Joi,
29.07.2021
Cer Senin
Acum
15°C

Sorin Oprescu, inspirat de centrul istoric al Sibiului

Punctul culminant de pe agenda vizitei la Sibiu a lui Sorin Oprescu, primarul general al capitalei, a fost întalnirea cu primarul Klaus Johannis, în cadrul căreia au discutat despre reabilitarea centrului istoric al Bucureştiului. 

După întalnirea privată care a durat aproape o ora, cei doi primari s-au plimbat prin centrul istoric al Sibiului. „încerc să beneficiez de exemplele pe care le-am observat aici în sensul constructor, în sensul pietrarilor”, a spus Oprescu.  în Piaţa Mică, în mijlocul tarabelor amplasate cu ocazia Târgului Romilor Meşteşugari, Oprescu a discutat cu expozanţii şi a schimbat câteva cuvinte şi cu Regele Romilor, Florin Cioabă. Johannis a primit cadou de la acesta un ceaun mic de alamă, iar Oprescu a primit o carte, o lingură şi un vas de alamă. Plimbarea celor doi a mai fost întreruptă o dată pe Podul Mincinoşilor, când două cupluri de proaspăţi căsătoriţi au pozat alături de primari. La Cafe Wien, cei doi au admirat Pasajul Scărilor şi au discutat despre arhitectura Sibiului. „Nu este nicio deosebire între centrul istoric de aici şi centrul istoric din Bucureşti, poartă aceiaşi încărcătură”, a constatat Oprescu. Johannis şi-a exprimat optimismul în privinţa ideii lui Oprescu de reabilitare a centrului capitalei. ”Mă bucur foarte tare că domnul primar general are o mare preocupare pentru reabilitarea centrului istoric din Bucureşti şi cred că o va face cu succes”, a spus primarul Sibiului. întâlnirea s-a încheiat cu invitaţia emisă de Oprescu către Johannis de a vizita Bucureştiul cu ocazia Zilelor Capitalei. 
De la Primărie, Sorin Oprescu s-a îndreptat către Mitropolie, unde s-a întâlnit cu înalt Prea Sfinţitul Laurenţiu Streza. “Mă duc sa-mi iau binecuvântarea”, a încheiat Oprescu.

Comentarii

3 comentarii

DA!

Acum 11 ani

Un trio desavarsit: un sas, un tigan, si un comunist. Sa mai zica cineva ca Sibiul nu este un oras cosmopolit.
Raspunde

hi,hi

Acum 11 ani

Hitler si Stalin...
Raspunde

x

Acum 11 ani

Podul Minciunilor este numele corect.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus