Joi,
23.05.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Știrile Zilei: Interviu cu Alternosfera acasă, la Sibiu și groapa de gunoi care se vede din satelit

Știrile Zilei: Interviu cu Alternosfera acasă, la Sibiu și groapa de gunoi care se vede din satelit

Cele mai importante știri de astăzi, așa cum au apărut în Turnul Sfatului:

21:02

Nu s-a mai împlinit „profeția” și Alternosfera a rămas tot la Sibiu și la aniversarea a 25 de ani. „Este un oraș compact, fără stres, un oraș unde poți trăi liniștit și lucra”

Acum doi ani, cei doi membri ai trupei Alternosfera care au ales să se mute la Sibiu estimau că nu va dura mult până tot în București vor ajunge să locuiască. Nu s-a întâmplat asta, iar anul în care trupa înființată la Chișinău împlinește 25 de ani de activitate va fi celebrat „acasă, la Sibiu”, printr-un concert inclus în turneul aniversar. Prilej cu care membrii trupei au acordat un interviu pentru cititorii Turnul Sfatului.

19:54

”Privim cu admirație și un dram de invidie constructivă la Sibiu”. Autorul proiectului Banat, Regiune Gastronomică Europeană

Antropologul culinar Caius Ovidiu Merșa este autorul bidbook-ul proiectului prin care Banatul vrea să fevină Regiune Gastronomică European în 2028 și susține într-un interviu acorddat G4Foodcă privește cu admirație experiența Sibiului în acest domeniu.

19:39

Procesul casei lui Iohannis: Curtea Supremă a fixat termen în iunie. Sunt în discuție cei peste 260 de mii de euro primiți de soții Iohannis din chirie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fixat pe data de 18 iunie 2024 primul termen al recursului în litigiul de care depinde recuperarea casei din Sibiu și a banilor din chirie de la familia Iohannis, potrivit portalului instanţei supreme, anunță G4Media.

18:04

Bitum furat cu roaba de pe autostrada Sibiu – Pitești. Italienii de la We Build nu comentează subiectul

Presa locală din Argeș arăta în urmă cu aproape o lună cum mai mulți cetățeni adunau bitum proaspăt cu lopata și îl transportau cu roaba.

17:08

Cinci premii și trei mențiuni obținute de elevii sibieni la Olimpiada Națională de Germană

14 elevi din Sibiu au participat la etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Maternă care a avut loc la București, în perioada 22 - 25 aprilie. Aceștia s-au întors acasă cu cinci premii și trei mențiuni.

15:34

FOTO Cupa României, prin centrul Sibiului. Ședință foto cu trofeul ce va ajunge mâine la Galați sau Hunedoara

Reprezentanții Federației Române de Fotbal (FRF) au scos astăzi trofeul ce va fi pus mâine în joc, în meciul care va aduce pe Stadionul Municipal pe Oțelul Galați și Corvinul Hunedoara.

14:54

Groapa de gunoi care se vede din satelit, într-o pădure din județul Sibiu. Totul ține de mentalitate

La marginea localității Amnaș, localitate aparținătoare de orașul Săliște, de ani de zile locuitorii au transformat o parte dintr-o pădure într-o groapă de gunoi ilegală. Cantități mari de deșeuri sunt aduse aici cu căruța sau cu mașina de săteni și deversate printre copaci, fără nicio apăsare față de mediul înconjurător.

16:22

O centrală fotovoltaică va fi construită în Roșia: va avea peste 75.000 de panouri solare

O centrală electrică fotovoltaică cu peste 75.000 de panouri solare va fi construită în comuna Roșia în cadrul unei investiții private. Aceasta va ocupa o suprafață de 50 de hectare, unde energia electrică va fi produsă și stocată.

14:10

O scriitoare din Sibiu și-a deschis grădină cu iriși. Acces liber pentru vizitatori și fotografii gratuite. „Vrem să organizăm seri romantice în mijlocul irișilor înfloriți, tabere de pictură și alte evenimente de relaxare”

Marinela Porumb, o profesoară și scriitoare din Sibiu, pasionată de flori, a deschis la Miercurea Sibiului, pe o suprafață de 600 de metri pătrați, o grădină cu iriși și hemerocalisi, care poate fi vizitată gratuit de sibieni și turiști, până duminică, 19 mai.

13:54

Directorul CNAIR despre autostrada Sibiu – Pitești: ”Sper ca la finalul acestui an să fie posibilă deschiderea circulației pe tronsonul 5”

Directorul Companiei Naționale de Administrare a Infraastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că până la sfârșitul anului este probabil să se poată circula pe tronsonușl 5 din autostrada Sibiu – Pitești, dintre Curtea de Argeș și Pitești.

12:56

CNI reia licitația pentru reabilitarea sediului Prefecturii din Sibiu. Lucrările trebuie să aibă un termen de garanție de 50 de ani

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat din nou licitația pentru proiectul de reabilitare și modernizare a Palatului Administrativ, care găzduiește din 1919 - cu o pauză în perioada comunistă - Instituția Prefectului județului Sibiu. Licitația anterioară, din februarie 2023, a fost anulată, după alegerea unui câștigător, a unui schimb de contestații și plângeri.

11:53

Direcția de Cultură rămâne fără sediul de pe Tribunei. Chituță: Ar trebui să elibereze spațiul cât mai curând, noi avem acolo un muzeu fără muzeu

Birourile Direcției de Cultură de pe strada Tribunei, numărul șase urmează să fie eliberate, în urma unei notificări transmisă de Muzeul Brukenthal, instituția care administrează spațiile. Potrivit lui Alexandru Chituță, acolo ar urma să se organizeze o expoziție permanentă a Muzeului de Artă Contemporană. Dan Nanu, directorul Direcției de Cultură, spune că mutarea nu se poate face atât de repede din cauza arhivei consistente existentă în acel spațiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus