Cei 18 elevi de la şcoala din localitatea Veştem care au fost înţepaţi, ieri, cu un ac de la un dispozitiv pentru diabetici nu au fost infectaţi cu hepatită de tip B sau C, au afirmat surse medicale, aceştia primind, însă, tratament profilactic pentru HIV şi mergând la cursuri. Surse din cadrul Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu au declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că analizele celor 18 elevi din Veştem, înţepaţi de către doi colegi mai mari cu un ac de la un dispozitiv de măsurat glicemia, au fost negative, copiii nefiind infectaţi cu hepatită de tip B sau C.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Adela Morar, a declarat corespondentului Mediafax că elevii primesc, încă de marţi seară, tratament profilactic în caz de infecţie cu HIV. "Tratamentul început marţi seara copiilor este continuat, potrivit protocolului special pentru astfel de incidente cu potenţial de infectare. Pentru fiecare copil medicul infecţionist decide, în funcţie de greutate, vârstă şi alte elemente, pe ce perioadă va administra dozele de medicament. Starea de sănătate a copiilor nu este afectată de incident", a spus Morar. Potrivit sursei citate, copiii nu au fost internaţi la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, ci doar au fost transportaţi aici pentru prelevarea probelor, ei continuând să frecventeze cursurile în mod normal. Optsprezece elevi de la şcoala din localitatea sibiană Veştem au fost înţepaţi, marţi, cu un ac, de doi colegi mai mari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, dr. Adela Morar, doi elevi din clasa a VIII-a au înţepat mai mulţi colegi mai mici cu un ac pe care l-au găsit în apropierea şcolii. Conform sursei citate, o echipă de la DSP Sibiu a mers la şcoala din Veştem pentru a preleva probe de la toţi copiii înţepaţi, pentru a vedea dacă au fost cumva infectaţi cu hepatită de tip B, C sau cu HIV, boli care se transmit prin sânge. Ulterior, în urma anchetei începute la şcoala din Veştem s-a stabilit că elevii au fost înţepaţi cu acul provenit de la un dispozitiv special pentru persoanele cu diabet. "Colegii mei prezenţi la faţa locului au stabilit că este acul de la un glucometru. Acesta este folosit de către persoanele diabetice, acasă, pentru a-şi măsura glicemia de câteva ori pe zi. Urmează să se stabilească exact de la cine provine acesta şi cum a ajuns în preajma şcolii", a declarat Morar. Adela Morar a menţionat că elevii care au fost înţepaţi au fost consultaţi de un medic infecţionist. "Dacă elevii au avut vaccinările la zi, nu ar trebui să existe un pericol prea mare, pentru că ar trebui să fie imunizaţi împotriva hepatitei B şi C. Cum este greu de văzut dacă au fost sau nu vaccinaţi şi când, se fac analize tuturor copiilor şi vor primi cu siguranţă tratament preventiv", declara Adela Morar.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Sănătate Publică Sibiu , Adela Morar , Pediatrie Sibiu , Spitalul Clinic Judeţean , Spitalului Clinic Județean , Sănătate Publică
Vizualizari: 627
Ultimele comentarii
Acum 6 ore
Satuldeprosti
Acum 6 ore
Sibian
Acum 6 ore
Lidia blajan
Acum 7 ore
Marius
Acum 8 ore
Asen