Miercuri,
19.01.2022
Partial Noros
Acum
-6°C

Haita presedintelui

Nu îl cunosc pe Traian Băsescu. Nu îl cunosc pe Mircea Geoană. Dar îi ştiu cât de cât pe Ion Ariton, Gheorghe Suditu, Ioan Cindrea, Cornel Ştirbeţ, Constantin Trihenea, Raluca Turcan, Cornel Langa şi aşa mai departe. Nu pe Traian Băsescu sau pe Mircea Geoană îi votăm în 6 decembrie. E un lucru de care ne dăm seama prea puţin. Ei se vor duce în lumea lor, cu vizite externe, cu guverne, cu primiri de regi, miniştri, prinţi şi preşedinţi. Aici îi vom avea în capul oraşului pe-ai lui Ariton, ori pe-ai lui Cindrea. Asta va trebui să alegem. Unul din ei doi vor da cu pumnul în masă şi vor cere dreptul partidului. Nici unul nu e mai bun decât celălalt. Sau mai prost, cum vreţi să o luaţi. Amândoi au calităţi şi defecte, iar dintre ei doi vom avea de ales doar unul pe 6 decembrie. Ei sunt oamenii preşedintelui. Ei fac parte din haitele preşedintelui. L-am avut pe Traian Băsescu timp de cinci ani preşedinte. I-am avut oamenii delegaţi în teritoriu cam tot atât timp. Că s-a înţeles sau nu cu guvernul, oamenii lui au fost aici şi i-am văzut. Îi vedem şi acum, ce-i drept mai rar, pentru că stau tot mai ascunşi, undeva pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. În capătul celălalt al bulevardului stau pitiţi timp de cinci ani, alţii. Care vor ieşi la suprafaţă atunci când idolul lor în viaţă va ajunge la Cotroceni. Şi nu va fi acolo doar într-o vizită scurtă. Va sta cinci ani. Nu îl cunosc nici pe Traian Băsescu şi nici pe Mircea Geoană. Îi ştiu doar pe Mircea Silvestru Lup, Gheorghe Roman, Marcel Piteiu, Florin Orlăţan, Florin Muntean şi câţi alţii ca ei. Care sunt mai buni? În care dintre ei aveţi mai multă încredere? Pe numele cui veţi pune ştampila de vot? Ei vor apuca imediat în capul bucatelor şi vor mânca aşa cum o fac deţinuţii. Cu cotele ridicate, înşfăcând repede şi uitându-se în jur-împrejur să nu vină cineva pe la spate să le înfulece mâncarea. Pe ei îi alegem în 6 decembrie. Nu îi ştiu pe niciunul din marea finală prezidenţială. Dar îi ştiu pe trimişii lor în teritoriu. Le ştiu rânjetul când sunt la putere, le ştiu arcuirea sprâncenelor a milă atunci când sunt în opoziţie. Din punctul meu de vedere nu i-aş alege pe niciunul. Le ştiu năravul şi mi-e lehamite, pentru că ştiu ce pot să facă. Şi unii şi alţii. Sunt din acelaşi filon. Noi nu votăm preşedinte. Vom vota o haită.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

esti un prost!

Acum 12 ani

Non-ziarist, chiar nu ai ce comenta, din moment ce public ti-ai exprimat optiunea de a nu vota! Lasa-ne!!!!
Raspunde

brainwasher

Acum 12 ani

dreptul de "a comenta" nu depinde de participarea la vot. a fost castigat acu' 20 de ani. felicitari pentru articol!
Raspunde

sib

Acum 12 ani

Corect,toti sunt membrii ai haitei si urmaresc doar satisfacerea proprilor interese.
Raspunde

foarte corect

Acum 12 ani

Cand o sa ajunga presedinte Geoana o sa vina din nou haita lui Cindrea... cu Suditu si Fantana cu casele lor, cu firmele lor... vezi firma Emilian taxi, care a matrasit taximetria in Sibiu ani de zile pentru buzunarele lor. Orlatan, juristul lui Suditu, ce ar avea el de spus... sa traim mai bine. Mircea Lup... omul lui Cotora? Hai sa fim seriosi. Nu mi-e rusine nici cu ai lui Basescu..., vezi parvenitismul politic al lui Cercel sau dosarele inrgopate ale lui Ariton, si multe alte care se leaga de numele lor. Vroiam sa spun ca Alin stie foarte bine ce inseamna cele doua gasti. Nu mai criticati degeaba articolul. Este un editorial perfect. Stie tot Sibiul despre ce vorbim aici... Nu o sa mai auziti de Geoana sau Basescu... poate doar de Johannis. Felicitari Nae!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus