Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

Stire pozitiva: judetul Sibiu sta bine la fondurile europene

Cel puţin pentru reabilitarea drumurilor şi cel puţin din punctul de vedere al proiectelor depuse de Consiliul Judeţean. Acest lucru a fost remarcat şi de Simion Creţu, directorul Agenţiei de Dezvoltare Centru (ADR), venit la Sibiu. "Pentru Sibiu sunt deja aprobate finanţările pentru 11 proiecte. Alte opt vor avea contractele de finanţare semnate în următoarele 10 - 40 de zile. Ca număr de proiecte aprobate spre finanţare, judeţul Sibiu este sub media Regiunii Centru. Ca valoare, este peste medie. Cele 11 proiecte aprobate până acum spre finanţare presupun investiţii de peste 35 de milioane de euro", a spus Simion Creţu.

Cele mai multe proiecte de mare anvergură au fost depuse de Consiliul Judeţean, ale cărui programe vizează în special reabilitarea drumurilor judeţene şi a spaţiilor spitaliceşti. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Martin Bottesch, a declarat azi că echipa de redactare şi susţinere a proiectelor cu finanţare europeană este una foarte puternică în cadrul instituţiei pe care o conduce. "De altfel, vreau să o felicit şi pe Oana Popa, datorită căreia azi am mai semnat finanţarea europeană a unui proiect", a spus Bottesch.

Din cele opt proiecte care ar urma să mai primească finanţare europeană, cele mai importante tot infrastructura rutieră o vizează. "În afară de finanţările pentru reabilitarea ambulatoriului Spitalului judeţean şi, sperăm noi, a spitalului Gheorghe Preda, suntem în aşteptare cu proiectele pentru reabilitarea drumurilor Hoghilag - Dârlos, Cristian - Jina şi Sadu - Sădurel", spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Banciu. Până acum, Consiliul Judeţean Sibiu a obţinut finanţări europene pentru reabilitarea drumurilor Sibiu - Agnita, Jina - Şugag şi Răşinari - Poplaca - Orlat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus