Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Drumurile judetului, concesionate de tot societatii detinute de CJ. De tot, urmatorii cinci ani

Consilierii judeţeni ai Sibiului vor avea de votat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre prin care să consfinţească „neschimbarea” – de întreţinerea drumurilor din judeţ se va ocupa în continuare, prin atribuire directă, tot SC Drumuri şi Poduri SA, firma la care unic acţionar este Consiliul Judeţean Sibiu.
„La solicitarea consilierilor judeţeni a fost întocmit un Studiu privind eficientizarea serviciilor de întreţinere şi modernizare a drumurilor judeţene din judeţul Sibiu, de către SC Icertrans SA, care a fundamentat şi prezentat mai multe variante de organizare şi realizare a serviciiilor de întreţinere şi modernizare a drumurilor judeţene pe termen scurt şi lung. (...) Dintre variantele prezentate, propunem cea a menţinerii societăţii, prin Consiliul Judeţean Sibiu ca acţionar unic, şi concesionarea integrală a serviciilor de întreţinere şi modernizare a drumurilor judeţene, pe o perioadă de cinci ani”, se arată în raportul care însoțește proiectul de hotărâre.
Bilele albe care, potrivit raportului, înclină spre concesionarea întreținerii drumurilor fără nicio licitație, sunt, printre altele, faptul că CJ, ca acționar unic, poate impune cam ce clauze și prețuri dorește și că, prin intermediul SC DP SA, Consiliul Județean poate interveni operativ în cazuri de intervenție de urgență, la diferite lucrări sau în cazuri de calamități naturale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus