Marţi,
15.10.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Sportul sibian: parca nu e chiar atat de rau

Deşi se plâng aproape tot timpul de lipsa banilor, managerii a două dintre cele mai mari instituţii sportive din Sibiu au reuşit să se descurce în perioada de criză. Ba chiar au apărut bani şi pentru extinderea hotelului Sport

Clubul Sportiv Municipal şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Sibiu au tras joi linie, după un an 2009 foarte dificil din punct de vedere financiar. Ambii directori au prezentat atât obiectivele ratate sau atinse cât şi situaţia investiţiilor în aceste obiective.

Ioan Gligor, directorul DSJ, a avut în 2009 un buget de 360 de mii de lei la dispoziţie. Asta în condiţiile în care în judeţul Sibiu există 71 de cluburi, 6 sunt publice şi 65 private. De asemenea, există 7 asociaţii sportive (baschet, fotbal, volei, judo, şah, sportul pentru toţi şi atletism) şi 67 de asociaţii fără personalitate judiciară. „Una dintre responsabilităţile noastre este să mânuim modul în care ne desfăşurăm activitatea în bazele sportive şi să le sprijinim. Anul trecut au fost câteva care erau pe cale să se desfiinţeze, dar nu s-a întâmplat asta. Încă o preocupare pentru noi este să atragem sponsori care să ne sprijine financiar”, a spus Gligor. Chiar dacă a fost criză, procentajul împlinirii activităţilor a fost mare, 87%, iar restul de 13% nu au fost îndeplinite, nu din motive financiare, ci din cauza condiţiilor meteo sau de altă natură. În plus, se plănuieşte adăugarea mai multor activităţi la secţia „Sportul pentru toţi”. Şi pentru că lucrurile merg mai bine decât se aştepta, DSJ va investi într-o proprietate a sa, Hotel Sport. Deocamdată, hotelul arată ca o vilă mai mare, însă după investiţii va fi de două ori mai înalt. Termenul de finalizare a lucrării este anul 2013 iar finanţarea va veni din veniturile proprii ale DSJ. Pentru anul curent, Direcţia are un buget de aproximativ 312 mii lei, dintre care 158 mii lei sunt din venituri proprii, iar 71 mii lei, din finanţări nerambursabile.

CSM-ul nu stă aşa bine la capitolul realizări. Viorel Cintean încă se plânge de lipsa finanţelor. „Anul 2009 a fost mai zgârcit ca alţi ani, nu numai din cauza crizei dar şi a deselor schimbări la conducerea Ministerului. În plan sportiv, am reuşit să ţinem echipa de volei şi anul acesta şi sper să o menţinem în Ligă. Am reuşit să reînfiinţăm echipa de rugby după mulţi ani”, spune Cintean. Acestea sunt câteva dintre reuşitele clubului. Cu un buget de 570 de mii de lei, CSM-ul are ca obiective pentru acest an: menţinerea echipei de volei în Divizia A, promovarea echipei de rugby în prima ligă, locul 1 la călărie, 3 titluri de campioni la ski, atât fete cât şi băieţi, 2 medalii la atletism, 3 medalii la judo, 50 de medalii la sărituri în apă, finalizarea a trei terenuri de tenis şi repararea acoperişului la Bazinul Olimpia care aparţine tot Clubului Municipal. CSM Sibiu mai are în componenţă 11 secţii de sport.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

lenesilor!

Acum 14 ani

banii se dau pe proiecte, pe munca, trebuie sa-i ceri pe ceva concret, nu sa-i astepti si sa teplangi ca nu-s destui!!! Ganditi sportul ca un stimul al civilizatiei, nu ca un robinet uitat deschis de costuri! Aveti grija de sportivi, implicati firmele de toate marimile in a-i ajuta, nu stai pe cururi cu clasicul romanesc: nu sunt bani!
Raspunde

si inca ceva

Acum 14 ani

investiti dracu banii aia de pe hotel si intr-o baza sportiva anexa, gen cantonament, oferiti un all-inclusive, nu doar cazare, minti luminate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus