Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Patru candidati fermi, doi nehotarati, sase echipe

Mircea Geoană, Corneliu Vadim Tudor, Crin Antonescu, Kelemen Hunor sunt candidaţii deja cunoscuţi şi anunţaţi la preşedinţia României. Traian Băsescu şi Sorin Oprescu încă nu au făcut anunţul oficial, însă la nivelul judeţului se ştiu deja echipele lor de campanie. Semnături, bani, strategii, oameni. Sibienii au început deja lucrul la ultimul moment electoral dintr-o serie foarte lungă.
PSD Sibiu a dat drumul la maşina de campanie. Aceeaşi din ultimii ani. Din sat în sat, din casă în casă, cu acelaşi mesaj: pensionari, salarii, pensii, şomaj. „Vom avea acelaşi staff de campanie, la fel ca şi până acu. Avem o echipă formată, mergem cu ea. Vom activa această structură şi pentru alegerile prezidenţiale. Vom face campanie aşa cum am făcut şi până acum, din casă în casă, din localitate în localitate. De data aceasta, cele mai multe materiale le vom primi de la Bucureşti, e vorba aici de fluturaşi, de panourile mari. La nivel local facem campanie din cotizaţiile membrilor vom plăti campania de la nivelul judeţului. Ne-am propus să obţinem la nivelul judeţului 30%, şi să câştigăm turul doi”, explică strategia locală preşedintele şi coordonatorul campaniei lui Mircea Geoană în judeţ, Ioan Cindrea.
Liberalii susţin pregătesc o altfel de campanie electorală pentru candidatul lor, Crin Antonescu. "Crin Antonescu nu va face campanie pe bani publici, ca Traian Băsescu. Noi vom face un altfel de campanie. Vom face o campanie decentă, fără băi de mulţime. Ne vom axa pe o campanie door to door în prima fază, pentru a-l face cunoscut pe candidatul Crin Antonescu. Trebuie să recunoaştem că nu este idolul actual al tuturor, dar ce pot să vă spun este ca la momentul actual este cel mai bun dintre cei trei, incluzându-i aici pe preşedintele-premier Traian Băsescu şi pe Mircea Geoană”, a declarat preşedintele interimar al PNL Sibiu şi coordonatorul local al campaniei, Mircea Cazan. La nivelul judeţului, liberalii şi-au propus să obţină cel puţin 20 la sută din voturi.
Kovács Péter, vicepreşedintele executiv al UDMR, va coordona la nivel naţional campania electorală a candidatului pentru preşedinţia României, Kelemen Hunor. Maghiarii se aşteaptă să obţină la nivel central cel mult 7, 8%.  „E important ca maghiarii să aibă un reprezentant, să aibă o voce distinctă, care să le susţină interesele şi doleanţele la nivel naţional. Pe lîngă susţinerea mesajelor maghiarilor, UDMR mai are însă de cîştigat, din această cursă electorală, şi posibilitatea de a negocia, după prezidenţiale, componenţa unui nou guvern”, a explicat Kovács Péter.
Deşi nu s-a anunţat oficial candidatura actualului preşedinte, Traian Băsescu, la nivel local pregătirile sunt în toi. „De campanie pentru alegerile prezidenţiale se va ocupa preşedintele partidului. Avem deja stabilită o structură”, a explicat liderul PD-L Sibiu, Ion Ariton. Sibienii mizează pe apariţia anunţului de candidatură al preşedintelui Băsescu: „Cred că Traian Băsescu va candida pentru un nou mandat de preşedinte. Nu cred că este cazul să luăm în considerare un alt candidat al PDL-ului pentru aceste alegeri”, spune vicepreşedintele PD-L, Cornel Ştirbeţ.
Sorin Oprescu este încă un nume despre care se spune că va candida pentru cea mai importantă funcţie în stat. La vizita acestuia în Sibiu, din urmă cu două săptămâni, mai mulţi sibieni prezenţi lângă primarul Bucureştiului au fost consoderaţi ca şi viitori membrio ai staffului său. „Mă cunosc bine cu doctorul Oprescu, însă nu fac parte din nicio structură locală pentru susţinerea sa sau pentru o eventuală campanie electorală. Avem o relaţie de 10 ani, şi aşa cum a spus şi dânsul la Sibiu, o astfel de relaţie nu se uită. Dar nimic mai mult”, şi-a ecplicat prezenţa lângă Sorin Oprescu, fostul director al SC DPC SA, Tiberiu Ţânţ. Un alt nume vehiculat a fost cel al lui Virgil Orlandea, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNG. „Încă nu este nimic stabilit, trebuie să aşteptăm în primul rând decizia domnului Sorin Oprescu de a candida. Este o idee, dar nu este nimic concret”, a declarat Orlandea.
PRM Sibiu mizează în campania pentru alegerile prezidenţiale pe dorinţa sibienilor de a-i sancţiona pe cei care au „ros ciolanul” în ultimii ani. „S-au strâns 10.000 de semnături de la nivelul judeţului pentru candidatura domnului Corneliu Vadimn Tudor. Pe fondul ăsta de criză, sper să ne ridicăm şi noi. Toţi au votat PSD, au votat PD-L, au votat marii magnaţi, marii corupţi. Cred că e timpul să aleagă şi un partid mai sărac, mai puţin corupt. Ei se ceartă între ei şi nu se înţeleg pe ciolan”, a explicat situaţia actuală vicepreşedintele PRM Sibiu, Nicolae Enescu.


Candidaţii la prezidenţiale şi liderii locali de campanie

Mircea Geoană – Ioan Cindrea, preşedinte PSD Sibiu
Corneliu Vadim Tudor – Gheorghe Bucur, preşedinte PRM Sibiu
Crin Antonescu – Mircea Cazan, preşedinte PNL Sibiu
Kelemen Hunor - Zacharie Benedek, preşedinte UDMR Sibiu
...
Traian Băsescu – Ion Ariton, preşedinte PD-L Sibiu
Sorin Oprescu - ?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

hantătar

Acum 14 ani

Chiar dacă nu trăim bine sau nemaipomenit de bine mergem tot cu Traian Basescu care le stă multora in gât şi care dacă ar putea lar inghiţi cu fulgi cu tot.Ce-i doare pe mulţi este faptul că marinarul le spune verde-n faţă nişte adevăruri deranjante astfel s-a făcut odios pentru p.s.d.-ei , p.r.m.-ei ,p.n.l.-ei şi alţi pigmei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus