Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Tribuna 1 septembrie

Târgul Olarilor este, pentru cotidianul Tribuna, cel mai important anunţ al zilei. Ei anunţă, potrivit organizatorilor, că la ediţia cu numărul 43 sunt aşteptaţi în jur de 150 de olari. Ce se va întâmpla, însă, cu promotorii kitschurilor care vor ateriza odată cu acest târg de sâmbătă până duminică rămâne de văzut.

Mai interesant este faptul că specialiştii consultaţi de Tribuna dau vina pe încălzirea globală pentru faptul că în grădina unui sibian un măr a înflorit acum, în prag de toamnă. Specialiştii de la Protecţia Plantelor spun că florile de măr care au înflorit în luna august nu vor mai înflori în toamnă şi nici nu vor mai da rod, susţin jurnaliştii de la Tribuna. "Datorită condiţiilor de temperatură foarte ridicate şi a precipitaţiilor foarte abundente din ultima perioadă s-au dezvoltat mugurii floriferi şi aceştia au înflorit. Florile se scutură, însă, repede, la căderea serii sau când temperaturile sunt mai scăzute. în anul următor, aceşti pomi care au înflorit a doua oară vor avea inflorescenţe reduse şi, automat, anul următor recolta va fi mai mică", a spus Adriana Iliu, director coordonator adjunct DADR Sibiu, la Protecţia plantelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus