Luni,
22.04.2024
Ploi Moderate
Acum
7°C

Sibiu, sat frumos. Balta din fața gării Turnișor a ajuns atât de mare încât atrage rațele sălbatice

Sibiu, sat frumos. Balta din fața gării Turnișor a ajuns atât de mare încât atrage rațele sălbatice

În fața stației de cale ferată din cartierul Turnișor, balta apărută în urma ploilor din această săptămână a ajuns la asemenea dimensiuni încât a atras rațele sălbatice.

Călătorii care, zilele acestea, au urcat în trenuri din stația Turnișor, din Sibiu, au fost nevoiți să ocolească, mai întâi, balta de zeci de metri pătrați care s-a format în fața clădirii. Balta a devenit, însă, punct de atracție pentru rațele sălbatice: cel puțin o pereche de astfel de rațe a putut fi urmărită în timp ce se hrănea și adăpostea în vegetația care a ajuns să orneze peisajul lacustru.

”Rața sălbatică poate fi întâlnită pe malul apelor dulci şi sărate, de mică adâncime. În România este legată de biotopul bălţilor de stuf, dar şi a lacurilor cu apă şi vegetaţie ce îi asigură un mediu propice de adăpost şi hrană. Apreciază prezenţa sălciilor scorburoase pentru cuibărit. Iarna este întâlnită frecvent pe râurile interioare care nu îngheaţă”, scriu despre această pasăre reprezentanții Grădinii Zoologice din Brașov.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

9 comentarii

Ludovic XIV

Acum 1 lună

Pai după părerea minunatilor noștri de la TS, unii nespălați de luni de zile, alții cu mii de euro pe donații, PNL e groaznic. Bai laturilor, cu cine sa votam, furunculilor?
Raspunde

Vlad Clujeanul

Acum 1 lună

*****. La fel că sit Valea săpunului și alte zone, mai rău ca la sat. Vă mai și lăudați cu titlul de oraș european, eventual doar in centru, că în rest, vai și- mar! Afară e vopsit gardu', înăuntru leopardu'! Hai sictir! (Acest mesaj a fost moderat din cauza limbajului calomnios folosit.)

Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Venator

Acum 1 lună

1. De ce-i citezi pe ăia de la zoo Brașov și nu pe cei de la zoo Sibiu? Că ăștia de la Sibiu sunt experți în fauna sălbatică. Or vânat și tigri în Pădurea Dumbrava! 2. În Gara Turnișor, în anii ploioși, în balta din fața magaziei unde crește și papură, scot și pui rațele. 3. Să aduci ca argument negativ natura, la care-i trebuie așa de puțin ca să existe, pentru slaba gospodărire a banilor publici e greșit. Dar e o reminiscență din timpurile când oamenii muncii "smulgeau" râurilor apa, munților pădurile, pământului pietrișul, etc... Atunci smulsura se făcea în numele poporului abuzat care "se sacrifica" pentru ... Acum se jefuiește în numele banilor neo-securiștilor, "oameni de afaceri". Poporul e tot abuzat și sacrificat. 4. Dacă ar fi să folosim retorică "eco", unde să mai stea și rațele, dacă pe malul Cibinului o făcut Primăria Sibiu, prin Astrid Fodor de la FDGR (succesorii Grupului Etnic German, apropos) pistă de biciclete de 11 milioane de euro, cât o autostradă de aceeași lungime cu pista aproape. Acolo, pe malul Cibinului e zgomotul prea mare, că bubuie înfiorător tunul ăla așa de vizibil. Dar unde te uiți în Sibiu sunt numai tunuri mari. Vezi: a) aeroportul, un tun de 50 milioane euro cu artileriști Câmpean Daniela - CJS (secu) b) stadionul, un tun de 200 milioane lei cu artileriști Fodor Astrid - Consiliul Local Sibiu (secu) c) SOMA, un tun în formă continuată, cu artilerista Turcan Raluca - Securitate (KGB) Toate astea se întâmplă când în Sibiu nu sunt grădinițe și școli, de învață copiii în două schimburi, ca muncitorii din fabrici și uzine.
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Frumos spus! Lista cu tunurile e nesfarsita si in continua creștere. Dar ferma de postaci de la partid nu o sa aprecieze comentariul. De luni vei vedea voturi negative cat nu poate duce Cibinul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Venator

Acum 1 lună

Mulțumesc. Abia aștept să văd cum mai funcționează CAP-urile de troli/votanți ai celor interesați să țină oamenii dezbinați, într-o stare de abuz și jaf continuu, dar care organizează periodic simulacre de alegeri în numele democrației și libertății. E un cântec vechi pe YouTube numit "Farsa alegerilor", unde zice: " Prin alegeri înțelegi să alegi când ai ce-alege..."
Raspunde

Pol-Pot

Acum 1 lună

Am gresit! Estimam ca vor incepe sa curga voturile negative incepand de luni. Dar postacii de la ferma galbena dau voturi negative chiar si duminica. Sau vre-un bot uman sau nu dă la manivela voturilor din script.
Raspunde

Eu

Acum 1 lună

În alt oraș cu voi cârcotașilor
Raspunde

Gheorghe Ion

Acum 1 lună

Oradea si-a facut ditamai PASAJUL SUBTERAN intr-UN AN SI 2 LUNI!!! La sighii, strazii viitorului i-a fost prelungit termenul de finalizare cu inca 3 luni. Asa ca scuteste-ma de patriotismul asta urban. Sibiul a ajuns un cătun
Raspunde

Venator

Acum 1 lună

Ohooo! Urmașii NKVD-ului or lucrat duminica! :-) Din 17 like - 5 dislike la primul meu comentariu la ora 14:00 o ajuns la 19 like - 71 dislike la ora 18! Asta zic și io mobilizare tovărășească! Îi bine. Înseamnă că simt cum li s-apropie funia de par. Îi bine și că ne-ar vrea deportați din Sibiu, eventual prin Siberia sau pe unde-i duceau cei din Grupul Etnic German pe cei care fiind un popor prea educat și uman, când și-au dat seama că nu-i pot supune prin intimidare și forță. Chiar m-a uns pe suflet reacția asta. Plus că face și articolul ăsta niște vizualizări, de se mai educă oamenii despre natură, care e un subiect de actualitate și de viitor, chiar și în Sibiul care-i în plină eră a turnatului de beton peste tot. Mai ies oamenii din rutinele cu "capitală gastronomică", bazar de Paști și Crăciun, maraton internațional, festival de teatru și alte porcarii și prafuri în ochii sibienilor, pe care le aruncă neo-securitatea (succesorii NKVD-ului) la intimidare și prosteală. Ce faină reacție! :-)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus