Vineri,
09.12.2022
Innorat
Acum
9°C

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii, programat joi

Filarmonica de Stat Sibiu va susţine, joi şi vineri, un concert tradiţional de Anul Nou, invitaţii din acest an fiind dirijorul francez Robert Francois Girolami şi solista Bianca Ionescu. Filarmonica de Stat Sibiu continuă tradiţia organizării unui concert de Anul Nou, începută în urmă cu peste zece ani. În 2010, concertul va avea două reprezentaţii şi se va desfăşura sub egida "Armonii vieneze". Invitaţii din acest an sunt dirijorul francez Robert Francois Girolami şi solista Bianca Ionescu. "Concertul de Anul Nou este un bun prilej de reîntâlnire cu publicul nostru într-o atmosferă festivă la început de an. Spiritul muzicii lui Johann Strauss este cel care domină concertul din acest an. Spectatorii prezenţi vor putea asculta orchestra interpretând unele dintre cele mai cunoscute valsuri şi polci ale marelui compozitor şi violonist vienez, atât de popular în întreaga lume, dar şi arii din operete sau uverturi de Offenbach. Împreună cu partenerii noştri vom oferi surprize cât se poate de plăcute celor prezenţi", susţine director general al Filarmonicii de Stat Sibiu, Ioan Bojin, într-un comunicat de presă remis miercuri şi citat de Mediafax. François Robert Girolami s-a format la Conservatorul Naţional Superior din Paris şi la Opera din Monte-Carlo, aflată sub conducerea lui Igor Markevici. Acesta a efectuat înregistrări cu lucrări contemporane pentru Radio France sau pentru televiziunile din Franţa, Olanda şi Spania. François Robert Girolami este director artistic asociat al Filarmonicii de Stat Sibiu. "Soprana Bianca Ionescu este absolventă a Conservatorului «Ciprian Porumbescu» din Bucureşti (1983), la clasa maestrei Arta Florescu şi doctor în muzică (Universitatea naţională de muzică Bucureşti, 2005). A fost distinsă la concursurile internaţionale de canto – Premiul SABAM pentru muzică modernă şi contemporană Verviers, Belgia (1983) şi premiul II la Concursul Internaţional de canto Hertzogenbosch, Olanda (1983). A efectuat multiple turnee în Europa sau Asia. Între anii 1994-2007 a preluat corul de copii «Minisong», iar în cadrul Asociaţiei culturale «Bianca Ionescu» a înfiinţat corul «Ministars» cu care a realizat turnee în Belgia şi Franţa şi înregistrări", se arată în comunicat. Evenimentul din acest an este organizat în parteneriat cu Clubul Rotary din Sibiu şi va avea loc joi şi vineri, de la ora 19.00, la Sala Thalia din Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Constantin Teleman

Acum 12 ani

Am venit de puțin timp de la spectacol și nu- mi găsesc cuvintele pentru a- mi exprima bucuria pe care am trăit- o eu și soția mea în aceste doua ore de adevărat extaz ! Suntem niște profani în domeniul muzical, dar la așa o muzică și așa o interpretare nu este nevoie decât de foarte puțin simt al frumosului ca să te bucuri că au existat astfel de compozitori și că mai există asemenea ARTIȘTI interpreți ! Încă mă furnică palmele de cât am aplaudat ... Să nu pierdeți anul viitor acest concert de muzică adevărată ! BRAVO TUTUROR CELOR CARE AU CONTRIBUIT LA ACEST SPECTACOL !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus