Marţi,
16.04.2024
Partial Noros
Acum
21°C

Un smoothie a fost retras din magazinele Lidl: conține o microtoxină produsă de mucegaiuri

Un smoothie a fost retras din magazinele Lidl: conține o microtoxină produsă de mucegaiuri

Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG a emis o rechemare pentru produsul său „Solevita Smoothie Red Genius, 250ml”, cu fructe roșii, vândut în magazinele Lidl din România. Această decizie vine în urma descoperirii contaminării cu patulină în suc de aronia, un ingredient utilizat în producția acestui smoothie. Patulina este o microtoxină produsă de mucegaiuri și poate cauza greață, vărsături și indigestie.

Produsul vizat de rechemare are data de expirare 12.03.2024, iar clienții sunt îndemnați să nu consume sub nicio formă acest smoothie, conform unui anunț publicat de ANSVSA. În contextul acestor descoperiri, Lidl România a transmis că a retras produsul vizat de la vânzare. Clienții pot returna produsul în oricare dintre magazinele Lidl, iar contravaloarea acestuia va fi restituită, chiar și fără prezentarea bonului fiscal, se menționează în informația transmisă de reprezentanții statului.

Autoritățile precizează că numai produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250ml” sortimentul cu fructe roșii, cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de rechemarea emisă de producător. Alte produse ale acestei companii vândute de Lidl România nu sunt afectate de această rechemare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1209

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus