Luni,
20.05.2024
Partial Noros
Acum
23°C

Spitalul CF caută specialiști IT pentru dezvoltarea unui portal medical. Face parte dintr-un proiect de un milion de euro

Spitalul CF caută specialiști IT pentru dezvoltarea unui portal medical. Face parte dintr-un proiect de un milion de euro

Spitalul General CF din Sibiu consultă piața pentru dezvoltarea unui portal medical. Dr. Ștefania Șerban, managerul unității medicale spune că își dorește ca prin această platformă medicală pacienții să fie informați corect și să faciliteze legătura dintre cei care au nevoie de servicii medicale și spital. Portalul este parte a proiectului „Implementarea Sistemului Informatic Integrat pentru digitalizarea activității Spitalului General CF Sibiu”, finanțat prin PNRR a cărui valoare totală se ridică la un milion de euro.

În acest moment, reprezentanții Spitalului C.F. caută furnizori care să prezinte propuneri de funcționalități suplimentare și propuneri de cerințe tehnologice prin care să se integreze cele mai recente inovații. Aceștia se adresează ofertanților din sectorul IT cu experiență în domeniul medical, în special în implementarea soluțiilor IT pentru spitalele publice din România, pentru a participa la consultarea publică privind dezvoltarea componentei Portal medical.

„Având în vedere că după pandemia COVID, adresabilitatea pacienților către unitățile spitalicești a scăzut, venim în sprijinul lor prin această platformă medicală pentru o corectă informare în ceea ce privește recunoașterea timpurie a diverselor semne și simptome din cadrul unor afecțiuni. Din păcate sunt foarte mulți oameni care aleg să se informeze din surse neautorizate”, spune Ștefania Șerban.

De asemenea, portalul va oferi informații despre medicii și serviciile oferite de Spitalul C.F., iar sibienii se vor putea programa online, cu ajutorul lui.

„Centrala noastră telefonică este foarte veche și oricât am încercat sa o reparăm, nu se mai poate. Când suni la noi pentru programări, în 99% din cazuri sună ocupat”, mai spune Dr. Ștefania Șerban.

Reprezentanții spitalului subliniază faptul că portalul medical este o componentă a proiectului care va constitui o bază funcțională, deschisă adaptării și includerii soluțiilor inovatoare propuse, acesta integrându-se în HIS-ul actual al spitalului.

„În cadrul consultării de piață pentru componenta Portal medical, vom concentra eforturile pe îmbogățirea funcționalităților și modernizarea software-ului clinic actual. Aceasta va include îmbunătățirea abilității de a lucra în mod eficient între diferite sisteme și platforme, pentru a sprijini un schimb de informații fluid și precis în cadrul serviciilor medicale. Referitor la dezvoltarea Componentei de Portal medical în spital, aceasta se dovedește a fi un pilon esențial în sprijinirea transformării digitale și în asigurarea unui serviciu medical de înaltă calitate”, se arată în documentația depusă pentru licitarea consultării.

În documentație se mai precizează că acest portal va funcționa ca un hub centralizat pentru accesarea datelor medicale de către pacienți și personalul medical, oferind o interfață intuitivă și securizată pentru gestionarea informațiilor esențiale de sănătate.

„Prin această componentă, ne propunem să facilităm accesul la dosare medicale electronice, programări online, rezultate de laborator și alte funcționalități vitale, contribuind astfel la eficientizarea proceselor spitalicești și la îmbunătățirea experienței pacienților. Această componentă va juca un rol crucial în modernizarea infrastructurii IT a spitalului și în consolidarea calității serviciilor medicale oferite. Aspectul inovator al proiectului constă în angajamentul de a se oferi suport tehnic pentru toate soluțiile și sistemele software implementate, pe o perioadă extinsă de minim 60 de luni. Aceasta include atât garanția funcționalității, cât și mentenanța și suportul pentru a asigura un mediu stabil și performant în funcționarea sistemului pe termen lung. Această abordare reflectă atenția noastră constantă către inovație, sustenabilitate și satisfacția pacienților noștri în ceea ce privește tehnologia medicală utilizată”, se mai arată în documentație.

Întreg proiectul din care face parte și componenta portal medical este în valoare de 1 milion de euro, potrivit conducerii spitalului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus