Miercuri,
08.02.2023
Innorat
Acum
-7°C

DSV a verificat pensiunile si restaurantele din statiunile turistice. 21 000 lei amenzi

În preajma deschiderii sezonului turistic estival, inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu organizează acţiuni de control în locaţiile de interes turistic din cadrul  judeţului. Sunt vizate obiectivele de alimentaţie publică: restaurante, pensiuni, cofetării, baruri, unităţi de tip fasfood, unităţi de procesare, depozite şi unităţi de comercializare produse alimentare de origine animală şi nonanimală care funcţionează în aceste zone.

 În perioada 18 aprilie-2 mai 2010, au fost verificate 112 obiective, respectiv,  45 unităţi de alimentaţie publică (restaurante, pensiuni, terase), 19 laboratoare de cofetărie, patiserie, precum şi 48 de unităţi de comercializare (magazine, chioşcuri şi tonete) din zonele, Răşinari - Păltiniş, Ocna Sibiului, zona centrală a Municipiului Sibiu şi pădurea Dumbrava, Municipiul Mediaş, localităţiile Bazna, Gura Râului şi Sibiel.

Cu toate că nu s-au semnalat cazuri de toxiinfecţii alimentare, inspectorii din cadrul D S V S A Sibiu, au constatat, o serie de  abateri precum depozitarea necorespunzătoare a materilor prime şi a produselor finite , spaţii frigorifice insuficiente sau care nu asigurau temperaturile adecvate, ventilaţie deficitară, precum şi absenţa graficelor de monitorizare a temperaturilor în spaţiile de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare şigestionarea necorespunzătoare a deşeurilor menajere.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 18 amenzi contravenţionale în valoare totală 21.000 lei (patru unităţi de alimentaţie publică, două depozite alimentare şi 12 unităţi de comercializare) şi au fost avertizaţi 16 agenţi economici.                    

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus