Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Actualizare: Lazureanu, acuzat de doua angajate de hartuire sexuala, a fost eliberat din functie

Actualizare 18:09

Adjunctul șefului IGPR, Viorel Vasile, a anunțat în această după-amiază că directorul Centrului Chinologic de la Sibiu, Crișan Mucenic Lăzureanu, a fost eliberat din funcție. Potrivit Mediafax,Vasile Viorel a declarat că, în cazul şefului Centrului Chinologic din Sibiu, au fost dispuse, la sfârşitul lunii decembrie 2012, cercetarea prealabilă şi patru cercetări administrative, acestea fiind în curs de finalizare. 

În contextul în care întreaga poliție română este răscolită de controale menite să descopere eventualele situații de hărțuire sexuală, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a scos Sibiul la înaintare. Persoana indicată: comisarul șef de poliție, Crișan Lăzureanu, șeful Centrului Chinologic de la Sibiu. El tocmai a primit neînceperea urmăririi penale într-un dosar în care este acuzat de două subalterne de hărțuire sexuală, manifestată prin ”atingeri sau gesturi nepotrivite”.

Poliția știa de un an de acuzații

Dosarul a fost deschis ca urmare a unei sesizări întocmite de Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General de Poliție, Direcție care la începutul anului trecut a realizat un control la Centrul Chinologic de la Sibiu. Două angajate ale Școlii de câini au depus rapoarte în care au arătat că ”numitul Lăzureanu Crișan Mucenic, în calitate de director al Centrului Chinologic, a avut un comportament nepotrivit, cu gesturi având conotații sexuale”.
Dosarul deschis în ianuarie 2012 a fost închis în octombrie anul trecut, după ce procurorul de caz a dispus neînceperea urmăririi penale, deoarece cele două angajate au declarat că faptele de hărțuire sexuală s-au produs în 2009, iar ele nu au dorit să se ajungă la procuratură. Cele două angajate au spus în fața procurorului că au întocmit rapoartele către IGPR ”în speranța că se vor lua anumite măsuri pentru ca acesta (Crișan Lăzureanu – n.r.) să înceteze”.

”Au interpretat eronat”

Contactat telefonic, Crișan Lăzureanu a spus că, deocamdată, nu are timp să comenteze acuzațiile de hărțuire sexuală. În fața procurorului care l-a cercetat, Lăzureanu a declarat că cele două angajate au ”interpretat eronat gesturi ale sale care nu au avut conotații sexuale”. ”Făptuitorul a precizat că rapoartele celor două colege au fost depuse într-un context în care se dorea înlăturarea sa din funcția de director, ca urmare a exigențelor pe care le are în legătură cu activitatea angajaților Centrului, ceea ce a nemulțumit pe unii dintre aceștia”, se arată în rezoluția dată de Procuratura din Sibiu în octombrie 2012.
NUP-ul de la Sibiu a fost motivat și prin faptul că nu s-a putut dovedi că cele două angajate au fost constrânse sau amenințate ”în vederea obținerii de satisfacții de natură sexuală”.

Cuvinte obscene

Angajați ai Centrului chinologic de la Sibiu susțin că directorul lor este ”cunoscut pentru cât de slobod e la gură și în gesturi”. ”La poarta instituției un bărbat își aștepta soția care e colega noastră. În dreptul lui a oprit Lăzureanu care i-a spus «i-am dat o ... soției tale sub birou». Ăsta e Lăzureanu”, povestește un angajat. Centrul Chinologic de la Sibiu este subordonat direct IGPR, în unitate fiind o tensiune în creștere între conducere și o parte din angajați. Numai anul trecut, de la București au venit patru comisii de control în urma sesizărilor depuse.

Controale în toată țara

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a anunțat controale la mai multe inspectoratele de poliție din țară, pentru a verifica ”respectarea principiilor de etică şi deontologie profesională”. În cadrul acestor controale vor fi verificate și ”practicile discriminatorii în raport cu angajatele”, după cum se arată într-un comunicat al Ministerului. Controalele vin în contextul unor tot mai dese sesizări referitoare la acte de hărțuire sexuală în cadrul Poliției, după ce o polițistă din Olt și-a înjunghiat șeful care o hărțuia.
 

Știre ora 15:14

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a dispus, joi dimineaţa, controale disciplinare la mai multe Inspectorate Judeţene de Poliţie din ţară. O comunicare oficială va fi făcută în jurul orei 17.00, însă, din primele informații, un caz de hărţuire sexual a fost descoperit la Sibiu, la Centrul Chinologic.

Potrivit Antena 3, Directorul Centrului Chinologic, Crişan Mucenic Lăzureanu, este una dintre persoanele vizate de o serie de acuzații deosebit de grave. Acesta este acuzat că ar fi folosit în interes personal maşinile şi carburantul instituției. De asemenea, se pare că printre acuzațiile care i se aduc lui Lăzureanu, chiar de către mai mulți angajaţi ai Centrului Chinologic Sibiu, se numără și cea de hărțuire sexuală. 

Într-o intervenție la Antena 3, în cadrul jurnalului de știri de la ora 13.00, Lăzureanu a negat toate acuzațiile care i se aduc, spunând că a avut mai multe controale ale IGPR, că au existat  plângeri depuse împotriva sa, dar că soluțiile instanței au fost de Neincepere a Urmarii Penale.

Controale în toată țara

Şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, secretarul de stat Anghel Andreescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că 100 de psihologi și specialiști ai Corpului de Control au plecat spre toate inspectoratele din țară pentru a face verificări.

Andreescu a menţionat că un şef-serviciu de la Şcoala de subofiţeri de la Slatina, Gheorghe Junoiu, acuzat de o fostă subalternă că o hărţuia sexual pe vremea când aceasta lucra la blocul alimentar, a fost mutat la o altă unitate până la finalizarea cercetărilor. Tot în contextul acuzațiilor de hărțuire sexuală, Andreescu a declarat că se vor efectua controale și în Sibiu, dat fiind că „sunt indicii că ar fi probleme şi la Centrul Chinologic de la Sibiu”. „A fost dispus un control la Centrul Chinologic Sibiu, unde există indicii că ar exista probleme de acest fel", a declarat secretarul de stat în MAI Anghel Andreescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, joi, că în cazul controalelor este urmărită partea care se vede mai puţin şi care ţine de comportament. „Să terminăm odată, trebuie să rupem pisica! Înţeleg că vor mai fi nişte probleme pe la Ilfov, pe la Sibiu, dar nu ştiu încă, aşteptăm rezultatele verificărilor”, a spus ministrul Radu Stroe, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne, citat de antena3.ro.     

Controalele inițiate de ministrul Stroe survin în urma scandalului declanşat pe 26 decembrie, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş, şi fostul său superior, Gheorghe Barbu, au ajuns la spital, după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

42 comentarii

Stelist

Acum 11 ani

Barbu si Lazureanu propusi pentru castrare chimica sau chiar si cu bricul si le va trece si la altii cheful de hartuire sexuala. Sotii doamnelor sa-si ascuta briciurile pentru interventie.
Raspunde

MOSU

Acum 11 ani

io fi greu si lui acuma , dar daca-i asa sa suporte consecintele
Raspunde

Dana

Acum 11 ani

Cele mai bune informatii despre caracterul abject al acestui personaj poate sa le dea fosta lui sotie care a fost terorizata la propriu de acest militian tenebros.Biata femeie era obligata sa se angajeze in firme pe post de casiera de unde delapida sume de bani.A fost prinsa de cel putin 3 sau 4 ori cu sume lipsa dar militianul Lazureanu care era creierul furturilor rezolva ca de fiecare data sa se musamalizeze taraboiul.In final la ultima firma distribuitoare de cosmetice unde a fost prinsa furand suma importante de bani,a recunoscut ca era obligata de Mucenic si dupa ceva timp a si divortat.Se mai pot verifica si matrapazlacurile facute de Lazureanu si acoperirea ilegalitatilor in firmele Icos si Trakia.Vine o vreme cand toate se platesc...
Raspunde

Sunt CONTRA

Acum 11 ani

Un baiat destept, cu inventii, publicatii, rezultate profesionale bune. Cand a ajuns seful centrului, ploua prin majoritatea acoperiselor cladirilor unitatii. A pus totul la punct. Privitor la \"hartuirile sexuale\", le dau o tema anchetatorilor: nu cumva reclamantele sunt unele dintre cele care i-au facut ochi dulci multa vreme, in speranta ca se vor lipi de el, iar dupa ce nu au ajuns amantele lui i-au facut plangere (mai ales una dintre ele, maritata cu un dresor)? Nu cumva de vina este faptul ca efectiv nu le-a placut ca femei? Eu asa stiu!
Raspunde

Caine lup

Acum 11 ani

Lup batran uns cu toate alifiile si pe deasupra are si scoala de caini.O sa iasa in final basma curata ca si alti colegi care dupa ce au fost prinsi cu mata-n sac tot ei au dat institutia in judecata si culmea pe langa ca au castigat au primit si despagubiri si salarii restante ba unii trag speranta sa ajunga comandant.Toate astea pe spatele si din impozitele fraierilor care se fac mici si tac.Iesiti fetelor in fata si fiti mai curajoase decat fatalai si mamelucii!
Raspunde

lilith

Acum 11 ani

Domnule Sunt contra, nu te lasi cumva inselat de aparente? Sau ai avut cumva vreo afacere personala pe bani publici derulata alaturi de individul asta de dai tu asa usor teme de lucru anchetatorilor?
Raspunde

ly

Acum 11 ani

da\'lu\' tarnu, cand ii vine randu\'?
Raspunde

STEFAN Lucian

Acum 11 ani

Nu mi se mai scoală. În schimb atârnă falnic.
Raspunde

pentru CONTRA

Acum 11 ani

Domnul are fara tagada merite profesionale, dar acest fapt nu-i scuza comportamentul. Iar doamna in cauza a fost crescuta si are toate resursele sa fie o doamna adevarata, nu o oportunista. Esti cel putin partinitor...
Raspunde

@8 bine asa ziceti-i - de ip mobil sa nu va dati d

Acum 11 ani

OriginAS: AS46457 NetName: CSLNET4 NetHandle: NET-204-124-83-0-1 Parent: NET-204-0-0-0-0 NetType: Direct Assignment RegDate: 2011-04-20 Updated: 2012-03-02 Ref: ***whois.arin.net/rest/net/NET-204-124-83-0-1
Raspunde

vlad c.

Acum 11 ani

na oltene ca te-au executat, credeai ca esti vestnic pe functie
Raspunde

niels

Acum 11 ani

...\" esti un gunoi\" - d-nule Lazureanu! Toate se platesc pe acest pamint! Sper sa-ti descopere toate matrapazlicurile!
Raspunde

niels

Acum 11 ani

...\" esti un gunoi\" - d-nule Lazureanu! Toate se platesc pe acest pamint! Sper sa-ti descopere toate matrapazlicurile!
Raspunde

Gainusa cu chiosc

Acum 11 ani

Dar politistul Cocos care este in depresie ca a ratat in 2008 vanzarea viloiului din dealu Gusterita cu 1 milion de euro cand va fi suspendat? Cum cu ce bani a construit? Cu bani din salar!!!!!
Raspunde

gigi

Acum 11 ani

regateni nebuni mai e unu in selimbar dar toate se platesc
Raspunde

un cetatean

Acum 11 ani

Nu-i vorba se pare doar de hartuiri, am inteles de la tv ca e vorba si despre niste resurse insusite de acest om de nimic, care este la fel ca multi altii, prin pile si alte manevre de \" baieti faini \" in functii de conducere unde fura si isi fac de cap ca pe tarlaua lor, dupa care pedeapsa vine dupa un scandal mediatic ... pai credeti ca singur a putut sa delapideze si sa insele oamenii cinstiti care isi dau darile la stat, un jeg sa fure si el sa fie doar demis! Puscarie frate asta va trebuie! si cu acolitii cu care a facut ce a facut ne tineti de prosti . Pun pariu ca respectivul jegos va ramane in politie si va iesi la pensie tot pe banii oamenilor care muncesc . De ce nu vedem pedepse adevarate corecte primim doar praf in ochi.De la oameni de astia a inceput criza ! hotilor , borfasilor ! Daca suna dur domnilor politisti demonstrati-ne ca nu e asa cum va percepem noi oamenii de rand care sunt intradevar corecti , ar trebui sa nu mai platim statului niciun bir pana cand NU SE APLICA LEGEA PENTRU TOTI LA FEL!
Raspunde

daca nu noi atunci cine

Acum 11 ani

Dar stirea cu Amalia Cindrea la OPC , cand o dati ?
Raspunde

goguta

Acum 11 ani

m-ai lasati-ma cu stirile astea de ***....cu hartuire sexuala ...ma fac sa rid,aceste practici erau de cind lumea,intr-o unitate militara unde 90 % sunt barbati de ce crezi ca au angajat si femei pe post de curve ...pardon secretare
Raspunde

turlo..

Acum 11 ani

doar atata ? ne reabilitam si o luam de la capat
Raspunde

ion

Acum 11 ani

e usor sa pui un om la zid ,pe povesti de la antene , stroie face acest scandal sa aiba motiv sa-i inlocuiasca cu ai lor , chiar nu v-ati prins de smecherie ,maram disciplinar , acum e momentul doar sa votat schimbarea fraierilor.Radu stroie a venit in minister cu amante cu tot , despre ce vorbim , hotii striga hotii .In toata lumea se tes povesti de amor pe la servici ,ca azi se numeste hartuire sexuala si se pedepseste , fiti oameni sinceri si recunoasteti macar o aventura cu o colega s-au subalterna.Se face atata caz de parca ati descoperit acum una din minunile lumii.Fiti seriosi vor usl-istii sa-si puna oamenii lor pe functii si fac aceste mizerii in toata tara , cum fac de la puciul din vara si nu se mai opresc ,bine ca i-am votat i doare in cot de noi prostii.
Raspunde

mimi

Acum 11 ani

pt.gigi....Da\' ce, Maricuta-i \"regatean\"????
Raspunde

@@mimi

Acum 11 ani

o fi si maricuta regatan, ca la ce face si asta nu m-ar mira sa auzim si de el cat de curand :))
Raspunde

b.m.

Acum 11 ani

doamna andreea-dir.t.s. va rog da-ti si cele 185 pagini trimese de mine prin internet in 5-6 dec 2012 ora aprox.21 00. comisiei. cu multumiri b.m.
Raspunde

INGRID

Acum 11 ani

AMANTA LAURA B.DE LA USL.
Raspunde

hermann stadt

Acum 11 ani

cel mai bun comment dl stefan lucian!
Raspunde

niels

Acum 11 ani

Esti un impostor d-nule Lazureanu. Ti-ai atribuit titlul de \"doctor\" fara sa-l detii! Esti doar \" doctorand\" . Sa-ti fie rusine, impostorule!
Raspunde

pentru contra

Acum 11 ani

bai jegule...
Raspunde

niels

Acum 11 ani

Probabil si un plagiator! De ce urmezi cursurile scolii doctorale in Republica Moldova? Acolo te descurci mai usor cu plagiatul?Halal politist.
Raspunde

mihai

Acum 11 ani

Da ,GIGI ai dreptate mai este un specimen si in Selimbar care a primit pamant si a facut o casa tot prin spagi si munca in timpil serviciului cunosti specimenele de \"regateni\" de la Grebelsti
Raspunde

Polis

Acum 11 ani

Dar de varu-so Lazureanu de la Trakia si Icos cand scrieti ? ce aventuri cu angajate si matrapazlacuri mai trage... Astia doi sunt urmasii generalului Lazureanu, mare securist pe vremea lu ceasca, venit de la VL la noi... Aschia nu sare departe de trunchi... A se vedea tunurile pe care le fac astia si pe la Broadhurst.... fondul securistilor...
Raspunde

niels

Acum 11 ani

...camatar nenorocit din Balota(Valcea)!... \"superpolitist\" ...absolvent de \"geografia Turismului\"!!! Halal politist! Cum ai ajuns in Politie , d-nule Lazureanu?
Raspunde

niels

Acum 11 ani

...camatar nenorocit din Balota(Valcea)!... \"superpolitist\" ...absolvent de \"geografia Turismului\"!!! Halal politist! Cum ai ajuns in Politie , d-nule Lazureanu?
Raspunde

nedumerit

Acum 11 ani

Mafia sibiana e din Vilcea.Groaznic ce fac astia si nu-i controleaza nimeni.
Raspunde

Pentru \"sunt contra\"

Acum 11 ani

Profesore, te inseli amarnic. Sustii cauza unui personaj fără scrupule si ataci nemeritat o victima a acestuia. Vom vedea cum e si cu opera lui științifică.
Raspunde

nelu

Acum 11 ani

Niels, esti foarte infierbantata, probabil ai fost hartuita si ai mai vrut si nu s-a putut. O sa faci iarasi cu big johny, sau impreuna cu cel de la Valcea. Esti defecta rau cu capu...... Si uituca
Raspunde

sile

Acum 11 ani

nu mai criticati pe lazureanu ca se supara Ariton , concetateni din Balota, au vreo legatura?
Raspunde

csi

Acum 11 ani

ridicai coada la toti nimfomano, nenorocita dar studiile cum le-ai facut ca te-ai fi daruit pt orice, jigodie olteneasca. Ti-au promis altii ca te fac ofiter dar nu iti va iesii nici de data asta, decat iti vei uza gura si zona genitala. jigodie nu mai pozta ca roata se intoarce
Raspunde

PCL

Acum 11 ani

Lasand la o parte politicul si interesele meschine ... Crisan Lazureanu este un OM in primul rand, inainte de a fi ofiter de politie s.a.m.d. Aceasta este parerea mea. Il cunosc de 23 de ani, il stiu un om cu potential, un om cu multe ambitii, un tanar care s-a luptat pentru tot ceea ce a realizat pana in acest momnet, un individ sobru si devotat meseriei si nu numai. Stiu din ce familie privine, o familie de oameni modesti, dar onesti. Si mai inainte de toate, are o pregatire si o profesie care nu ii pot fi contestate. Apropo de presupusa hartuire sexuala care i se pune in carca. Oare un barbat tanar cu o functie pe care a detinut-o el, chiar credeti ca ave nevoie de a “apela” la asa zisa hartuire cu tenta sexuala fata de o femeie maritata, chiar si subalterna , cand lumea este imbacsita de femei frumoase ? Hai sa fim seriosi si sa nu uitam in ce lumen e invartim .
Raspunde

csi

Acum 11 ani

haita de curve care faceti totul pentru a obtine functii aduse in politie pe usa din dos si circar ordinar care ai facut avere in ardeal nu mai denigrati unom cu ajutorul presei
Raspunde

Anonim

Acum 11 ani

Niels gata cu minciunile ... Teai uitat prea mult la cancan
Raspunde

neam de traista

Acum 11 ani

vai de viata voastra lingailor! va-ti vandut pe un pumn de galbeni...viata va va demonstra ca fara onoare sunteti niste nimicuri...pupati in continuare in fund un bolnav mintal!
Raspunde

un cunoscator

Acum 10 ani

lazureanu,labil psihic obsedat de doi si un sfert toi se pati reau agenti ai acestui serviciu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus