Vineri,
23.02.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Ce facem în weekend? Mâncâm mediteranean și mergem la teatru

Ce facem în weekend? Mâncâm mediteranean și mergem la teatru

Weekend-ul acesta activitățile sunt foarte variate la Sibiu. De la teatru în cartiere, până la mâncare mediteraneană, vom găsi de toate, de vineri până duminică. 

Vineri, 30 august 2019

Cea mai bună pizza din centrul orașului se servește la Pizza by Tango. Cu ingrediente alese și o locație cu totul deosebită, cu siguranță vă veți bucura de o experiență cu totul deosebită, așa că o pizza diseară la început de weekend este un „must”!

Piața Habermann prinde viață weekend-ul acesta, cu ocazia Festivalului Mediteranean organizat în premieră la Sibiu. Vizitatorii se vor bucura în perioada 30 august-01 septembrie de un eveniment culinar dedicat fructelor de mare și dulciurilor turcești. Meniul va fi asigurat de Le Oac Oac Bistro, Paella Espana, The Street FOOD lobster și Delicii Turcești.

214

Școala în satul tradițional Muzeul ASTRA vă așteaptă până duminică, 1 septembrie, la Gospodăria-atelier de fluierar. Între orele 10:00 – 14:00 sunteți invitați să vă întâlniți cu LĂUTARUL, atelierul de confecționare instrumente muzicale tradiționale. Participă Marin Albu, meșter popular fluierar.

Sibiu DJ Awards a debutat în 2018 pentru a inspira celebrarea scenei muzicii electronice românești iar anul acesta organizatorii încearcă să atragă atenția asupra elementului care omogenizează și ne conectează sufletele – valurile de sunet. Tocmai de aceea, tematica evenimentului este în 2019 WAVES.

Premiile ediției 2019 Sibiu Dj Awards, invită iubitorii muzicii electronice din toată țara să își susțină favoriții pentru categoriile: Best Dj, Best Duo, Outstanding contribution, Local Hero și Best social media.

Evenimentul va avea loc vineri, 30 august, de la 17:00.

049

 

„Patru puncte cardinale. Patru actori. Patru perspective. Și în același timp... un singur oraș. Sau patru? Sau 400.000? Nu. Un singur oraș și 400.000 de perspective” - în spectacolul „Orașul meu” puteți asculta patru dintre aceste perspective prin patru actori tineri care au copilărit în cartiere diferite ale orașului. Prin amintirile lor. Subiective, intime, personale. Universale. Piesa cuprinde momente de muzică live, compusă și interpretată chiar de protagoniști.

Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș și Mihai Alexandru vor fi pe 30 august, de la ora 19:00, în Valea Aurie, iar intrarea este liberă.

177

Sâmbătă, 31 august 2019

Târgul Olarilor, cel mai longeviv eveniment al Sibiului cultural, face trecerea de la vară la toamnă, în acest an. Ediția cu numărul 53 a evenimentului se desfășoară în 31 august - 1 septembrie 2019, în Piața Mare din Sibiu, și reunește meșteri din toate colțurile țării. Nu vor lipsi demonstrațiile la roata olarului şi atelierele, mult îndrăgite de cei mai mici vizitatori ai târgului.

Targul-olarilor (2)

Muzeul ASTRA din Sibiu şi Asociaţia Culturală „Arhetipuri: Datini, Muzică, Rost”în parteneriat cu Asociația ,,Mișcarea de Rezistență”, organizează în perioada 31 august - 1 septembrie 2019, Festivalul Tarafuri şi Fanfare, ediţia XIV-a.  În cadrul atelierul de gătit, care începe la ora 10:00 și se încheie la 15:00, meniul sâmbătă este compus din zamă de legume, tocană de varză cu acritură, pancove și kürtöskalács. Duminică suntem invitați la o zamă acră cu trei feluri de carne - de pui, de porc și de vită, cricală de părădici cu carne - mâncare de roșii cu vită și porc, iar la desert se vor servi găluște cu prune și kürtöskalács.

În pragul toamnei lui 2019, pentru al şaptelea an, va fi reconturată atmosfera târgurilor de odinioară: cu bucate alese, pregătite de socăciţe iscusite, cu meşteri populari şi, mai ales, cu muzicanţi fără pereche.Lăutarii, rapsozii şi comunităţile păstrătoare de datini pot răspunde multor întrebări fără să stea pe gânduri.

Anul acesta spectatorii vor avea ocazia să participe la mai multe recitaluri și vor putea vedea și asculta, în premieră, nume mari ale muzicii clasice, cu ocazia celei de-a 24-a ediții a Festivalului Internațional George Enescu (31 august-22 septembrie). Vor avea loc 7 concerte și recitaluri la Sala Thalia și Biserica Catolică din Piața Mare, în perioada 4-14 septembrie. Citiți mai multe AICI.

TARAFURI SI FANFARE_ARHIVA (3)

Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom însoți pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan. Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitățile socio-politice ale țării noastre. Uneori haioase, alteori acide. Nu lipsește muzica live, nici scurtele proiecții video cu momente cheie ale anilor ‘90.

Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 30 de ani de istorie recentă, zbuciumată. Spectacolul aniversează sâmbătă de la ora 20:00 reprezentația cu numărul 50.

173

Duminică, 1 septembrie 2019

„Fata moșului și fata babei” clasica poveste românească a lui Ion Creangă, regizată și interpretată cu măiestrie de Eva Labadi Megyes, ne prezintă valorile morale general valabile. Printr-un joc distractiv, antrenant și interactiv cu păpuși tradiționale românești, copiii vor avea posibilitatea de a descoperi mesajul etic al poveștii, la Teatrul GONG, duminică, de la ora 12:00.

229

„Cine pleacă primul pierde”, spectacol apreciat al Teatrului BIS, va fi pus în scenă duminică, de la ora 19:00, în Grădina BIS. Detalii se găsesc AICI.

174 (1)

Filmele care rulează la Centrul Cultural Ion Besoiu sunt disponibile pe pagina de facebook a instituției, în timp ce programul Cinematografului ARTA poate fi consultat mai jos.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus