Sâmbătă,
15.06.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Spitalul de Urgenta, resuscitat la Prefectura

Proiectul unui nou spital de urgenţă la Sibiu nu este mort, doar în comă.

O delegaţie din partea Ministerului Apărării Naţionale a fost săptămâna acesta la Sibiu pentru a participa la o analiză privind preconizata construcţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă într-o locaţie pe Calea Poplăcii, pe un teren aflat în administrarea MApN.

La întâlnirea de la sediul Instituţiei Prefectului a fost de faţă şi directorul coordonator al DSP, Ioan Manţiu. Proiectul spitalului nu a demarat încă, întrucât, prin HG 482/2007, a fost aprobată o locaţie, pe un teren de 5 Ha, pe Valea Săpunului, în locul celei de pe Calea Poplăcii.

Prefectul Trihenea a venit cu propunerea ca Ministerul Sănătăţii să preia o suprafaţă de 10 Ha teren, din imobilul de pe Calea Poplăcii, pe motivul intrării în legalitate a studiului de fezabilitate existent, potrivit căruia a fost propusă realizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă pe acest amplasament. „PUG - ul pe 2009 prevede extinderea zonei de urbanism a oraşului şi cu specificaţia de amplasare aici a spitalului, iar fişa obiectivului de proiectare este aprobată”, a declarat Trihenea.

Dacă discuţia de la Sibiu cu reprezentanţii MApN nu a adus clarificările necesare, prefectul a plecat la Bucureşti. Ieri, Trihenea a prezentat cazul la nivelul conducerii departamentului de resort al MApN, de unde a primit asigurări în sensul rezolvării lui în conformitate cu cerinţa comunităţii sibiene. „Voi urmări îndeaproape evoluţia acestui caz şi sper ca cele promise să se întâmple cât mai curând posibil”, a mai declarat prefectul Constantin Trihenea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus