Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Se schiaza din weekend

În acest moment, niciuna dintre cele două pârtii din judeţul Sibiu nu este deschisă schiorilor.
Păltinişul aşteaptă schiorii anul acesta cu două noi instalaţii de transport. În ultimii ani, singura modalitate de a ajunge în vârful pârtiei Onceşti era telescaunul. De altfel, singura pârtie funcţională din cea mai înaltă staţiune montană din România. Anul acesta, situaţia se schimbă însă radical. Vechiul baby-lift de pe platoul din Păltiniş a fost scos de la naftalină şi va fi funcţional în zilele viitoare, la fel şi pârtia din spatele telescaunului. Cunoscută ca „Pârtia Morţii”, cea din spatele telescaunului este una destinată doar schiorilor avansaţi, având o înclinaţie ce nu permite oricui să îşi dea drumul la vale. „Deocamdată nu este suficientă zăpadă pentru un schi perfect. E nevoie de 40-50 de centimetri ca să putem băga ratrak-ul, să putem bătători bine zăpada. Nimeni nu vrea să îşi strice schiurile dacă pârtia nu e bătută ca lumea. Noi am vrea să deschidem pârtia de ieri, dar, încă nu este suficientă zăpadă”, spune Milena Boţa, patroana firmei care administrează telescaunul din Păltiniş. Preţurile de utilizare a telescaunului vor fi aceleaşi ca şi anul trecut, 6 lei urcarea, 8 lei urcare/coborâre. Deocamdată nu au fost stabilite preţurile pentru celelalte două instalaţii pe cablu.
De cealaltă parte, la mult mai micuţa pârtie de la Gura Râului, lucrările încă nu au fost încheiate. Deşi nu are decât 600 de metri lungime, pârtia de la Gura Râului este preferată în special de familii cu copii mici, având în vedere gradul de dificultate redus. Deşi se anunţa încă de acum doi ani extinderea pârtiei pe o porţiune mult mai lungă, nici acum nu s-a realizat. „Nu ştim exact când se va deschide, sperăm ca în acest weekend. Încă nu sunt puse crosele pe teleschi. La Gura Râului ninge, iar noi dăm bice tunurilor de zăpadă ca să putem deschide cât mai repede”, spun administratorii pârtiei din Gura Râului. Preţurile de urcare încă nu au fost stabilite. Anul trecut, o urcare costa 2 lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

6 comentarii

x

Acum 12 ani

Marş de comemorare în Sibiu, 20 decembrie 2009 Vă invităm pe toţi Duminică, 20 Decembrie, orele 14.00 la Marşul de Comemorare al Eroilor Revoluţiei. Traseul va fi: Platou Magazin Dumbrava – Monumentul Eroilor Revoluţiei (în faţa Casei de Cultura) – B-dul Nicolae Bălcescu – Piaţa Mare.
Raspunde

Andrei

Acum 12 ani

In sfarsit o informatie despre Paltinis . Cautam demult . Sa vedem la fata locului cat de functionale sunt ;)
Raspunde

em.

Acum 12 ani

oO. Suna bine. Sincer nu am vazut ratrak-ul decat o singura data/sezon. Pana acum. Ma indoiesc ca s-au trezit patronii sa ne creeze conditii. La Guara Râului nu merg. Si nu datorita lungiimi partiei care este de copii. Lumea pestrita si diparitia bunurilor personale iti lasa un gust amar. Sa ninga, sa avem partii, sa se trezeasca investitorii, sa ne dam sute de km, sa fie ca in Austria si mai bine. PS: Stie cineva de un proiect pe langa palti ? Noi partii, instalatii ?
Raspunde

Bistresz Karoly

Acum 12 ani

io va astept cu interes deosebit pe toti la Paltinis. va asigur ca aspectele semnalate de em. (IP 92.84.8.237) nu sunt adevarate, este doar un tip caruia i-a placut mereu sa suga puIa in public.
Raspunde

gheorghe

Acum 12 ani

Karoly asteapta-ne cu interes. Probabil ca lucrezi pe acolo de esti asa pornit sa faci 'dreptate' intr-un mod vulgar. Probabil (din nou probabil) ca nu iti functioneaza unul din cei 2 neuroni. Probabil. Probabil ca cei de la site nu verifica mesajele si permit tuturor cu un neuron sa posteze ce vor. Probabil. Oricum, vad ca ai ip de 'state' si ma intreb cum ne astepti la Paltinis. Oricum asteapta-ne cu interes deosebit ca venim.
Raspunde

ioio

Acum 12 ani

Sunt tare curios sa vad bulucul de oameni si inghesuiala de la Paltinis ....... KK-mash in foame voastra de bani....A si mai vreau sa vad si partia de incepatori (Partia Mortii) =))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus