Luni,
18.10.2021
Ploi Scurte
Acum
7°C

Nemirschi revizuieste taxa pe pet

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, a recunoscut că s-a grăbit când a anunţat introducerea unei taxe pe pet şi că o asemenea decizie ar putea bulversa producătorii de asemenea ambalaje. „Eu m-am grăbit să fac o afirmaţie, şi poate de asta am fost înţeles greşit. Nu se pune problema introducerii unei taxe pe pet. Aşa ceva se poate impune doar după o analiză economică foarte atentă, care să nu afecteze producătorii din această industrie”, spune Nemirschi. Potrivit ministrului, rezolvarea problemei sticlelor de plastic ce acoperă România poate fi rezolvată în două metode, prin coerciţie sau prin recompensă. „Colectarea selectivă trebuie conştientizată de fiecare locuitor al României. Dacă în localităţi s-a mai rezolvat cum s-a mai rezolvat problema, rămânem cu problemele de pe marginea drumurilor, din râuri şi, de ce nu, din Delta Dunării”, adaugă ministrul. Ministerul Mediului doreşte să devină un intermediar în instalarea mai multor aparate de recuperare a peturilor, care să fie amplasate în supermarketuri. Deşi aflat la Sibiu, oraş care nu are colectare selectivă a deşeurilor, ministrul a ţinut să menţioneze că acest sistem funcţionează în toate oraşele mari. Probabil Sibiul e un oraş mic, în opinia sa.

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

3 comentarii

Mira.responsabila cu protectia mediului pe intrepr

Acum 12 ani

Sa va fie rusine. Ce am zis, nu am zis, sau nu mai stiu , oare am zis?. Pai daca la nivel ministerial, este aceasta...bolmojeala, in mintea si exprimarea lor, ce sa mai zica omul de rand?. Si uite asa, aruncam PET=uri peste tot, hartii si alte deseuri, = sticla= si ce daca? In Romania se poate ORICE si este normal sa fie asa, daca ministrul mediului, zice si nu stie ca zice. Domnule de REGULA CA LA SASI, ai auzit?, daca nu LASANEE...
Raspunde

florin

Acum 12 ani

cine are drum in bUCURESTI sa descarce va rog cativa saci de peturi in fata guvernulu, va rog !!! pt ministrul asta "producatorii din industria peturilo" sunt mai importanti ca mediul in care traim toti. un IDIOT !
Raspunde

Zdrulă, cu mâna pe ...

Acum 12 ani

Mâine 24 septembrie 2009, vor falimenta banci mamut din S.U.A., asa ca mi se rupe gardul de saşi, caraşi şi alte animale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus