Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Manual de blocat afaceri in instanta

 

Portițele legilor din România au fost speculate de un bucureștean - care se prezintă drept expert în probleme europene - și care a blocat bunurile a două firme sibiene cu care acesta nu are nicio legătură.

Iulia Cezar Petcu a venit la Sibiu în 2005, prezentându-se unui grup de investitori italieni drept un funcționar al instituțiilor europene – mașina pe care o conducea avea permis de liber acces emis de Parlamentul României, iar pentru a-și ”întări” influența pe care o afișa, Iulian Petcu a atașat autovehiculului și un girofar. Investitorii cărora li s-a adresat Petcu sunt asociați majoritari, prin intermediul unei alte firme, ai SC Agromixtă Dealul Ocnei, societate care, la vremea respectivă, se confrunta cu o probleme deosebite în urma unor decizii ale ADS – Agenția Domeniilor Statului. Această instituție publică reziliase un contract de privatizare cu Agromixtă Dealul Ocnei, decizie contestată în instanță de investitorii italieni care constatau, cu această ocazie, mersul greoi al instanțelor de judecată din România. Iulia Petcu s-a lăudat că poate rezolva lucrurile mult mai rapid, prin intermedierea unor întâlniri cu factori de decizie din București, oameni cu greutate, de genul miniștri, secretari de stat. Italienii care căutau cu disperare un reprezentant oficial care să le asculte și părerea lor și să le dea dreptate au considerat că apariția unui ”personaj atât de important” este un adevărat miracol și au decis ”să meargă pe mâna lui”.

”Omul era îmbrăcat tot timpul foarte elegant, știa să își aleagă mereu cuvintele. Ne-a cerut 200 de milioane de lei vechi, pentru cheltuieli de deplasare, cazare și altele asemenea”, povestesc investitorii italieni. După ce a lăsat impresia a că pus lucrurile în mișcare, Petcu a cerut investitorilor italieni ”să intre și el în afacere”. După mai multe consultări, Petcu a primit un procent din SC Agriful SRL, firma care deține pe 90% din acțiunile Agromixtă Dealul Ocnei – părțile sociale care îi conferă acel 1% nu au fost plătite nici până în ziua de azi. După perfectarea acestei tranzacții, italienii și-au dat seama că Petcu nu este nici funcționar european și nici nu are trecere în rândul factorilor de decizie. Au renunțat la a mai ceda cerințelor acestuia de a primi bani, iar problemele cu ADS au fost rezolvate și câștigate în instanță.

Zilele trecute, însă, investitorii italieni au primit noi mesaje de la Petcu, prin care acesta îi anunța că a pornit un proces la Tribunalul Sibiu, proces prin care revendica unele terenuri înstrăinate din patrimoniul SC Agromixtă Dealul Ocnei. Aceste terenuri sunt acum în patrimoniul altor două firme – SC Linea SRL și SC Bio Fântâna Rece. Cererea lui Petcu depusă la Tribunal nu are bază reală, dar a fost acceptată și a produs efecte neașteptate. ”Subsemnatul Petcu Iulian Cezar, în calitate de acționar majoritar al SC Agriful SRL – SC Agromixtă Dealul Ocneu chem în judecată, în vederea revendicării patrimoniului SC Agromixtă Dealul Ocnei, societățile Linea 2000 SRL și Bio Fântâna Rece. Totodată, vă rugăm să dispuneți cu celeritate anularea contractelor subsecvente și declararea situației «restitutio in integrum»”, scrie Petcu în acțiunea în revendicare depusă la Tribunalul Sibiu în 12 aprilie.

Cu toate că procentul din părțile sociale deținute la SC Agriful SRL nu îi dă nicidecum titulatura de ”acționar majoritar” lui Petcu nici măcar la Agriful, darmite la SC Agromixtă Dealul Ocnei, procesul demarat la Sibiu în dosarul cu numărul 1465/85/2010 mai aduce o surpriză. Astfel, în dosarul aflat pe rol, în citativ, Petcu apare și ca ”administrator” al Agromixtă Dealul Ocnei. După cum oricine poate constata la Oficiul Registrului Comerțului, unicul administrator al societății amintite este Sorana Ruja.

Iar pentru ca toată acțiunea să lovească ”tare”, procesul demarat de Petcu la Sibiu a fost notat și în Cartea Funciară, astfel încât toate societățile chemate acum în instanță s-au trezit cu proprietățile blocate până la finalizarea procesului. Iar cum în instanță Petcu poate apela, mai departe, la Curtea de Apel, iar apoi la Înalta Curtea, proprietățile aflate acum în patrimoniul SC Linea 2000 și SC Bio Fântâna Rece pot rămâne blocate timp îndelungat. Deși nu au avut niciodată vreo legătură cu Iulian Petcu. ”Prin acest demers, Iulian Petcu a adus un prejudiciu imens societății Agromixtă Dealul Ocnei, care este expusă pericolului de a suporta despăgubiri din partea societăților cumpărătoare a unor active provenite din patrimoniul său și care sunt terți de bună credință în raport cu aceste manevre”, arată investitorii italieni.

Prima înfățișare în procesul inițiat de Petcu la Sibiu are loc luni, 17 mai. Între timp, investitorii italieni au depus și o plângere penală la Parchetul de pe lângă judecătoria Sibiu. Până la închiderea ediției, Iulian Petcu nu a putut fi contactat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Anda

Acum 12 ani

tare ciudat....
Raspunde

un curios

Acum 12 ani

De ce va mirati? Lumea si in special acest teritoriu national este plin de indivizi ca ce de mai sus. Ei traiesc datorita legislatiei noastre, legislatie propusa si promulgata de o imensitate de neaveniti.
Raspunde

ADINA

Acum 12 ani

Nu, zau, ca tare bine-veniti sunt mafiotii italieni in sibiu.Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase.Poate d-l Deleanu ar trebui sa se uite peste umar, cum au inhatat italienii Dealul Ocnei.Eu vad "teapa" asta ca pe un act de dreptate, sau, altfel spus, fiecare "NAS"isi are nasul
Raspunde

luli

Acum 11 ani

adina e alina consoaRTA TEPARULUI
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus