Luni,
01.03.2021
Innorat
Acum
0°C

Consilierii locali, in razboi: PDL versus FDGR plus PNL

”Noi suntem de decor. Propun să nici nu mai venim”. ”Sunteți în Opoziție și noi suntem majoritatea, suntem investiți de sibieni”. Sunt doar două dintre replicile aruncate azi în ședința Consiliului Local Sibiu. Primul citat îi aparține lui Ovidiu Ioan Luca, unul dintre cei patru reprezentanți ai PDL în CL Sibiu. Al doilea citat aparține lui Raimar Wagner, unul din cei 14 aleși din partea FDGR, în Consiliul Local format din 23 de consilieri.
Reacția lui Ovidiu Luca a fost stârnită de proiectul de hotărâre referitor la dezafectarea rețelelor de contact ale troleibuzelor, mijloace de transport la care Tursib a renunțat cu voia CL Sibiu anul trecut. ”Constat că acest consiliu are o prezență formală. Când acest proiect a ajuns pe mesele noastre, hotărârea era deja luată. Mergeți prin Sibiu și vedeți că, deja, o parte din aceste rețele nu mai există. Se spunea că troleibuzele au costuri mari de întreținere. Asta, probabil, pentru că erau vechi. În fostul proiect de hotărâre prin care am aprobat eliminarea troleibuzelor de pe traseu, se spunea că rețelele de contact vor fi conservate. Acum, când toată lumea alege mijloacele de transport ecologice, noi renunțăm de tot la acestea. Vă rog să nu votați acest proiect de hotărâre. În momentul în care va veni un alt consiliu local sau, poate, un alt primar și va dori să revitalizeze transportul cu troleibuze, tot din banii noștri vor trebui remontate aceste rețele. Vă vorbesc și ca un sibian, nu numai în calitate de consilier local”, a cuvântat Ovidiu Luca.
Evident, discursul său nu a avut nicio urmare din cele preconizate de democrat-liberal. Proiectul pentru dezafectarea și valorificarea rețelelor de troleibuz a fost adoptat, cu votul ”pentru” al FDGR, PSD și PNL, singurii care s-au opus fiind cei patru reprezentanți PDL.
La finalul ședinței, Ovidiu Luca a luat iarăși cuvântul. ”Dată fiind și perioada de criză, eu zic că nu mai are niciun rost să mai venim aici. Să scutim niște bani”.
Declarația lui a fost rapid taxată de Eugen Mitea, un rar vorbitor în plenul ședinței de Consiliu Local. ”Eu îmi desfășor activitatea de consilier local în Comisia Economică și acolo chiar se muncește și se dezbat probleme. Dacă dumneavoastră vă luați doar după ce vedeți că fac colegii din Parlament, care doar ridică mâna, e treaba dumneavoastră”, a sărit Mitea.
Un drept la replică a cerut și unul din cei mai tineri consilieri locali din partea FDGR, Raimar Wagner. ”Faptul că în plenul ședinței de Consiliu local lucrurile merg ca pe roate, un slogan pe care l-am adopat, este un semn că aici lucrurile merg bine. Dumneavoastră sunteți în opoziție și noi avem majoritatea. Sibienii ne-au învestit pe noi cu încredere”, a replicat Wagner.
Peste toate aceste replici acide, a venit intervenția lui Liviu Cotârlă, consilier din partea PSD, fostul candidat la Primăria Sibiu. ”Vreau să felicit pe domnul primar Klaus Johannis pentru alegerea domniei sale în funcția de președinte al FDGR. Țin să îl felicit și pe domnul Virgil Popa, pentru alegerea domniei sale în funcția de președinte al PNL Sibiu. Este o dovadă a forței politice pe care reprezentanții din executivul local o au”, a spus Cotârlă.

 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

bogdan

Acum 10 ani

Au obtinut ceea ce vroiau Popa cu Iohannis.In 2012 totul se va schimba.La cat mai putine zile celor doi in Sibiu!!
Raspunde

Popa O'Slobanu

Acum 10 ani

Realitatea nemijlocita arata clar ca atat PDL, cat si FDGR, precum si PSD, UDMR, PNL si celelalte animale politice fac acelasi lucru 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, 52 de saptamani pe an. Anume, toate sug organul cu patos, pe banii multi.
Raspunde

ute

Acum 10 ani

sa te sparg la nas Cotarla, ca am votat cu tine ca sa scapam de sas, dar vad ca tu-l pupi in cur dupa ce te-a umilit la alegeri...mai voteaza dracu cu tine si slugoii de pesedei!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

un sibian

Acum 10 ani

nu mai visati cu ochii deschisi...Johanis ramane si dupa 2012!!!
Raspunde

xxl

Acum 10 ani

lasati ca e bine cu Iohannis,decat cu alti sudisti,nu?
Raspunde

Federal

Acum 10 ani

Consiliul Local= Fabrica de vot... urat!
Raspunde

X

Acum 10 ani

NOROCUL NOSTRU !!!!!!!!!!CA DACA NE UITTAM LA "VOTUL"PARLAMENTULUI."......TO' MAI BINE-I LA NOI ! IOHANNIS FOR EVER !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus