Miercuri,
01.02.2023
Parțial Noros
Acum
1°C

Contestatiile lui Trihenea n-au convins nici PD-L. Update

Decizia prefectului Sibiului, Constantin Trihenea, de a contesta o hotărâre a Consiliului Local a fost pusă în discuţie în şedinţa consilierilor locali de azi, 27 august, fără succes pentru reprezentantul Guvernului în teritoriu. Executivul Primăriei Sibiu a emis un punct de vedere referitor la cele şase puncte pe baza cărora Instituţia Prefectului considera ilegală adoptarea unei hotărâri referitoare la vânzarea terenului aferent bazei sportive Voinţa. Iar când a venit vorba să aleagă între poziţia Prefecturii sau cea a Primăriei, nici măcar consilierii locali ai PD-L nu au mai fost convinşi de justeţea argumentelor semnate de Trihenea. La votul ce a urmat, un singur reprezentant PD-L a mai votat pentru revocarea hotărârii de CL adoptată luna trecută. în urma votului, Consiliu Local Sibiu şi-a menţinut hotărârea de luna trecută, pentru vânzarea terenului de construcţii de sub şi aferent bazei sportive Voinţa Sibiu. "Vânzarea bunului este perfect valabilă în condiţiile în care hotărârea atestă apartenenţa la domeniul privat a terenului şi mai departe respectă dreptul de preemţiune conferit de Legea nr. 1/2005, în art. 107, alin 2, 3, 4, în favoarea UJCM Sibiu, aprobând bineînţeles şi modelul de ofertă privind exerciţiul dreptului de preemţiune. Invocarea de către Instituţia Prefectului că doar Guvernul României ar putea hotărî asupra terenului, de asemenea, nu este fundamentată, întrucât menţiunea din Cartea funciară nr. 7069 Sibiu, proprietatea "statului român şi în folosinţa fără termen şi fără plată a UJCM Sibiu" nu face altceva decât să se plieze perfect pe dispoziţiile art.107 din Legea nr. 1/2005", se arată în punctul de vedere al Primăriei Sibiu, semnat de secretarul Dorin Nistor. înaintea şedinţei de azi, prefectul Sibiului a declarat că, dacă reprezentanţii CL nu vor revoca hotărârea în discuţie, o va ataca în contencios administrativ.

Potrivit unui comunicat de presă, prefectul Sibiului, Constantin Trihenea, spune că rămâne neclintit în anunţul făcut de el. "în urma respingerii somaţiei, dl Trihenea va dispune analiza hotărârii de astăzi, de îndată ce instituţia va primi documentul oficial din partea CL Sibiu. Aşa cum s-a menţionat deja, este avută în vedere şi atacarea HCL Sibiu 262/2009 în instanţa de contencios administrativ, pentru revocarea acesteia", se arată într-un comunicat de presă semnat de Dorin Teodorescu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Sami

Acum 13 ani

A contestat si Trihenea decizie in incercarea de a castiga de partea lui putinii oameni care contesta acest proiect, care sunt de fapt opozanti inversunati ai primarului. Pe scurt: apa de ploaie...
Raspunde

Cipi

Acum 13 ani

Pina la urma nu este important cine este proprietarul ,dar foarte important pentru viitorul municipiului este ca sa ramana "TOT BAZA SPORTIVA"
Raspunde

un sibian

Acum 13 ani

Trihenea mai bine ar rezolva problemele de pe centura - mutarea utilitatilor, furtul de motorins si materiale de constructii, etc. Probabil cei de pe centura cumpara ciment de la UCM asa ca lui ii convine sa vand cat mai mult.
Raspunde

un sofer

Acum 13 ani

Nu stiti pe nimeni de la Comtram, ca am auzit ca se vinde motorina furata de catre angajati?
Raspunde

marius

Acum 13 ani

ce interese politice sint in spatele hotaririi cons local?oricum e vorba de parale multe !!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus