Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Modelul Johannis, preluat in Sfantu Gheorghe

După modelul iniţiat în Sibiu de primaruil Klaus Johannis, consilierii PNL şi PCM (Partidul Civic Maghiar) din Sfântu Gheorghe se opun şi ei majorării cu 20% a taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2010. Liberalul Mădălin Guruianu a declarat pentru Agerpres că în şedinţa de joi a Consiliului local va propune o majorare a taxelor şi impozitelor cu maximum 16%, aşa cum a făcut şi Klaus Johannis la Sibiu.
Conducerea fracţiunii PCM, majoritară în cadrul Consiliului local, a marşat şi mai mult pe această idee, lansând propunerea ca taxele şi impozitele locale să nu crească deloc anul viitor. "Noi ne-am gândit ca într-o perioadă de criză cum este cea pe care o parcurgem ar trebui ca taxele şi impozitele să fie menţinute la nivelul actual, pentru că situaţie economică a judeţului este precară, salariile sunt mai mici decât în alte zone ale ţării, iar acest lucru ar putea atrage după sine un efect în lanţ. Dacă ridici taxele s-ar putea să nu ai de unde încasa. Cred ca e nevoie de un an de graţie", a declarat liderul fracţiunii PCM din cadrul Consiliului local municipal, preotul unitarian Kovacs Istvan.
Consiliul local Sibiu a aprobat recent diminuarea cotei de impozitare pentru persoanele juridice de la 20 la 16%. Măsura propusă de administraţia locală vine în contextul deciziei luate de guvernul Boc în septembrie, ce viza majorarea dărilor la bugetul local începând din 2010 cu 20 de procente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus