Marţi,
19.03.2024
Partial Noros
Acum
-1°C

Al doilea hotel de cinci stele din judet va fi construit la Cisnadie

Firma controlată de familia Vonica, Sibiu Golf Club SRL, și-a revizuit proiectul de amenajare a terenului de golf cu anexele aferente la Cisnădie. Noul proiect prevede și un regim de înălțime mai mare, care să fie atins de un viitor hotel de cinci stele.

Pentru investiția de la Cisnădie, care acoperă o suprafață de peste 97 de ha, Sibiu Golf Club a accesat deja un proiect cu finanțare europeană, din care mai bine de 18 milioane de lei au fost alocați pentru amenajarea terenului cu 18 găuri, la standardele cerute pentru practicarea acestui sport la nivel profesionist.

Acum, societatea deținută de familia Vonica (al cărui nume este legat de grupul Polisano), a cerut revizuirea proiectului, care a fost aprobat săptămâna trecută și în comisiile de specialitate ale Agenției de protecție a mediului. Potrivit proiectului revizuit și depus la Agenție, spațiile sportive vor crește în suprafață de la 36 de ha la peste 43 de ha, iar spațiul verde amenajat ca cunoaște o scădere de la 50 la 39 de ha. Modificări mai importante în ceea ce privește suprafața acoperită o vor cunoaște și elementele acvatice (proiectul include amenajarea de iazuri), care sunt proiectate să acopere 31 de ha, cu patru mai mult ca în proiectul inițial.

Proiect în etape. Și sute de camere în hotel

După cum a fost anunțat de anul trecut, terenul de golf de la Sibiu și ansamblul de funcțiuni anexe vor fi amenajate și ridicate în două etape. Prima, cea de amenajare a terenului cu 18 piste de joc și șase de antrenament se află în implementare, beneficiind de finanțarea europeană amintită. Termenul de finalizare a acestei etape era stabilit inițial în jurul luni aprilie 2015.

Cea de-a doua etapă pune accent pe construirea unor alte facilități care ar urma să fie amplasate pe terenuri cu o suprafață totală de 15 ha.

Una din cele mai ample investiții din această a doua etapă va fi cea a unui hotel de cinci stele. Acesta va fi inclus în ceea ce a fost denumit ”subzona hotel” și care mai include un club de golf cu 110 camere de câte patru persoane, un sat de vacanță cu 46 de case de șase persoane și mai multe restaurante a căror capacitate totală să fie de 700 de locuri. Hotelul de cinci stele ar urma să aibă aproximativ 250 de camere de câte două persoane, se arată în proiectul revizuit. ”În această subzonă se vor construi spaţii anexe terenului de golf, cuprinzând: cazare, săli de conferinţe, recreere şi îngrijire corporală, spa şi piscină, comerţ, spaţii tehnice, terenuri de sport etc. Regimul maxim de înălţime D+P+6E+M”, prevede documentul citat.

În prezent, singurul hotel de cinci stele din Sibiu este Hilton, ridicat la marginea Pădurii Dumbrava.

Șase iazuri

În zona terenului de golf urmează a fi amplasate instalații automate de irigare, îngropate sub limita de îngheț. Apa necesară irigării terenurilor va fi preluată din trei iazuri ce urmează a fi amenajate pe o suprafață totală ce depășește două hectare. ”Celelalte trei iazuri vor avea numai rol peisagistic”, se arată în proiectul depus la Agenția de mediu.

În ceea ce privește terenul de golf, pentru cele 24 de trasee (dintre care șase găuri sunt destinate antrenamentelor) vor fi amenajate 76 de zone de începere (”teeding ground”), ”în conformitate cu sistemul Asociației jucătorilor de Golf din SUA).

”Proiectul se referă la construirea unui teren de golf care să corespundă celor mai înalte standarde, ale unui club de golf privat şi a unor zone care să deservească investiţia respectiv: club de golf, zone de cazare (inclusiv case de vacanţă), driving range, atelier cu anexe etc. Proiectul propus se va întinde pe o suprafaţă totală de  976 330 mp, cu forma în plan neregulată”, proiect depus de SC Sibiu Golf Club SRL

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 817

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Crissalia Suruburi Sibiu

Acum 9 ani

Magazin Crissalia-suruburi pe malul Cibinului str. Metalurgistilor 3, Sibiu luni-vineri 08.00-18.00 tel. 0752 20.50.60 ***www.facebook.com/crissalia.suruburi ***www.suruburi-sibiu.ro/
Raspunde

Taran de Sibiu

Acum 9 ani

Mda e greu sa dai un ban pe promovare, mai bine bagi un SPAM oribil pe 0 bani. Ca doar e guerilla marketing .... niste tarani !!!
Raspunde

Asd

Acum 9 ani

La terenul de golf cum se tunde iarba? Cu oile?
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Nu,cu vacile de peste drum de la lăptăria lui nea ilie-carabucea-pușcărie:)))))))no acuma știi iașovene??
Raspunde

relu

Acum 9 ani

pentru 3 auzi ca angajaza la muls berbeci nu esti interesat frustratule ,dar faci si tu un ban cinstit ,va dat peste cap ,vonica cu polisana acum va termina mirlanilor frustrati cu asemenea investitie e normal ba sibiul este in rindul oraselar cu adevarat europene ,unde se intilnesc numai elite a le lumi medicale ,culturare ,nu ca la voi manelisti gen guta ,salam ,parizer si alte delicatese culinare+interlopi
Raspunde

D

Acum 9 ani

Hotelul de la gara il mai terminati vreodata ?
Raspunde

Gargara

Acum 9 ani

Care gara, vroiai sa spui latrina sibienilor cu buda in curte sau pe gradul vecinului
Raspunde

marginean

Acum 9 ani

un milion pe gaura? Mai scump ca in vest, dar de! si pretentiile sunt mai mari! Cum golful nu e sport de masa, sunt curios cu cine va umple \"sutele\" de camere de 5 stele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus