Marţi,
07.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Saracii Sibiului traiesc din alocatiile pentru copiii

26,54% din oamenii săraci ai acestui judeţ se bazează, lunar, pe alocaţiile de stat pentru copii, se arată într-un rezumat al Masterplanului pentru asistenţă socială realizat la comanda Consiliului Judeţean. Dacă la acest procent adăugăm şi pe cei care susţin că trăiesc din banii daţi pentru creşterea copilului până la vârsta de doi ani, rezultă că aproape o treime din oamenii săraci îşi hrănesc familiile din banii pe care statul îi dă pentru copiii lor. Pentru alţi 19 din 100 de săraci, salariul reprezintă principala sursă de venit, în timp ce restul sibienilor aflaţi în dificultate financiară îşi încheagă bruma de bani din pensie (12,9%), ajutor pentru încălzirea locuinţei (9,16%) munci ocazionale (9,16%) ajutor social (8,04%), alocaţii familiale (7,1%) şi alocaţiile pentru copiii sub vârsta de doi ani (3,55%).
"Analiza comparativă a datelor cu privire la principalele surse de venit în funcţie de regiune şi mediul de rezidenţă arată următoarea frecvenţă:
Zona Secaşelor- salarii (13,2%), ajutor social (6,6%);
Sibiu- salarii si pensii (7,5%);
Valea Hârtibaciului- alocaţii de stat pentru copii (5,7%), pensii (5,3%), salarii (4,8%);
Mărginimea Sibiului- pensii (4,8%), alocaţii de stat pentru copii (2,2%);
Valea Oltului- salarii (6,1%), ajutor social (1,8%).
Se observă faptul că alocaţiile de stat pentru copii reprezintă o principală sursă de venit în mediul rural, iar ajutorul social – o principală sursă de venit pentru familiile cu copii", se arată în masterplanul amintit. Datele au fost realizate în urma unui sondaj efectuat în întreg judeţul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ciutacu

Acum 13 ani

Săracii Sibiului trăiesc din alocaţiile pentru copiii (15) ; cica sunt 15 commenturi, numai ca al meu este primul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus