Vineri,
30.09.2022
Partial Noros
Acum
9°C

Motoarele Top Gear au zguduit muntii Fagarasului

Ora 8. Bateria aparatului de fotografiat încărcată. Cardul gol, plinul de benzină făcut. Direcţia Transfăgărăşan, punct terminus Bâlea Lac. În căutarea echipei Top Gear.
Vizita echipei Top Gear în România nu a putut trece atât de neobservată pe cât s-ar fi dorit. Oamenii au venit la noi la muncă, nu la distracţie. Bine, munca lor presupune şi distracţie, dar totuşi. Cred că şi-au dorit cadre frumoase, cu munţi, păduri şi stânci, nu cu tone de oameni cu blitz-urile pregătite în căutarea lor. Ar fi trebuit să ştie dinainte că în România niciodată nu primeşti ceea ce aştepţi.
Cu toate astea, Transfăgărăşanul e suficient de mare încât să poţi ascunde trei maşini, chiar dacă or fi ele Lamborghini, Ferarri şi Aston Martin şi o întreagă echipă de filmare. Iniţial, toată lumea era convinsă că vor veni dinspre Sibiu spre Bâlea Lac. Încă de la ora 9, coamele Făgăraşului erau înţesate de privitori, cu binocluri şi aparate de fotografiat cu teleobiective. Şi au stat, au stat şi iar au stat. Din o sută de telefoane am aflat că cei trei crai ai cailor putere îşi făceau mendrele de cealaltă parte a tunelului, pe la Vidraru şi la cabana Capra. Aşa că am pornit în cea mai mare viteză spre judeţul vecin. Încă o oră de aşteptat în soare, tolăniţi pe iarba moale, cu aparatele la picior, pregătite pentru prima declanşare. În lipsă de maşini scumpe ne-am apucat să fotografiem marmote. Că tot se zvonea că au dispărut din Făgăraş. Să ştiţi că sunt bine-sănătoase şi se ocupă în continuare cu învelitul ciocolatei. Tocmai când plictiseala atinsese paroxismul şi ne pregăteam să schimbăm locul de observare se aude un zgomot fin. Am ciulit urechile precum ciutele când simt pericolul. Zumzetul se transformă în bârâit. Apoi într-un răget, ca de după prima curbă pe care o aveam sub ochi să apară coloana. Aston Martin-ul argintiu, Ferarri-ul roşu şi Lamborghini-ul negru ca noaptea. Toate trei acoperite încă de praful stârnit în subsolurile Palatului Parlamentului. Trei poze rapide şi sus în maşină spre următorul punct de observaţie. Cu ochii lipiţi de retrovizoare, să nu ne trezim cumva cu bolizii suflându-ne în ceafă, dornici să nu încurcăm cumva buna desfăşurare a emisiunii. Trecem prin Bâlea Lac în viteză şi o luăm la goană în jos spre Transfăgărăşan. După şapte kilometri opresc maşina în parcarea din stânga şi sar pe stâncile din dreapta cu aparatul la ochi. Nu trece minutul şi apar de după curbă. Trei maşini superbe, turate la maxim de cei trei tartori care nu au nicio milă de ce se află sub capota bijuteriilor pe care le conduc. Opresc exact în faţa noastră, declanşatorul se încinge, cardul de abia salvează poză după poză. Jeremy ne face cu mâna după care se apleacă spre torpedou, dornic de o ţigară. O aprinde tacticos şi aşteaptă ca James şi Richard să întoarcă maşinile, după care le-o ia pe urme. Cu aceeaşi lipsă de milă, cei doi bagă bolizii printre bolovanii ce străjuiesc parcarea şi ies, curios, cu băile de ulei intacte. Mai durează câteva secunde până echipa de filmare ajunge înaintea lor şi motoarele se turează din nou. Au dispărut deja după prima curbă. 2 minute alături de echipa Top Gear. Dar şi ce minute. O dată în viaţă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus