Miercuri,
17.04.2024
Innorat
Acum
10°C

Peste 160 de intervenții pentru pompierii sibieni, în acest weekend

Peste 160 de intervenții pentru pompierii sibieni, în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns în acest sfârșit de săptămână unui număr de 163 de solicitări venite pe numărul de urgență 112, anunță luni sublocotenent Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu. 

Astfel, SMURD a intervenit în 138 de cazuri pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale, iar pompierii au intervenit pentru stingerea a 10 incendii de vegetație care au afectat o suprafață de aproximativ 25 ha de teren, produse în localitățile Avrig, Săcel, Scoreiu, Dumbrăveni, Pelișor, Cornățel și Dârlos. Au fost și trei incendii în gospodării, în Dumbrăveni, Motiș și Cașolț.

Cei de la ISU au mai avut alte 12 alte intervenții, de recunoașteri și asigurare de măsuri PSI.

Duminică, în jurul orei 10:00, pompierii Punctului de Lucru Dumbrăveni au intervenit de urgență în localitatea Viișoara din județul Mureș, pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul casei. Acesta a fost lichidat prompt, însă din cauza arderii generalizate de la nivelul acoperișului, a fost afectat și interiorul casei care avea o suprafața de aproximativ 80 mp. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la un cablu electric defect. Nu au fost victime. 

În jurul orei 15:30, pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit în localitatea Motiș pentru stingerea unui incendiu la o anexă gospodărească. La fața locului s-a acționat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Din fericire nu au fost victime, însă anexa (20 mp) a ars în totalitate, precum și aproximativ 200 de mp de vegetație uscată din jurul anexei. Arderea anexei a fost cauzată de incendiul de vegetație de lângă aceasta, favorizat fiind de condițiile meteorologice (vânt). 

În jurul orei 21:30, pompierii sibieni au intervenit în localitatea Cașolț, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească. S-a acționat cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul a afectat în totalitate anexa care avea o suprafață de aproximativ 20 mp, precum și bunurile depozitate în interiorul acesteia. Cauza izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric neizolat corespunzător. 

„Având în vedere numărul mare de incendii de vegetație înregistrat în acest sfârșit de săptămână, produse ca urmare a utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor de vegetația uscată, fără respectarea măsurilor obligatorii de apărare împotriva incendiilor, vă reamintim că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice,” transmite sursa citată. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

2cents

Acum 2 săptămâni

Pana nu se si aplica vreo cateva sanctiuni usturatoare degeaba le amintiti neanderthalienilor despre lege si pedepse.
Raspunde

Xxx

Acum 2 săptămâni

De ani si ani s a dat vreo amenda??? S a inasprit legislatia in domeniul asta??? Nu si nu!!! Eu cred ca le place sa faca munca voluntara! Asa ca sa nu i aud pe pompieri ca se pling! Atita timp cit la sute de incendii pe an nu prind si sanctioneaza drastic macar citiva piromani de astia de ev mediu...cicu' mic! Da ong urile de mediu nimic nimic??? Ca daca taie unul o creanga uscata a unui arbore intr un parc sar ca arsi! Da la incendii care afecreaza mii de hectare de vegetatie...nici o reactie ! A...de aici nu vin bani nu i asa...ca nu s..." defrisari"!!! Pai sint mult mai grave pt mediu!!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus