Luni,
28.11.2022
Partial Noros
Acum
7°C

Lup ameninta: intru in greva parlamentara, iar apoi imi dau demisia!

Deputatul PSD, Mircea SIlvestru Lup, revine cu o nouă interpelare în Parlament cu tema refacerii liniei de cale ferată Sibiu Brașov. De data aceasta, Lup îl somează pe premierul Emil Boc că dacă nu va primi un răspuns în cel mai scurt timp,va trimite scrisori președintelui Traian Băsescu și Consiliului Europei. Dacă nici în acest caz situația nu va fi rezolvată, deputatul PSD spune că va intra în grevă parlamentară în semn de solidaritate cu sibienii, iar ca ultimă măsură, își va da demisia din Parlament.

”În cazul în care solicitarea subsemnatului, care vine la cererea a mii de locuitori din întreg Județul Sibiu (...), care au cerut sprijinul, parlamentarilor de Sibiu, partidelor politice, Prefecturii Sibiu și Primarului Municipiului Sibiu, să facă toate demersurile pe lângă Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru repararea podului/pod nou și “intrarea în normalitate”, nu va fi rezolvată,  mă văd nevoit să mă adresez Președintelui României cu o Scrisoare deschisă pe care o voi numi “ȘI SIBIUL ARE MARACINENII LUI: IMPLICAȚI-VĂ DOMNULE PREȘEDINTE”. Deasemenea mă voi adresa Consiliului Europei, Congresul Autorităților Locale și Regionale din Europa, pentru a sesiza gravelor probleme create autorităților locale alese prin nerezolvarea acestei probleme de catre Guvernul României. Iar în cazul în care nici aceste demersuri nu vor da rezultate și situația nu va fi favorabil soluționată, din solidaritate cu cei care m-au trimis în Parlamentul României, ca un ultim gest de protest, voi intra în grevă parlamentară, iar apoi voi demisiona eu, dacă cei responsabili nu au onoarea să o facă”, scrie Lup în interpelare.

 

INTERPELAREA DEPUTATULUI MIRCEA SILVESTRU LUP:

                                               INTERPELARE

 

 

Adresata: Domnului EMIL BOC - Prim ministru al Romaniei

 

De catre  : Deputat MIRCEA SILVESTRU LUP

      

Obiectul interpelarii:Intreruperea circulatiei trenurilor pe magistrala de cale ferata 200 Brasov-Arad-Curtici la km 99+400, prin distrugerea podului de cale ferata din Localitatea Carta  .                                                                                                                                                                                       

 

Prezentata:   Camerei Deputatilor in data de 10.05.2010

 

                                           Domnule Prim ministru

 

 

        Fata de Interpelarea nr.591B/08.09.2009 adresata dumneavoastra si Interpelarea nr.652B/22.09.2009 adresata Ministrului Administratiei si Internelor, care au avut acelasi obiect “Intreruperea circulatiei trenurilor pe magistrala de cale ferata 200 Brasov-Arad-Curtici la km 99+400, prin distrugerea podului de cale ferata din Localitatea Carta”,

        Tinand seama de raspunsul Ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr.6347/18.09.2009, comunicat subsemnatului in 16.10.2009, in care se precizeaza ca inca din data de 08.09.2009 a fost inaintat Secretariatului General al Guvernului Proiectul de Hotarare de Guvern pentru asigurarea finantarii lucrarii de reparatie a podului de cale ferata in discutie,

      Luand in considerare faptul ca nici pana astazi, dupa aproape 9 luni de zile, nu au inceput lucrarile de reparatie/constructie pod nou de cale ferata in Localitatea Carta, Judetul Sibiu,

      Fata de interpelarile facute in timp si de alti parlamentari, avand acelasi obiect,

     Obligat de faptul ca reprezint in Parlamentul Romaniei Colegiul 5-Deputati, Circumscriptia electorala 34-Sibiu, a carui teritoriu este strabatut dela un cap la altul de Magistrala de cale ferata 200 Brasov-Arad-Curtici, pe care se afla podul de cale ferata in discutie,

      Motivat fiind, in primul rand, de gravele probleme cu care se confrunta Judetul Sibiu, dar si alte zone din judetele invecinate, provocate de situatia pe care o ridic prin prezenta si pe care am sesizat-o si prin demersurile mele anterioare ,             

    

     Va rog si va solicit sa va implicati personal si, impreuna cu Domnul Radu Berceanu-Ministrului Transporturilor si Infrastructurii, sa creati toate conditiile ca in cel mai scurt timp sa inceapa si apoi sa se finalizeze raparatia podului de cale ferata/pod nou, pe magistrala de cale ferata 200 Brasov-Arad-Curtici la km 99+400, in Localitatea Carta, Judetul Sibiu, lucrare care nu este nici scumpa si nici de o complexitate deosebita.

      Fata de cele prezentate mai sus, va solicit, Domnule Prim ministru, sa-mi comunicati cum vedeti rezolvarea problemei si cand estimati ca trenurile vor putea circula, din nou, peste podul din Localitatea Carta, Judetul Sibiu.

 

      In cazul in care solicitarea subsemnatului, care vine la cererea a mii de locuitori din intreg Judetul Sibiu dar, in special, din satele si orasele colegiului pe care il reprezint, dar si din partea unor agenti economici, autoritati publice locale sau institutii publice din Judetul Sibiu, federatii sindicale din sectorul cailor ferate, FNRMC, FNDF, FSTFR, FMR, care au cerut sprijinul, parlamentarilor de Sibiu, partidelor politice, Prefecturii Sibiu si Primarului Municipiului Sibiu, sa faca toate demersurile pe langa Ministerul Transporturilor si Infrastructurii pentru repararea podului/pod nou si “intrarea in normalitate”, nu va fi rezolvata,  ma vad nevoit sa ma adresez Presedintelui Romaniei cu o Scrisoare deschisa pe care o voi numi “ SI SIBIUL ARE MARACINENII LUI: IMPLICATI-VA DOMNULE PRESEDINTE”.

      Deasemenea ma voi adresa Consiliului Europei, Congresul Autoritatilor Locale si Regionale din Europa, pentru a sesiza gravelor probleme create autoritatilor locale alese prin nerezolvarea acestei probleme de catre Guvernul Romaniei.

      Iar in cazul in care nici aceste demersuri nu vor da rezultate si situatia nu va fi favorabil solutionata, din solidaritate cu cei care m-au trimis in Parlamentul Romaniei, ca un ultim gest de protest, voi intra in greva parlamentara, iar apoi voi demisiona eu, daca cei responsabili nu au onoarea sa o faca.

 

    

          Solicit raspuns scris.

 

                                                                             Deputat

                                                             MIRCEA SILVESTRU LUP

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

bravo

Acum 12 ani

miercuri ora 10 piata mare
Raspunde

alfa

Acum 12 ani

D-le,zic sa-ti dai direct demisia,Si asa esti in greva permanent.Ai face yn lucccru inteligent.
Raspunde

mimi

Acum 12 ani

nu stiu cum e greva parlamentara dar faceti greva foamei sibieni o sa va fie foarte recunascatori
Raspunde

bubu

Acum 12 ani

Degeaba, aia parca au timp de asa ceva, sunt ocupati cu furatul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus