Duminică,
27.11.2022
Partial Noros
Acum
5°C

Concefa vrea sa isi majoreze capitalul si sa vina pe Bursa de la Sibiu

Concefa vrea o majorare de capital cu 59 mil. lei şi transferul de pe Rasdaq la BVB sau Sibex
Compania de construcţii Concefa Sibiu (COFI) vrea să îşi majoreze capitalul social cu 59,1 milioane lei, de la 19,7 milioane lei la 78,8 milioane lei, să achiziţioneze până la 90% din capitalul firmei Tunele din Braşov şi să se transfere de pe Rasdaq la BVB sau Sibex.
Propunerile vor fi discutate de acţionari la 25 mai, potrivit unui raport remis Bursei.
Majorarea de capital vizează emiterea a 591,1 milioane de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei/titlu, prin aportul în numerar al acţionarilor, cu drept de preferinţă. Astfel, investitorii pot subscrie trei acţiuni noi la preţul de 0,1 lei/ titlu, pentru fiecare unitate deţinută.
Altă propunere de pe ordinea de zi vizează aprobarea achiziţiei unui pachet de acţiuni reprezentând până la 90% din capitalul firmei de construcţii Tunele Braşov.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, actualizate la 3 martie, acţionariatul Tunele Braşov este alcătuit din Horaţiu Cercel (30,7%), Radu Timiş (20,45%), Florin-Nicolae Muntean (16%), Ştefan Manea (19,3%) şi alţi acţionari (13,4%).
Omul de afaceri Horaţiu Cercel are şi 62,8% din acţiunile Concefa.
Consiliul Concurenţei a anunţat în ianuarie 2008 că a autorizat operaţiunea de concentrare economică, realizată prin dobândirea controlului unic de facto asupra firmei de construcţii Tunele Braşov, de către Horaţiu Cercel.
Compania va discuta aprobarea împuternicirii Consiliului de Administraţie pentru efectuarea demersurilor privind transferul acţiunilor firmei de pe Rasdaq la categoria I sau a II-a Bursei de Valori Bucureşti sau Sibex.
Investitorii vor mai analiza valorificarea prin vânzare sau închiriere a unor imobile, teren şi construcţii, din Sibiu şi Braşov, dar şi prelungirea unor linii de credit.
Astfel, în relaţia cu BRD Sibiu, acţionarii vor analiza prelungirea unei linii de credit de patru milioane de dolari, a plafonului de 750.000 euro pentru scrisori de garanţie bancară şi credit descoperire de cont, precum şi a plafoanelor de 7 milioane lei, respectiv 15,4 milioane lei, pentru scrisori de garanţie bancară, cu menţinerea garanţiilor constituite sau înlocuirea acestora, după caz.
Totodată, investitorii vor lua în discuţie prelungirea unei linii de credit de 14 milioane lei şi a unui împrumut de 4,5 milioane de euro de la BCR Sibiu, cu menţinerea sau înlocuirea garanţiilor constituite.
Alte propuneri vizează aprobarea suplimentării cu 500.000 euro a unui credit de investiţii contractat cu BCR Sibiu pentru o investiţie din acest oraş şi aprobarea unui credit de investiţii de la Raiffeisen Bank de 1,4 milioane euro pentru modernizarea unui imobil din Braşov.
Pe lista de propuneri mai apar şi aprobarea unui plafon de creditare şi garantare până la limita sumei de trei milioane de euro, aflat la dispoziţia Consiliului de Administraţie, şi achiziţia de la compania Coninvest a unui imobil situat în extravilanul oraşului Sibiu, în suprafaţă de 178.600 mp, pentru suma de 6,2 milioane lei, fără TVA, cu preluarea soldului creditului aferent contractat de proprietar la BRD Sibiu.
O altă propunere vizează aprobarea întocmirii documentaţiilor pentru accesarea de fonduri europene în limita sumei de şapte milioane de euro, pentru achiziţia de utilaje şi echipamente.
Veniturile Concefa au scăzut cu 43% anul trecut, de la 164,9 milioane lei la 93,4 milioane lei, însă profitul net a crescut de la 2,9 milioane lei la 4,4 milioane lei, potrivit rezultatelor financiare preliminare.
Compania de construcţii a anunţat în ianuarie că a finalizat fuziunea prin absorbţie cu firma Bravcof Braşov, pe care a achiziţionat-o în luna aprilie a anului trecut.
Acţiunile Concefa, listate la piaţa Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti, au încheiat şedinţa de marţi la un preţ în stagnare, la 0,38 lei/ titlu, cotaţie la care capitalizarea companiei este de 74,8 milioane lei.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus