Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Cazan si Neagu lupta pentru sefia PNL Sibiu

Liberalii își alg conducerea organizației județene în 24 aprilie. Până atunci, se ascut săbiile. Până săptămâna trecută se știa că șefia organizației este râvnită de un singur om: Mircea Cazan, președintele interimar al PNL Sibiu. Săptămâna trecuă, însă, fostul președinte al organizației, Eugen Mitea, a mai anunțat un candidat: Nicolae Neagu.
Planul fostului șef al PD Sibiu, Nicolae Neagu, pare destul de simplu: Fac o strategie, caut oameni și dacă am susținere, candidez. Dacă nu, nu. Asta, dacă cei din jurul lui, nu vor ”musai” ca Neagu să candideze. ”Chestiunea compune următoarele faze: Faza întâi, la care tocmai am lucrat a fost să-mi pot face o strategie a PNL în conceptul meu și al altora cu care m-am consultat obiectiv, adică mai exact, cum să ajungem la un target și cu cine. Eu nu vreau neapărat o chestiune de candidatură, de dragul de a candida, de a fi președinte, ci de a fi însușit un obiectiv, o strategie și cu oamenii dispuși să o realizeze.
Am avut discuții cu o parte din actualul birou politic și cu o parte din membrii care au făcut parte din acest birou de-a lungul timpului. Mi-am exprimat interesul, urmând să creionez o echipă care să promoveze un lider, înainte sau în timpul Conferinței Județene. Trebuie parcursă însă această pregătire internă. Statutul partidului spune că o candidatură la președinția organizației poate fi depusă cu 48 de ore înaintea datei de desfășurare a Conferințe Județene. Pot fi și eu acest lider, nu exclud, dar poate fi și altcineva. Dar o astfel de abordare trebuie îmbrățișată de un grup larg. Pe astfel de variante nu exclud și nu doresc să exclud senatorul și deputatul liberali de Sibiu. Până la urmă, ei sunt vârful nostru de lance.
Am vorbit și cu o parte din  cei șapte primari și cei 10 viceprimari. Mi-am însușit niște idei. Din anumite motive țin în acest moment să discutăm mai mult în interior, să ne consultăm. Vrem idei, nu expuneri”, a explicat Neagu starea de fapt.
De partea cealaltă, Mircea Cazan a avut și el un mesaj pentru cei din tabăra Neagu: ”Fiind în Sâptămâna Mare vreau să urez tuturor sibienilor Sărbători Fericite și bucurie în suflet. Le urez același lucru și tuturor colaboratorilor, începând de la viceprimarul Virgil Popa, până la Gheorghe Dicu, Nicolae Neagu, Eugen Mitea și scumpei mele colege drage, Minerva Boitan. Cât despre domnul Neagu, el crede că își face acum evaluarea, eu sunt sigur că la experiența politică va ști în final ce are de făcut”, a declarat Cazan.  
Posibila candidatură a lui Nicolae Neagu la președinția PNL este văzută cu ochi buni și de primarul Sibiului Klaus Johannis: ”Dacă este un lucru bun candidatura lui Nicolae Neagu vom vedea după alegeri. În sine, este un lucru bun pentru că există mai multe persoane care candidează. Dacă există o competiție internă, acest lucru este sănătos pentru partid”, a spus Johannis la sfârșitul săptămânii trecute.

CASETĂ
”Nu candidez pentru nicio funcție la aceste alegeri. Nici pentru președinție, nici pentru vreun loc în Biroul Politic. Îl susțin doar și fac parte din echipa lui Nicolae Neagu. Dânsul ne-a anunțat că va candida și merg cu el, îl sprijin cât pot. Nu știu dacă Mircea Cazan are vreo echipă sau candideaza de unul singur, dar noi formăm o echipă”, Eugen Mitea.

CASETĂ
"M-aș bucura dacă în echipa mea vor face parte - Eugen Mitea, Gheorghe Dicu, Nicolae Neagu, Minerva Boitan, Laszlo Sajtos, Virgil Popa, foști directori de deconcentrate, consilieri locali, consilieri județeni, primari și viceprimari, să încercăm să ducem partidul la un scor de 30 la sută și în județul Sibiu. Eu cred că nimeni singur nu poate să atingă acest obiectiv, doar o echipă formată din actualii membrii ai partidului și să încercăm să aducem și alți oameni în partid", Mircea Cazan, în luna februarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus