Luni,
24.06.2024
Partial Noros
Acum
29°C

Raed Arafat: Vaccinarea impotriva gripei porcine incepe la sfarsitul lunii

"Cu toate că noua gripă se suprapune pe gripa sezonieră, situaţia este sub control. Important este cum reacţionăm şi cum acţionăm pentru a nu risipi forţele de intervenţie", a declarat, astăzi, cu ocazia unei videoconferinţe găzduite astăzi de MAI, dr. Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. În cadrul videoconferinţei s-a insistat asupra măsurilor de prevenire şi de protecţie a personalului medical implicat în acţiunile de intervenţie. "La intrarea în unităţile de primiri urgenţe (UPU), pacienţii trebuie izolaţi, cu excepţiile care se impun. Atrag atenţia asupra echipării personalului din UPU cu îmbrăcămintea specială de protecţie, pentru că aceste unităţi nu sunt în carantină. Fac precizarea că judeţele vor primi banii pentru achiziţii de materiale de protecţie", a mai declarat dr. Arafat.
Secretarul de stat a mai amintit de campania de vaccinare ce va demara în jurul datei de 26 noiembrie, de sprijinul acordat de sistemul de sănătate publică medicilor de familie care doresc să se implice în asistenţa la domiciliu a bolnavilor, precum şi de necesitatea vaccinării inclusiv a personalului medical care lucrează direct cu bolnavii, cum sunt medicii şi asistenţii din inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 376

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus