Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Incepe luna auto-moto

Sibiul devine pentru cel puţin 45 de zile capitala sporturilor auto-moto din România cu trei dintre cele mai importante concursuri de profil desfăşurate în Sibiu şi în zonele din apropierea oraşului.

Spectacolul începe pe două roţi, cu Redbull Romaniacs. Aflat la cea de-a 7-a ediţie, Romaniacs-ul din acest an promite un spectacol total pe culmile munţilor Cindrel. Aproximativ 140 de rideri din 30 de ţări şi-au anunţat deja participarea la cel mai dificil raliu de hard enduro din lume.

Creat în 2004 din dorinţa de a le oferi piloţilor de enduro, trial şi rally-raid posibilitatea de a participa la un raliu hard enduro, Red Bull Romaniacs a ajuns să fie cea mai dificilă competiţie din aria enduro-ului extrem. În 2010, aşa cum este deja tradiţional pentru Red Bull Romaniacs, raliul va debuta sâmbătă, 26 iunie cu un prolog în centrul Sibiului urmând ca în cea de a doua zi de off-road să ajungă în Petroşani. Cei care vor rezista sutelor de kilomteri de enduro extrem, vor spune că au ajuns la finişul raliului pe 30 iunie tot în centrul Sibiului. Comparativ cu ediţiile anterioare, în acest an, pe lângă deja clasicele categorii Profi, Expert Single, Experţi Echipe şi Hobby rideri se mai pot înscrie şi la categoria Hobby Single sau la Trial. În ultima sunt admişi sportivi care merg pe motociclete de trial şi urmează să parcurgă acelaşi traseu ca şi concurenţi de la clasa Profi.

La mai puţin de o lună de la încheierea Redbull Romaniacs în Sibiu vin bolizii pe patru roţi. Raliul Sibiului, cea de-a cincea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri se va desfăşura în acest an între 15 şi 18 iulie pe specialele de macadam din jurul oraşului Sibiului. Organizatorii competiţiei au început deja o campanie de promovare a raliului la care vor participa toţi cei cinci piloţi înscrişi în Citroën Racing Trophy România, Alex Filip, Danny Ungur, Vlad Cosma, Nistor Duval şi Mihai Lăcătuş. Campania de promovare a Raliului Sibiului, prima etapa de macadam din sezonul 2010, a inceput la Raliul Targu Mures si va continua si la Raliul Clujului. „Etapa de la Sibiu este preferata mea din calendarul competiţional şi aici am concurat pentru prima oară cu un Citroën C2R2. În plus, Orange susţine atât Raliul Sibiului, cât şi echipajul 79 în Campionatul Naţional de Raliuri şi tocmai de aceea este normal să mă implic în susţinerea acestei etape”, a spus Alex Filip. Şi Vlad Cosma, pilotul echipei Napoca Rally Academy, are doar amintiri plăcute legate de Raliul Sibiului. „Am ales să fiu printre cei care susţin Raliul Sibiului deoarece pentru mine este un raliu aparte de care mă leagă amintiri foarte frumoase: prima cursă la bordul unei integrale alături de George Morar în 2007, prima victorie în cupa Dacia 2008, adjudecarea cupei Dacia în 2009. Este cursa pe care o aştept de fiecare dată de la începutul sezonului”, spune acesta.

Iar la finalul lunii iulie, tot la Sibiu va avea loc etapa a VIII-a a Campionatului Naţional de Motocros. Competiţia se va desfăşura pe dealul Guşteriţa, pe un traseu în mare parte natural şi amenajat la standarde competiţionale, în cadrul unui circuit închis, pe o distanţă de 1, 8 km, circuit cu diferite porţiuni de îndemânare şi viteză, în special spectaculoase. Etapa este organizată de Clubul Actionland.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus