Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Tarifele micsorate au fost crescute la loc

Pentru că rareori o măsură apreciată de mai toată lumea rezistă în timp, nici decizia Consiliului de Administraţie a Aeroportului Sibiu de a reduce tarifele riscă să nu apuce să-şi mai arate efectele beneficile. Adică acelea de a atrage cât mai multe curse şi avioane şi turişti pe recent renovata şi lungita pistă din Sibiu.
La jumătatea lui ianuarie şi la cererea conducerii Consiliului Judeţean Sibiu, pentru avioanele cu tonaj mic tarifele au fost reduse chiar cu jumătate din preţ, adică 20 de euro în loc de 40 pentru aterizare, 25 în loc de 40 de euro pentru handling şi aşa mai departe. Cum preţurile se arătau mai decente, adică la fel cu cele de la Cluj Napoca, de exemplu, mai că unii din proprietarii de avioane ar fi aterizat la Sibiu cât mai des.
Dacă nu ar fi apărut între timp şi la Sibiu Transilvania Handling Services, firmă cu care micile avioane sunt obligate să lucreze. Şi care firmă şi-a adăugat propriul adaos comercial, astfel că aterizarea a ajuns să coste 30 de euro şi nu 20, iar handlingul 36 de euro şi nu 25. Sume la care se adaugă şi româneasca taxă pe valoare adăugată. Adică un adaos comercial mai mare de 50 la sută.
Cum ar spune orice proprietar de avioane, preţuri de criză, pentru vremuri de criză, într-o ţară de criză. Iar ca întreg tabloul să fie completat, poftiţi de veniţi în recent renovatul Aeroport, unde întreaga parcare a fost spartă de jur împrejuri pentru a face loc sistemului de bariere. Sistem pe care cei care au ridicat noul Aeroport au uitat să îl mai şi termine.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus