Miercuri,
30.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Copacii de pe strada Moldoveanu au fost taiati

Vara, puteai traversa strada Moldoveanu dintr-un capăt într-altul, adică de pe Bulevardul Vasile Milea până pe Strada Ştefan cel Mare, mergând la umbra copacilor. Începând de ieri acest lucru nu mai este posibil. Însă locuitorii străzii şi sibienii vor beneficia în locul copacilor de câteva zeci de locuri de parcare noi-nouţe.

Toţi copacii de marginea străzii Moldoveanu au fost tăiaţi ieri. Majoritatea ajungeau la 8 – 10 metri înălţime. Cea mai mare parte a sibienilor care locuiesc pe acesta stradă spun că nu era nevoie de tăierea copacilor pentru că ei oricum au, fiecare, loc de parcare în curte şi foarte puţini îşi lăsau maşinile personale peste noapte parcare în faţa porţii.

Tăierea copacilor face parte din proiectul municipalităţii sibiene de reabilitare şi modernizare a străzii Moldoveanu. Reprezentanţii primăriei Sibiu spun că au fost tăieţi copacii care erau bătrâni sau prezentau pericol pentru cetăţeni şi că strada va fi repopulată cu arbori şi arbuşti după finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii.

 „Municipalitatea, prin intermediul constructorului SC DPC SA, a demarat lucrările de săpătură generală a străzii Moldoveanu, pe primul tronson situat între Bulevardul Vasile Milea şi strada Negoiu. Înaintea începerii lucrărilor de reabilitare propriu-zise, Serviciul de Administrare a Parcurilor şi Zonelor Verzi a evaluat starea arborilor existenţi, recoltând din teren arborii bolnavi sau cei care erau prea bătrâni şi prezentau un potenţial pericol. Dupa finalizarea lucrărilor, serviciul specializat va repopula această stradă cu arbori şi arbuşti”, au declarat reprezentanţii primăriei Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

moldoveanul

Acum 12 ani

sa schimbi copacii pe locuri de parcaj nu e cu nimic mai destept decat sa primesti in Africa bile de sticla pentru perle. Precis l-au deranjat pe vreun grangur care sta acolo si-si lasa masina in strada. In afara de asta din putinii bani care sunt, se mai risipesc pe taiat si apoi replantat.
Raspunde

cronicarul

Acum 12 ani

sa-i taiem si lui klaus scarbavnicul madulariu, ca si asa nu-l mai foloseste decat la facut pipi!
Raspunde

jack sully

Acum 12 ani

Asa-zisele "autoritati" care distrug in mod deliberat mediul inconjurator si i-si bat joc de tot ce inseamna oameni sau viata, ne-au transmis de mult mesajul :"Urmati-ne,ca prapastia va paste!" Ce-ar fi sa le transmitem si noi un mesaj de genul:"Daca vor sa se arunce in prapastie,sa o faca singuri,si sa nu ne traga si pe noi dupa ei."
Raspunde

sasofilu

Acum 12 ani

nu vad nici o problema, daca desigur, vor fi plantati mai multi copaci decat erau.
Raspunde

sasofilule

Acum 12 ani

la satucul Glienicke din Brandenburg asa se defriseaza?
Raspunde

nick

Acum 12 ani

eu zic ca e bine ca se taie tot si se largeste soseaua asa cum e iorga. strada moldoveanu e dr trafic intens si ai nevoie de spatiu acolo nu de arbori. arbori poti sa plantezi pe unde dracu vrei insa cred ca sa va plangeti acum ca au fost taiati 20 de pomi e o ipocrizie. vezi doamne noi aia verzi care ne preocupa mediul. trebuie doar sa te uiti pe absolut orice strada sau loc viran din sibiu sa vezi mizeria de pe lume si unde isi arunca oamenii toate mizeriile fara insa a le mai pasa de mediu. asa ca mai usor cu protectia mediului ca nu va crede nimeni. foarte bine sa se vor face locuri de parcare si strada moldoveanu va capata uin aspect ingrijit asa cume si iorga. inca o data se dovedeste ca romanii gandesc cu curu iar pe neamt il mai duce macar din cand in cand capu.
Raspunde

ioan

Acum 12 ani

pacat ca s-a ajuns la o asemenea solutie radical. Motivul invocat ca copacii ar fi prea "batrani" nu are sustinere din moment ce s-a specificat ca acestia ar fi avut in inaltime max 10m. Din pozele afisate se pot remarca crengile destul de "tinere" ale copacilor. Daca ar fi fost copaci uscati care nu mai dadeau nici un randament - da. corect....dar asa???? tare ma indoiesc ca vor fi plantati alti copaci in locul lor. solutia ideala ar fi fost sa faca niste "brese" intre copaci, astfel incat vara ar fi putut tine si de umbra dar si mai filtrau praful existent in sibiu. Pe de alta parte (caci nu mai locuiesc demult in SB) nu stiu daca pe aceasta strada au bagat/vor baga cablurile electrice/fibra optica in subteran.....macar asa nu mai atarna de stalpi tone de cablu pacat ----- aici ar fi trebuit sa se gandeasca de 10 ori si taiat doar 1
Raspunde

pt ioan

Acum 12 ani

daca te uiti atent la poza o sa observi lipsa cablurilor aeriene. concluzia e ca s-au ingropat si s-au plantat stalpi noi de iluminat. cat despre copaci, imi aduc aminte de scandalul castanilor de pe calea dumbravii. Acolo s-au plantat alti copaci si vor creste in timp.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus