Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Recompensa pentru titlul mondial. Un „multumim”

Care credeţi că e recompensa pentru un titlu mondial la rugby? Echipament, bani? Ce ziceţi de un simplu mulţumesc. Cu asta au fost premiaţi rugbyştii naţionalei secunde a României după ce au câştigat campionatul mondial desfăşurat în Africa. În lotul celei de-a doua echipe naţionale a făcut parte şi Claudiu Mitocaru, rugbyst al echipei CSM Sibiu. El a început să practice acest sport de la vârsta de 12 ani, inspirat şi îndrumat de tatăl său. Îmbrâncelile, loviturile, nu l-au speriat, iar la 17 ani a fost selectat pentru a face parte din echipa naţională. "Eu am început să fac rugby la şcoala sportivă, participam la competiţii judeţene, amicale, dar nu am avut bani să mergem mai departe. La 17 ani am fost ales pentru prima dată la naţională, dar din cauza unor probleme de sănătate nu am putut merge mai departe cu echipa. La 18 ani am fost iar ales la naţională, eram deja la echipa din Alba Iulia. Din păcate, părinţii mei nu au fost de acord să plec din România cu echipa, nu şi-au dat acordul şi am stat acasă"", a declarat Claudiu Mitocaru. Tânărul are acum 20 de ani şi este elev în clasa a XII- a la Colegiul Independenţa. Între timp s-a mutat de la Alba la Sibiu şi joacă pentru CSM, echipă cu care a terminat turul Cupei României, pe locul secund în spatele celor de la Târgovişte. Cea mai mare performanţă a sa ca sportiv a fost anul trecut, când a fost selectat pentru a merge la Campionatul mondial din Africa, cu echipa a doua a naţionalei. "Am fost în Africa unde am avut cea mai frumoasă experienţa a mea pentru că am luat aurul cu echipa. Au fost cinci participanţi: noi, SUA, Chile, Coreea şi Noua Guineea. Am trecut de Chile, apoi de SUA şi am luat aurul. Cei de la Minister ne-au premiat cu 20 de milioane însă ne promiseseră mai mult, dar din cauza crizei nu ne-au mai dat nimic. Acum aştept lotul de U 21 în primăvară", a povestit sportivul. Tânărul sibian îşi doreşte să facă o carieră in acesta sport, dar nu în România, unde însă nu ai şanse să ajungi sus pentru că nivelul nu este foarte ridicat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

cvlas

Acum 14 ani

bravo mito
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus