmat Raluca Turcan, citată de Agerpres. 

Potrivit acesteia, programul "Masă sănătoasă" va ajunge în judeţul Sibiu în 41 de unităţi de învăţământ, din care: "10 şcoli din oraşe: 3 la Dumbrăveni, 2 Avrig, 1 Sibiu, 1 Sălişte, 1 Miercurea Sibiului, 1 Copşa Mică; 31 de şcoli din comune".

"În oricare unitate de învăţământ s-a derulat acest program, am primit asigurări de la personalul didactic şi directori de faptul că abandonul şcolar şi absenţa la şcoală au scăzut semnificativ. Pentru că, în definitiv, este şi un program pentru a ajuta copiii să aibă acces la o alimentaţie sănătoasă, dar şi să avem cât mai mulţi copii la şcoală şi să eliminăm abandonul şi părăsirea timpurie a şcolii", a spus Raluca Turcan.

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri hotărârea în baza căreia va fi alocat un miliard de lei pentru programul naţional "Masă sănătoasă", de care vor beneficia 459.000 de elevi din 1.223 de unităţi şcolare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Muresan

Acum 1 lună

Adica tara asta e plina de milogi: daca nu le-ar de de mancare, n-ar veni la scola. Deci, dati mancare ca sa vina la scoala. Elevii vin la scoala ca sa mance sau ca sa invete cate ceva?!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus