Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

Transfagarasanul se vede duminica la BBC

13 Noiembrie 2009 15:18

Emisiunea Top Gear filmată pe Transfăgărăşan vara aceasta va fi difuzată duminică pe postul britanic de televiziune BBC.

Scenele filmate de Jeremy Clarkson, James May şi Richard Hammond pe Transfăgărăşan în urmă cu câteva luni au fost incluse în primul episod al celui de-al 14-lea sezon al emisiunii Top Gear. Episodul va fi difuzat de televiziunea britanică duminică, 15 noiembrie, sub denumirea „Decapotabile în România”.

Cele trei superstaruri britanice au filmat pe Tranfăgărăşan la bordul a trei supermaşini: Aston Martin, Ferrari şi Lamborghini. Special pentru cei trei drumul a fost închis între kilometrii 108 şi 116, pe tronsonul Capra - Bâlea Lac pentru filmari.

În filmuleţul realizat în ţara noastră, povestea începe la Mamaia, locul unde englezii observă cu stupoare că maşinile lor scumpe abia fac faţă "salonului auto" de pe străzile pline de "playboy ruşi".

Mai departe, traseul îi duce pe prezentatori la Bucureşti. Chiar dacă traficul îi dă peste cap, englezii uită toate problemele când observă că au acces liber în tunelurile de sub Casa Poporului, unde îşi fac de cap cu maşinile.

După alte câteva aventuri prin România rurală, cei trei ajung pe Transfăgărăşan, unde li se confirmă că drumul este o suită de curbe periculoase printr-un peisaj de vis. La final, Clarkson l-a descris ca "cel mai bun drum pe care am condus vreodata". Hammond a remarcat că "pilotul de pe elicopter care ne-a ţinut echipa de filmare în aer a fost incredibil - am şi eu licenţă de pilot, dar mie îmi place să zbor cu elicopterul deasupra liniilor de telegraf". Iar James May, cel mai liniştit dintre cei trei, a rămas cu gândul la Dacia Sandero, maşina pe care a apreciat-o în multe ştiri de-a lungul emisiunii şi care, aici în Romania, s-a constituit într-un episod extrem de interesant din viaţa lui.

Comentarii

3 comentarii

UNDE?

Acum 11 ani

la cat si unde se va vedea emisiunea???? antena 3 daca tin minte???
Raspunde

idiot!

Acum 11 ani

cat de idiot sa fii? scrie si in titlu, pe BBC!!! daca n-ai abonament prin satelit acasa nu ai cum sa vezi BBC. cauta pe internet, daca stii, gasesti.
Raspunde

dani

Acum 11 ani

e pe bbc two,de la ora 21 ora uk,deci 23 ora rom.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus